Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Na gazie lux, a na benzynie...
Autor Wiadomość
Piotr S.
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 12:41   

No i przyszła kolej na mnie. Jetem kompletnie nie obeznany w samochodach więc sam nie dojdę co się dzieje. Mój Trabi 1.1 na gazie pali równiutko, jedzie bez problemów, a na benzynie nie da się praktycznie jechać - w czasie jazdy chodzi strasznie nierówno - słabnie, jakby mu nagle paliwa przez chwilkę brakowało, i po chwili znów jedzie, na postoju czasami gaśnie. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, bo jeździłem na gazie tylko. No ale teraz już mrozy idą i wypadałoby go na gazie nie odpalać. Jak ktoś wie co to to niech mnie poratuje. Wielkie dzięki z góry. Pozdroofka

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 12:56   

Ja co prawda mam 601 ale jeżdżę też Fiatem Tipo 1,4 na gaz.
Kiedy ostatnio tankowałeś benzynę? Kiedy ostatnio przełączałeś na benzynę?
Może być tak że jeżeli długo nie używałeś benzyny to przewód, bądź filtr się zapchał jakimś paprochem i słabo ciągnie (najbardziej prawdopodobne). Jeżeli tankowałeś na jakiejś podejżanej stacji i długo nie jeździłeś na bęzynie mogły się wytrącić jakieś świństwa ( jak tankuję u mnie na osiedlu to nawet trabi 601 nie chce ciągnąć jak należy). sprubój przeczyścić filtr paliwa a jak to nie pomoże to dmuchnij w przewód od paliwa (z jednej i drugiej strony - tj raz do pompy, drugi do baku).
U nas tak było był słaby na benz., gasł w czasie jazdy i jak sie dmuchnęło w przewód to chodził jak należy jakiś czas (tylko wtedy to była pompa, ale o dziwo na gazie chodził jak złoto). Sprobój sprawdzić filtr i wtedy kombinuj.

[%sig%]

Piotrek
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 17:11   

ja mialem ten sam problem za kazdym razem jak przelaczalem z gazu na benzyne. okazalo sie ze przewody od srodka krusza sie (juz za filtrem paliwa) i male kawalki gumy dostaja sie do komory plywakow w gazniku. musisz rozkrecic gaznik, zobaczyc czy w komorze nie ma jakichs zanieczyszczen i zobaczyc na dysze glowna gaznika - tez moze byc zapchana. do tej dyszy dostaniesz sie po rozkreceniu gaznika. przeczysc jeszcze dysze wolnych obrotow i rurke emulsyjna (taka dluga szpila z dziurkami dookola) je mozesz odkrecic bezposrednio po sciagnieciu gumowego kolnierza ktory jest na gazniku. a najlepiej jak wyczyscisz juz sobie gaznik to wymien wszystkie przewody paliwowe i filtr. powodzenia, pozdrawiam, czesc!!

qba_601
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 12:29   

musisz sie pobawic z gaznikiem .....jak go wyczyscisz to bedzie wiadomoze to nie jego wina :) troszke zabawy ale warto ...
moze to tez byc winabenzynki kturalejesz ......ponoc lepiej jezdzic na 98 jak siejezdzi na gazie

pozdrowka

Markus
Gość
Wysłany: 2002-12-07, 23:44   

Witam
jakis czas temu tez mi sie tak dzialo wiec wkurzylem sie rozkrecilem gaznik
wszystko przeczyscilem no i...... no i nic kurde dalej to samo.
Ale zauwazylem pewna rzecz ,jak wzbogace mieszanke to silnik jakby rowniej pracowal,ale to niestety wiaze sie z wiekszym spalaniem.
juz nie wiem co mam robic pomozcie.
Moze to wina swiec? A jesli kupie inne swiece z czterema bolcami czy to cos da?
wszelkie rady mile widziane
dzienki i nara

qba_601
Gość
Wysłany: 2002-12-08, 10:51   

jeszcze jest taka opcja ze jezdzac na gazie przestawia sie zaplon coby ladnie pomykal na podtlenku butanu i wtedy moze niruwno chodzic na benzynie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi