Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zechlo mi sie w Poznaniu :( i nie kce ruszyc
Autor Wiadomość
Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2002-12-02, 10:13   

witam Dzis rano wstalem um ylem sie nic nie jedzac zasiadlem za kolkiem mojego Trabiego. Odpalilem pojechalem najpierw na stacje benzynowa a pozniej do pracy. Dojechalem wykonalem kilka sluzbowych tel i okazalo sie ze musze jechac na drugi koniec poznaia, wiec nie zastanawiajac sie wsiadlem do mojej maszyny i delej pojechalem jak dojechalem zgasilem silnik. Nie bylo mnie szakas godzinke. Wsiadam za qlko i staram sie odpalic a tu nic tak staralem sie z pol godziny. Wykrecilem swiece wyczyscilem je, benzyne sprawdzilem i byla !!! :)sprawdzilem czy jest iskra na swiecach i o dziwo tez byla a moj Trabi ni cholery nie chcial odpalic, sprawdzilem czy mi paliwo z przewodow paliwowych nie cieknie tez nic (ostatnio jak cieklo to nie chcial odpalic).

Wiec co moze byc przyczyna ???

Ew czy znalazla by sie szakas litosciwa duszyczka z poznania co by mogla mnie po 15 wspomoc pomoca fachowa etc ???

Pozdrawiam Grzegorz

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-02, 16:34   

a jak ako? u mnie ostatnio bylo tak, ze ako padlo ... i nie krecil rozrusznikiem wcale ... bo nie mial sily ... :-(
u ciebie kreci?
Pozdrowienia!

[%sig%]

Łukasz
Gość
Wysłany: 2002-12-02, 22:18   

Ale czy to jest trabi 601? Bo jezeli tak to zupełnie zmienia obraz awarii. Sprubój zalac silnik i to Ci pokaze czy dochodzi apliwo do silnika. Krok drugi- spróbuj wlac paliwo do cylindra przez gaznik( wejscie od filtra powietrza) krec rozrusznikiem. jezeli odpali na ok 3 sek. to znaczy ze paliwo nie dociera do silnika. Napisz co i jak- jak cos to pomyslimy dalej.
pozdrowionka

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2002-12-03, 07:36   

Hmm pojechalem z kumplem + drugi z bryka zeby ew ciagnec. wsiadlem przekrecilem kluczykiem i o0dpalil :) Tak to byl 601. Za kare zostal wczoraj w poznaniu. Zobacze jak sie bedzie po pracy jak bede wracal do domu zachowywal.

Pozdrawiam

Grzegorz

Topik
Gość
Wysłany: 2002-12-03, 14:14   

Grzechu! Sprawdź czy po mrozach nie zrobila cie się w baku kasza wokól odpływu paliwa ,być może to jest przyczyną twojej awarii!

[%sig%]

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2002-12-03, 14:30   

hmm niesadze, bylo cieplo i nie bylo przymrozku wczoraj silnik byl jeszcze cieply. Cos mu sie odwidzialo. Jestem z Piotrem Hornungiem umowiony na tel i zobaczymy co on zawyrokuje. Mam nadzieje ze nie potrzebny bedzie kapitalny bo z kasiorka narazie krucho a trza jezdzic :((

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 08:08   

Wystarczy przeczyscić bak i kranik przy nim.

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 10:13   

Teraz mi sie rzuciło na myśl,. Może zostawiłeś otwarty kranik (albo zapomniałeś odkręcić ;-) )? Ja tak miałem kiedys pod pracą, zostawiłem go na lekkiej górce ("dziobem" na dół) i jak przyszedłem to musiałem brać na hol bo skubany się zalał ;-) , ale po dwóch metrach ciągnięcia i czterech strzałach z rury poszedł jak burza. U mnie wystarczy chwila jak postoi (jakieś 40-45 min. na otwartym kraniku i już mam jedną świecę zalaną i problem z odpaleniem (przy duzym szęściu).

[%sig%]

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 09:44   

nie wsio bylo ok. poprostu mial fanaberie :(
ale widze ze jak jezdze (ostatnie 2 dni) to mi na zimnym silniku przepala :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi