Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czy to łożyska na wale?
Autor Wiadomość
Walker
Gość
Wysłany: 2002-11-25, 11:57   

Moja radośc z tego że odpalił gasi trochę dziwny dzwięk wydobywający się z silnika. Na wstępie zaznaczam, że palilem go bez filtru powietrza, tłumika szumów ssania i tej rury doprowadz. powietrze do gaznika. Ssał sobie prosto przez gaznik. (Może to ma jakiś związek?) Dzwięk scharakteryzowałbym jako terkotanie. takie trrrrrrrrr. non stop. co to może być? nie zwróciłem niestety uwagi czy częstotliwosć zmienia sie przy dodawaniu gazu. wydaje mi sie ze to dochodzi gdzies z głębi silnika. tak mi sie wydawalo jak sie przysłuchiwałem. ale pewnosci nie mam. Boje się ze to łozyska na wale. Prezes tak mnie nastraszył ze teraz po nocach mi się snią pękające lożyska na wale. :-) Jakie są objawy gdy coś sie z nimi dzieje?

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-11-25, 12:20   

Pamiętam jak majstrowalismy coś z Jarkiem przy moim aucie (zderzak). Ja chciałem wyczyscić filtr i kiedy Jarek poprosił o jakiś klucz założyłem filtr i obudowę "pro forma" i o nim zapomniałem. Odpaliłem auto do wyjazdu z garażu i coś głośno chodziło ale uznaliśmy to za echo garażu. W drodze powrotnej silnik szczególnie przy dodawaniu gazu "basował" a na wysokich obrotach troszkę strzelał - tak jak by miał tłumik dziurawy. Byłem załamany, parę dni po spawaniu tłumika ...., ale nic, podjeżdżam pod dom otwieram maskę a tu filtr z obudową wylegują się na skrzyni biegów ;-) . Założyłem i wszystko było jak dwaniej. Dlatego załóż filtr i sprawdź czy nadal jest to samo, jak nie to fajnie jak tak to już nie wiem co to może być ;-)

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi