Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycje miejsca montazu zbiornika LPG
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 01:58   

no tutaj w bydgoszczy to najtaniej jak znalazlem za butle w kolo ... bagaznika nie chcialem sobie zabierac, a tak mam 33litry i przynajmniej bede mogl lac gaz do pelna za 45zl powiedzmy, a nie np. za 70 ... ;-) gdybym mial wiekszy zbiornik ofcoz ...
Pozdrowienia!

[%sig%]

Piotrek
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 11:38   

jezeli mas zbutle 33 l to wejdzie do niej max. 26,5 litra (80% zapelnienia butli)
ile wolaja sobie za llitre gazu w waszych okolicach? moje -(krosno) 1.42 - 1.49 PLN/litra

mad
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 11:59   

Witam

A w radomiu tankuje gazik po 1.20 ;-) ))))))

pozdrawiam

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 12:43   

piotrek - wlasnie nie ... tankowalem po raz pierwszy 10litrow gazu (potem do mechanika zeby sprawdzic szczelnosc- chwile pochodzil), a potem jeszcze do pelna i weszlo jakies 19litrow ... nie wiem jak oni to robia na tych stacjach ale pchaja wiecej niz 80% ... kumpel ma w nubirze 42litry, to mowil ze ostatnio mu 40litrow wepchneli!!!
w krosnie to jest bombowo drogi gaz ... u mnie , w bydgoszczy - tankowalem po 1.32 - narazie mam dwie takie stacje, ale jedna na jednym koncu bydogszczy a druga na drugim ...
srednia cena to jest 1.36, a na cpnie wolaja 1.38 ...

a jak u was z paliwem? bo u mnie najtaniej - 2.99zl za u95/pb95 ... sredniej ceny nie znam bo zawsze na tej jednej stacji tankowalem ... ale tam gazu nie maja :-( (
Pozdrowienia!

[%sig%]

Piotrek
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 13:30   

wielozawor powinien odciac gaz przy 80% napelnienia gazem butli, ale faktem jest ze na roznych stacjach roznie wchodzi - jak jest duze cisnienie tankowania to wejdzie wiecej. a paliwko to 3.29. niby 3 rafinerie odlegle od siebie o 30 km (Jedlicze, Jasło, Gorlice) a takie ceny!!! masakra, u nas wszystko najdrozsze :(

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 14:35   

To w polsce normalne... im blizej rafineria, tym drozsze paliwo.

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi