|
Lód w przewodach |
| Autor |
Wiadomość |
zeus
Gość
|
Wysłany: 2002-12-08, 20:33
|
|
|
Przyszły mrozy i kolejny raz w przewodzie odpowietrzającym skrzynię korbową utworzył się krok z lodu, powodujący wycieki oleju wszelkimi innymi możliwymi miejscami (bagnet poziomu oleju itp.). Wydaje mi się że ten wąż jest za bardzo powyginany, w efekcie skraplająca się wilgoć zalega w nim w postaci wody (podobnie jak syfon w umywalkach), ale być może tak ma być skoro oryginalnie ten wąż jest tak ukształtowany. Mam pytanie: w jaki sposób zapobiec tego typu problemom.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Daniel Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2002-12-08, 22:58
|
|
|
na 100% to masz go nieszczelnego, i przy polaczeniu wilgoci i par oleju tworzy sie korek z parafiny
[%sig%] |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2002-12-09, 11:44
|
|
|
Dokladnie, masz albo popekane te dwa weze (od skrzyni korbowej do odstojnika i od odstojnika do gaznika) albo nieszczelny odstojnik (na sklejeniu sie rozwarstwia), ktory trzeba porzadnie klejem zalac.
[%sig%] |
|
|
|
 |
zeus
Gość
|
Wysłany: 2002-12-09, 19:15
|
|
|
Dodam iż dzień wcześniej wymieniłem olej w silniku, więc być może wilgoć dostała się wtedy do silnika. Było to co prawda w garażu ale nieogrzewanym. Korek pojawił się nazajutrz oraz także następnego dnia. Czy zastosowanie prostego węża od puszki do skrzyni korbowej, tak aby pojawiające się w nim skropliny mogłyby swobodnie ściekać do skrzyni korbowej pod wpływem sił grawitacji dałoby jakąś poprawę?
[%sig%] |
|
|
|
 |
|
|