Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mokry bagaznik i straszne dymienie
Autor Wiadomość
Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2002-10-09, 06:13   

1. Mam pytanko jak mozna uszczelnic trabiego stal (i stac bedzie) na dworze jak lalo. Wczoraj montuje nowe tablice do niego a w bagazniku lewe nadkole wilgotne a prawe calkowicie mokre. W środku tez jest mokry (jak unioslem dywaniki to filc pod nimi byl wilgotny)

2. Odpalilem go wczorej (dopiero bo mi akumulator zdechl) i pojezdzilem nim chwilke na podworku (ok 2 litrow w baku i brak ubezpieczenie wiec nigdzie dalej sie nie ruszam). Zaczol dymic jak smok. SSanie wyciagniete ostro przegazowany noga z gazu a tu gasnie (czy to normalne?, na rozgrzanym silniku nie gasnie), odpalam drugi raz wsteczny naginka nawet ladnie idzie, hamulec jedynka i tutaj muli :( macie szakies pomysly?? kwestja zlej mieszanki? regulacji gaznika? sprzegla?

pozdrawiam Grzegorz

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-10-09, 13:23   

Żeś go stary zalał - normalne. Ja u siebie trzymam chwilkę na ssaniu i ewentualnie póżniej 'podtrzymuje' jednolite obroty gazem. Bo mam podobny problem że jak dłużej jest na ssaniu to sie dławi.

[%sig%]

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-10-09, 14:43   

To po dopaleniu traba na ssaniu zdejmijcie mu ssania tyle żeby miał równe obroty (oczywiście w miare wolne) i w drogę. W trabancie nie ma czegoś takiego jak smarowanie oddzielnym olejem więc nie ma problemu ze smarowaniem na zimno. A silnik pod obciążeniem (jazda samochodem) dużo szybciej łapie temperaturę. Oczywiście silnik może mieć tendencje do przymulania się ale jedyną receptą na to jest delikatne operowanie gazem :))
PS Kwestia dymienia samochodu przy niższych temperaturach jest oczywista. Z tym że nie jest to dym ale para wodna jaka się wytrąca przy zetknięciu ciepłych spalin z zimnym powietrzem :)) (w końcu są to silniki cieplne a nie elektryczne :))

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi