Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kapitalka w 601 universal
Autor Wiadomość
MaFiozo
Gość
Wysłany: 2002-09-26, 17:29   

Powitać Kolegów Trabanciarzy.

Zakupilem Kombiaka, tyle tylko że w bardzo kiepskim stanie (wiedzialem o tym) ale nie za duże pieniądze (60zł) :) A do tej pory jeździłem sedanem 601 S żółciutki z napisem Mafia :P aż do czasu jak się złamał :(( Teraz mam zamiar z dwóch złożyć jednego tyle że w nadwoziu Kombi ale najpierw musze to nadwozie doprowadzić do odpowiedniego stanu.

I teraz moje pytanie jest takie:

• Czego mam sie wystrzegać przy rozbiórce, na co zwrócić uwagę??

Planuje rozebrać go do metalowego szkieletu. Warto? czy może poprzestać na wypróżnienu wszystkiego (dywaniki, fotele, tapicerka, deska rozdielcza, "budzik", itd.) ze środka a zewnętrznie wszystko zostawić (oprócz szyb, uszczelek, kloszy, klamek, itd.)?

Rozebrać łatwo będzie wszystko ale pewnie potem juz nie którw rzeczy mogą okazać sie trudne w ponownym zamontowniu i tego chce sie wystrzec.

Mam też inny plan tylko nie wiem czy sie da tak :(
Otórz, nadwozie sedanowskie jest w lepszym stanie i może zamiast remontować bardzo zniszczone Kombi, da się do sedana przyspawać tył Kombiowski??

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam, Cartooniarzy i Bełchatowskie środowisko Trampków.

MaFiozo

Zółty Trabant MAFIA

MaFiozo
Gość
Wysłany: 2002-09-26, 17:32   

Kurde cosik z tagami skopsalem ;P
Trudno, treść się liczy.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-09-26, 17:56   

Planuje rozebrać go do metalowego szkieletu. Warto? czy może poprzestać na wypróżnienu wszystkiego (dywaniki, fotele, tapicerka, deska rozdielcza, "budzik", itd.) ze środka a zewnętrznie wszystko zostawić (oprócz szyb, uszczelek, kloszy, klamek, itd.)?

Na pewno warto gdyz pozwoli Ci to na remont nadkoli oraz pozbycie sie ognisk korozji ktore napewno sie tam pojawily. Ewentualne prace spawalnicze beda duzo latwiejsze i lepiej wykonane. Oczywiscie pociaga to za soba o wiele wieksze koszta. Przy sciaganiu blotnikow trzeba uwazac aby ich nie polamac i nie poodksztalcac. Chociaz przy starym nadwoziu nie jest to strasznie klopotliwe, gdyz nadkola na pewno beda przezarte na tyle, ze klej/zywica na ktore sa zlapane blotniki nie trzyma juz jak powinna.

Montaz elementow nie jest bardzo trudny, lecz czasochlonny, takze rozbiorka Trabanta do zera, pozre ci dodatkowo miesiac-dwa czasu jezeli bedziesz to robil sam.

Otórz, nadwozie sedanowskie jest w lepszym stanie i może zamiast remontować bardzo zniszczone Kombi, da się do sedana przyspawać tył Kombiowski??

Wszystko sie da. Przemysl jednak co bedzie tanszym i lepszym rozwiazaniem. Spawanie takie trzeba przeprowadzic bardzo umiejetnie zachowujac wszelkie wymiary plyty podlogowej oraz reszty.

[%sig%]

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2002-09-27, 21:04   

'Paplo' ma racje jak trabiego rozbierzesz na czynniki pierwsze to prędzej uda ci się naprawić elementy metalowe w trabie. Jak chcesz mieć ten samochód na następne 50 lat to do roboty i miłej zabawy - każdy musi przez to przejść :o) ). Co do przespawania tyłu kombiowskiego, uważam za zły pomysł.

Składaj traba i do zobaczenia w Bełchatowie.

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi