Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
601 ile zupy pali?
Autor Wiadomość
Szulcz
Gość
Wysłany: 2002-09-07, 15:37   

przed chwila wyliczłem że mój trabi spala jakieś 10 L w mieście na 100 i to bez żadnego stania w korkach itd. ...
to chyba dosyc dużo. sprawdziłem.. bak nie przecieka... ogólnie benzyna nie leje sie z pod samochodu, co więc jest?
czy on musi tyle palić?

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-07, 16:27   

Polecam książkę skurskiego pt "trabant 601" tam powinny być wytyczne, chyba ;)
tak szczerze to u mnie leje się benzyna :) niesczelny gaźnik, ale po mieście pali 7 a na trasie udało się osiągnąć nawet 5,5 :) (4 osoby na pokładzie i bagażnik dachowy;)
jak dla mnie powodem takiego spalania może być źle ustawiony zapłon, cieknący pływak, lub nie wyłączające się ssanie :)
ale to tylko moje dywagacje.
Posdroofko

[%sig%]

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-07, 17:11   

gorzej gdy była to blacha 20-stka :))))
jak dla mnie blacharz mógł Ci tylko zmienić współczynnik oporu powietrza więc jest to kwestia gaźnika :)
pojaw się jutro w Wilanowie to zobaczymy co i jak :)
do zobaczenia

[%sig%]

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-07, 17:38   

mój jeszcze nijaki ale kombi szaro niebieski z blondi w środeczku :) (oczywiście na prawym fotelu :))) (znaczy się na zlocie :)

[%sig%]

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-09, 10:33   

Wczoraj na spocie przy mało oszczędnej jeździe (kto był ten widział;) trabi spalił mi poniżej 7L/100km. Co uważam za dobry winik jak na jazdę po mieście, deptanie w podłogę na spocie he he i spuszczanie paliwka do silnika Qby :P bu ha ha, że nie wspomnę o prądzie :)))) (całe 5,5 KM ale ogień z rury i niezły huuuuuk)

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-09-09, 10:42   

witam, moim zdaniem na spalanie ma także wpływ jakość etyliny i mxolu.
Ostatnio tankowałem na stacji która na pierwszyżut oka wyglądała podejżanie (ale co zrobić jak na rezerwie samochód skacze jak kangur z braku paliwa?). Zwykle mój Trabi nie pali więcej jak 6,5 po mieście (i to w korkach), na tamtej bęzynie palił 8 !! i to wcale nie aż w takich korkach (przy mixolu jaki stosuje zwykle - Orlen). Z kolei dwa razy tankowałem na Aralu i (niewiem czy wdedy jeździłem oszczędnie) palił nie więcej jak 6 (na 20 litrach zrobiłem jakieś 350km po mieście)

Cezary Duklas
Gość
Wysłany: 2002-09-09, 23:39   

moj pali 5l w trasie i 6 w miescie, no teraz jak rozwoze pizze to nawet wezmie 6.5 ale to maks

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi