Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamek w klapie od bagażnika w Kombi !
Autor Wiadomość
Bolo
Gość
Wysłany: 2002-11-16, 16:34   

Powitac Trabanciarzy.

Moj problem to zamek ktory sie zaciol w klapie od bagażnika Kombi :(
Wymontowalem go no i rozkrecilem ale za cholere nie moge dostać sie do zapadek w zamku. Tam jest taka mała śrubeczka która sie nie chce rozkręcić.
I teraz pytanie: kombinować z tym dalej, a może juz nic sie nie da zrobić. Jak nie to ile kosztuje taki zamek? Mozna kupic sama wkładke czy może trzeba kupić całą klamkę?

Bolo z Bełchatowa.

trabiq14
Gość
Wysłany: 2002-11-16, 18:08   

Zrobiles troszke "niepowaznie".
Mialem taki sam problem, ale zamek sie po dwoch dniach sam odblokowal iii... I dalej nie wiem, bo dzisiaj sie odblokował i dzisiaj sprzedałem trabanta :(

Sebastian
Gość
Wysłany: 2002-11-17, 12:52   

Witam Bolo.
Od wczoraj mam ten sam problem co Ty :(
Widac ze nie dotyczy tylko kombi od wczoraj zacial mi sie zamek w sedanie tez od bagaznika :( i od tego czasu stoi z otwartym bagaznikiem. Najwyrazniej ten typ juz tak ma ;) Mam tylko cicha nadzieje, ze sam sie odblokuje bo nie mam zamiaru rozkrecac calego zamka.

Zycze powodzenia i pozdrawiam.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-11-17, 14:47   

Zamek w sednie blokuje sie wtedy gdy zerwie sie sprezynka. Aby go zamknac trzeba przed zamknieciem klapy pociagnac za hak, tak aby bebenek wyszedl z zamka i wtedy przekrecic kluczyk.

W kombiaku zamek czesto sie blokuje jak jest zle wyregulowany popychacz klamki (za dlugi).

[%sig%]

Sebastian
Gość
Wysłany: 2002-11-17, 22:24   

A.. ijeszce jedno pytanko... orientuje sie ktos moze w cenach nowego zamka do drzwi?? ?Kluczyk mi sie skrzywil w pizdu i trzeba pewnie caly zamek wymienic :(

Piotrek
Gość
Wysłany: 2002-11-17, 23:15   

ja za cala klamke z wkladem (zamkiem) zaplacilem 25 PLN ale troche lipa, bo dalo sie ja rady otworzyc kazdym kluczykiem. wymienilem ja wiec na nowa no i niestety.. zamek w tej drugiej tez akceptuje kazdy kluczyk. wiec chyba nie ma jak oryginal.

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-11-18, 11:31   

Ja mem ten sam problem już od roku. Teraz muszę to zrobić, bo poszedł mi też w drzwiach kierowcy a chce się mojego Trabiego sprzedać i kupić jakąś polófke lub cos w tym stylu (jest w Gdańsku na sprzedaż Trabi z silnikiem Marabelli). A z klamkami to w motirexie są po 24 zeta a w Brzydgoszczy 26 zeta.

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-11-18, 12:56   

Wykrec klamke i udaj sie do slusarza, moze uda mu sie kluczyk wyprostowac

[%sig%]

Mikołaj "psik"
Gość
Wysłany: 2002-11-18, 18:06   

witam
Sebastian jezeli zalezy Tobie na zamku to prawdopodobnie mam cala klamke z kluczykiem.
a tak poza tym to jest ktos chetny na chromowane klamki od starego wartburga? w piatek jade na zlom i bede rwal co sie da :) wiec czekam moze ktos cos potrzebuje - a ten zlom jest zasobny w "stare" smochody i mam tam dobre znajomosci :)
pozdro psik

[%sig%]

Walker
Gość
Wysłany: 2002-11-21, 12:32   

No to widać problem zamków to czesty problem w trabiku. U mnie w kombiaku to samo. Za cholere nie da sie kluczyka przekrecic w zamku klapy. Rozmontowalem zamek i też nie moe tej p#@*..... sróbki wykręcic zeby sie do srogka do bębenka dostac. Skonczy sie pewnie na tym, że nowe zamki kupie, lae to nie jest pilna sprawa jako że i tak nie jeździ.

[%sig%]

Sebastian
Gość
Wysłany: 2002-11-21, 16:05   

To tak jak u mnie tesh nie musze sie martwic ze mi ukradnal bo i tak nie jezdzi :D
A swoja droga to blokowanie sie zamkow dotknelo tez moja stacyjkee!! argh....

[%sig%]

Sebastian
Gość
Wysłany: 2002-11-21, 20:54   

Heh. Dzieki Mikolajowi uporalem sie ze stacyjka:)
Zostaly mi tylko bagaznik i dzrzwi.

Wielkie dzieki dla wszystkich!!

Pozdrawiam

[%sig%]

BaseBall
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 20:05   

NO KOchani w moim kombi znowusz jest taki problem że przekręcam kluczyk to daje się przekręcić sprawia wrażenie że jest ok...gdy jednak naciskam to bardzo łatwo wpada do środka guziczek a klapa ani mru mru się nie otworzy...więc gdy zajrzałem okazuje się że ten taki dzyndzelek w kształcie litery "L" zabardzo się przestawia po przekreeniu kluczyka...kombinowalem i go wykręciłem i teraz nie wiem czy na chama go wkręcić i będzie dobrze...hyh...jakies rady?

Pozdro

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 20:30   

... musisz tak wyregulować by było OK! (ustawic odpowiednią długość), a następnie zakontrować nakrętką. Opisany pezez Ciebie problem jest bardzo poularny. Jeśli nie zakontrujesz dobrze to ci znowu taki numer wywinie.

BaseBall
Gość
Wysłany: 2005-09-01, 04:00   

OK dzięki Jajer teraz się za to musze wziąć bo juz mam dosyć wchodzenia na tylne siedzenia żeby otworzyć klape :D

Pozdrawiam!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi