Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza :(((
Autor Wiadomość
Bronieq
Gość
Wysłany: 2002-10-02, 09:06   

Miedzy gorna uszczelka przedniej szyby a krawedzia dachu mam troche rdzy, no, moze nawet wiecej niz troche. Wystarczy jedynie wyczyscic w tym miejscu czy trzeba sie bawic w zdejmowanie uszczelki? (nie mialem z tym stycznosci, ale z tego co ludzie pisza to sa z uszczelkami cholerne klopoty).

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-10-02, 09:43   

Radzę ci ściągnąć uczsczelkę bo tak sie też lubi zbierać rdza. Pamiętam jak rozbierałem auto do malowania to miałem tam troszky skorodowane. Druga sprawa że mimo że robiłem to pod okem fachowca to uszczelaka sie troszkę podarła a ja już dwa mc-e szukam i nie moge takich uszczelek znaleźć (musiałbym wszystke wymienić).

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-10-02, 11:54   

Aby wyjac szybe nalezy od wnetrza auta pod was uszczelki wcisnac na calym obwodzie gruby kabel lub sznur aby was uszczelki stal pionowo wzgledem plaszczyzy szyby. Wtedy nalezy delikatnie wypychac szybe od srodka, druga osoba powinna przytrzymywac szybe. Nic na sile.

[%sig%]

xiędzu
Gość
Wysłany: 2002-10-02, 14:31   

podobno, tak twierdzi mój padre, przed wyjęciem a już po wciśnięciu sznura warto wcisnąć z tubki kremu jakiegoś to ślizgiem łatiej wychodzi.
mnie też czeka wyciąganie przedniej szyby i normalnie aż się boję. powodzenia! a tak przy okazji to warto przyjżeć się szybie przed wyjęciem.
jeśli są widoczne maleńkie rysy które w nocy przeszkadzają jeździć to można oddać szybę do polerki. koszt ok.40 PLN a widoczność dużo lepsza

wasz klubowy pasterz duchowy
xiędzu

u.s.trabi
www.trabitom.prv.pl

xiędzu
Gość
Wysłany: 2002-10-03, 14:32   

tak widziałem - wygląda to tak jakby szyba była nówka.
dwa warunki: -pierwsze primo - rysy na szybie nie mogą być zbyt duże, ale to są w stanie stwierdzić w zakładzie
-drugie primo - warto upewnić się wśród znajomych czy ta firma jest pewna bo o fuszere łatwo
i nie koniecznie tanio to dobrze

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-10-03, 21:04   

To znaczy, ze szyby z duza rysa nie beda polerowac czy po prostu jej sie nie spoleruje a reszte tak?

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi