|
białe tylne lampy do trabanta polo??? |
| Autor |
Wiadomość |
lichu
Gość
|
Wysłany: 2002-07-23, 09:17
|
|
|
| Czy ktos moze wie, albo spotkał się z białymi kloszami do trabanta polo? Wiem ze do 601 sa. Jesli wiece cos na ten temat to dajcie znac. |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2002-07-26, 21:20
|
|
|
Niesety zadna z firm tuningowych, ktorej katalogi przegladalem, nie sprzedaje bialych kloszy do 1.1.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Lukasz Ludziejewski
Gość
|
Wysłany: 2002-07-30, 00:44
|
|
|
Sa biale! Mozna sprowadzic z dojczlandu, ale nikt tego nie robi. Chopcy z Wrocka mowia ze jak sie ktos zglosi to przywioza. Ja natomiast wbrew wszystkim i wszystkiemu, zamiast zmieniac klosze na biale zmienilem na czarne :)) Przod kierunki i tyl kierunki. Reszta bez zmian, ale jeszcze w planie modyfikacja klosza od swiatla cofania.
[%sig%] |
|
|
|
 |
mooflon
Gość
|
Wysłany: 2007-02-18, 20:16
|
|
|
Witajcie!
Odgrzebuję stary post i ponawiam pytanie-czy są gdzieś do kupienia białe klosze do lamp tylych do T 1.1? Zaraz pewnie odezwą sie głosy krytyki że lampy i klosze z 601 są ładniejsze, etc ale i tak będę wdzięczny za pomoc.
ps a może ktoś jest w stanie ściągnąć takowe klosze od zachodnich sąsiadów? |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2007-02-19, 06:23
|
|
|
| nie ma. Nikt nie produkuje bialych kloszy do T 1.1. |
|
|
|
 |
Benek Kielce
Gość
|
Wysłany: 2007-02-19, 13:50
|
|
|
| Na allegro mozna kupic termokurczliwa folie do przyciemniania tylnych lamp w roznych kolorach (m.in. bialym). Czekam juz na "przesylke", a po montazu podziele sie wrazeniami. |
|
|
|
 |
mooflon
Gość
|
Wysłany: 2007-02-19, 20:52
|
|
|
| Zastanawiałem się nad folią więc czekam niecierpliwie na relację z foliowania. Ciekawy jestem jak to będzie wyglądać. Dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2007-02-19, 22:15
|
|
|
| Miałem kiedyś (co prawda w 601 ale miałem :P ) foliowane klosze (dzieki kargul ! :) ) i nie było tak źle...tylko dobrze folie naciagnij zeby sie strupy nie porobiły |
|
|
|
 |
Benek Kielce
Gość
|
Wysłany: 2007-03-18, 15:13
|
|
|
Dzis o 5 rano zakonczylem oklejanie folia.
1. Nie da sie okliec kloszy Traba jednym kawalkiem folji (trzeba sztukowac, a jak zajda na siebie dwa kawalki, to wyglada tragicznie).
2. Biala ta folia, to jest tylko z nazwy (dla mnie to kolor srebrny).
3. Klosze wygladaja jakby byly poprostu brudne.
Ogolnie odradzam. |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-03-18, 16:00
|
|
|
A wiesz ze jak sztukowales na styk, to jest duza szansa ze za niedlugi czas (tydzien -miesiac) zacznie sie to delikatnie rozlazic? porobia Ci sie takie szpareczki milimetrowe... tez raczej nie bedzie wygladalo za fajnie ... wystarczy ze sloneczko przygrzeje kilka razy, a pozniej sie schlodzi w nocy czy cos i gotowe :/
Patent stosowany w niektorych samochodach, choc mi sie kompletnie nie podoba, naklejanie cienkich paskow foli na przemian z nienaklejnym, u siebie na ploterze mysle ze dalbym rade spokojnie pociac takie paseczki milimetrowej szerokosci, specjalna folia ktora sie ladnie uklada wprzetloczeniach i na zakretach, mysle ze efekt moglby byc o niebo lepszy, jakby byl ktos zainteresowany moge testowo jakas lampe okleic i wystawic foto jak to to wyglada. |
|
|
|
 |
mooflon
Gość
|
Wysłany: 2007-03-18, 21:00
|
|
|
Czyli ogólnie "biała" folia jest do du.. bani. Teraz zastanawiam się jeszcze nad jakimś srebrnym sprejem do malowania po powierzchni lampy-widziałem tak przerobione lampki w wartburgu kumpla. Efekt trochę podobny do wspomnianej folii ale za to nie ma problemów z odklejaniem się (no chyba że się zmywa o czym jeszcze nie wiem ;D ). Cieniutka i gęsta drabinka z paseczków wieje kaszaną...
Póki co idę pomodlić się o znalezienie za zachodnią granicą mitycznych białych kloszów do T 1.1. A może jednak są ?? Ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał niech da znać ! |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-03-18, 21:05
|
|
|
Jak juz wspomnialem, mi sie nie podobaja te paseczki, ale jest taka opcja, ogolnie nie jestem zwolennikiem przerabiania lampek w ten sposob, szczegolnie jesli ktos nie do konca ma sprawne zasilanie, tu dziez poprostu sprzet jest juz wypalony z lekka, jak widze na ulicy golfiki dwojki z ciemnymi lampami, gdzie ledwo co widac stop to mnie krew zalewa....
A co do paseczkow jeszcze, tak sobie myslalem ze moze zrobie test pod katem wyciecia paseczkow w ten sposob zeby sie trabikowe logo np ukladalo czy cos... ;) |
|
|
|
 |
Benek Kielce
Gość
|
Wysłany: 2007-03-19, 12:26
|
|
|
| Gosc w sklepie tjuningowym radzil zalozyc biala termokurczliwa folie z molutkimi dziurkami (taka, jakimi agencje reklamy oklajaja szyby autobusow i taksowek). Rozejze sie za jakas agencja reklamy... |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-03-19, 18:06
|
|
|
mam taka folie, w formie odpadow po klejeniu czegos tam, wszystko jest fajnie, tylko ze ta folia nie jest termokurczliwa, mozna powiedziec ze delikatne powdgrzewanie sprzyja ukladaniu sie jej w nieronosciach, ale napewno nie jest termokurczliwa, do tego standard to folie 50/50 czyli takie ktore przepuszczaja 50% swiatla, tyl foli ma podklad czarny, tak zeby foli na szybie nie przeswietlalo...
Nie wiem czy to dobry pomys "uwalac" 50% swiatla lampy.... |
|
|
|
 |
|
|