|
601 ile zupy pali? |
| Autor |
Wiadomość |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2002-09-07, 15:37
|
|
|
przed chwila wyliczłem że mój trabi spala jakieś 10 L w mieście na 100 i to bez żadnego stania w korkach itd. ...
to chyba dosyc dużo. sprawdziłem.. bak nie przecieka... ogólnie benzyna nie leje sie z pod samochodu, co więc jest?
czy on musi tyle palić? |
|
|
|
 |
Skazoo
Gość
|
Wysłany: 2002-09-07, 16:27
|
|
|
Polecam książkę skurskiego pt "trabant 601" tam powinny być wytyczne, chyba ;)
tak szczerze to u mnie leje się benzyna :) niesczelny gaźnik, ale po mieście pali 7 a na trasie udało się osiągnąć nawet 5,5 :) (4 osoby na pokładzie i bagażnik dachowy;)
jak dla mnie powodem takiego spalania może być źle ustawiony zapłon, cieknący pływak, lub nie wyłączające się ssanie :)
ale to tylko moje dywagacje.
Posdroofko
[%sig%] |
|
|
|
 |
Skazoo
Gość
|
Wysłany: 2002-09-07, 17:11
|
|
|
gorzej gdy była to blacha 20-stka :))))
jak dla mnie blacharz mógł Ci tylko zmienić współczynnik oporu powietrza więc jest to kwestia gaźnika :)
pojaw się jutro w Wilanowie to zobaczymy co i jak :)
do zobaczenia
[%sig%] |
|
|
|
 |
Skazoo
Gość
|
Wysłany: 2002-09-07, 17:38
|
|
|
mój jeszcze nijaki ale kombi szaro niebieski z blondi w środeczku :) (oczywiście na prawym fotelu :))) (znaczy się na zlocie :)
[%sig%] |
|
|
|
 |
Skazoo
Gość
|
Wysłany: 2002-09-09, 10:33
|
|
|
Wczoraj na spocie przy mało oszczędnej jeździe (kto był ten widział;) trabi spalił mi poniżej 7L/100km. Co uważam za dobry winik jak na jazdę po mieście, deptanie w podłogę na spocie he he i spuszczanie paliwka do silnika Qby :P bu ha ha, że nie wspomnę o prądzie :)))) (całe 5,5 KM ale ogień z rury i niezły huuuuuk)
[%sig%] |
|
|
|
 |
Michał Olejniczak
Gość
|
Wysłany: 2002-09-09, 10:42
|
|
|
witam, moim zdaniem na spalanie ma także wpływ jakość etyliny i mxolu.
Ostatnio tankowałem na stacji która na pierwszyżut oka wyglądała podejżanie (ale co zrobić jak na rezerwie samochód skacze jak kangur z braku paliwa?). Zwykle mój Trabi nie pali więcej jak 6,5 po mieście (i to w korkach), na tamtej bęzynie palił 8 !! i to wcale nie aż w takich korkach (przy mixolu jaki stosuje zwykle - Orlen). Z kolei dwa razy tankowałem na Aralu i (niewiem czy wdedy jeździłem oszczędnie) palił nie więcej jak 6 (na 20 litrach zrobiłem jakieś 350km po mieście) |
|
|
|
 |
Cezary Duklas
Gość
|
Wysłany: 2002-09-09, 23:39
|
|
|
| moj pali 5l w trasie i 6 w miescie, no teraz jak rozwoze pizze to nawet wezmie 6.5 ale to maks |
|
|
|
 |
|
|