Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszczelki na drzwi
Autor Wiadomość
Dawid
Gość
Wysłany: 2002-07-31, 19:46   

Mój trabi przecieka!!! Może ktoś wie od jakiego samochodu dopasować uszczelki wokół drzwi trabiego?? Poza tym woda pojawia się wewnątrz samochodu spod gumowej osłony na nadkolu od strony kierowcy, nie znalazłem jeszcze miejsca w którym woda tam się dostaje. Jezeli ktoś się już spotkał z takim przypadkiem proszę o pomoc...

Łukasz Stelmaszczyk
Gość
Wysłany: 2002-07-31, 23:00   

Koles ze sklepu na oleandrow powiedzial zebym cos dopasowal od malucha, ale jeszcze tego nie probowalem

PozdrAwiam

bigolus
Gość
Wysłany: 2002-08-01, 08:16   

W dzrwi pasuje od malucha nawet jeszcze troche zostaje... co do wody na nadkolu to lesi z uszczelki pod przednia szyba ... w dolnych rogach, albo miedzy sszyba a auszczelka albo miedzu blacha a uszczelka... mialem kilka Traboe i kazdy to mial ale klej do szyb pod i w uszczelke zalatwia sprawe...

Eagle
Gość
Wysłany: 2002-08-01, 08:41   

na drzwi pasuje od malucha tylko trzeba trochę przyciąć
koszt: koło 16 zł/szt.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-08-01, 13:35   

Czasem sie zdarzy, ze kit uszczelniajacy miedzy nadkolem i podloga sie wykruszy i leje sie woda podczas jazdy przy deszczowej pogodzie. Najlepiej go wyskrobac, wyczyscic korozje i uszczelnic poliuretanowa masa uszczelniajaca do karoserii (do nabycia w sklepach z farbami samochodowymi).

Jezeli uszczelka przedniej szyby cieknie pomiedzy uszczelka a karoseria, pomaga wsadzenie pod uszczelke zapalki w dolnym rogu (pionowo, dlugosc ok 15mm). Uszczelka wtedy odstaje i woda swobodniej odplywa z podszybia.

[%sig%]

bigolus
Gość
Wysłany: 2002-08-01, 14:47   

Pawl zrob fotke , bo trudno mi se to wypbrazic ...POZDRO

Dawid
Gość
Wysłany: 2002-08-30, 14:12   

Dzięki wszystkim za pomoc,teraz mój trabi nie cieknie i nie musze się już martwić o moją nową tapicerkę...

Lukasz Ludziejewski
Gość
Wysłany: 2002-09-04, 01:03   

Kierowca bombowca z Zooltego Belzebuba 1.1 tez wlasnie dzisiaj zmienil uszczelke na kaszlakowa i pasuje jak trzeba :)

[%sig%]

Łukasz Stelmaszczyk
Gość
Wysłany: 2002-09-04, 22:10   

Ja tez zamontowalem, jesli mozna to tak nazwac uszczelke od kaszla i jest zajebicie, jest ona szersza i pewnie nie bedzie przeciekalo, teraz trudno jest sie o tym przekonac bo jest zajebiscie ladna pogoda (zawsze mozna wylac wiadro wody dla przetestowania).

Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi