Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] BIAŁE KLOSZE a sprawa polska...
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-07-07, 22:42   

Witajcie!

Potrzebuję Waszej porady. Otóż zakupiłem w Zwickau przepiękny komplet białych orginalnych kloszy do trabika.
Z przodem nie ma problemu - pomarańczowe żaróweczki dostałem w pierwszym lepszym sklepie, wymiana pomarańczowych kloszy na białe i jest CACY.
Gorzej z tyłem.
Po pierwsze NIE MOŻNA DOSTAĆ czerwonych żarówek 21W oraz rurkowych 5W. Wogóle czerwonych nie ma!!!! Co zrobić? Udało mi się jakieś skombinować, ale one świecą na różowo i boję się, że jak nacisnę hamulec, to mi ktoś w zadek wjedzie bo ja świecę jak dyskoteka, a nie jak auto...
Po drugie po założeniu cudo-białego klosza wyzierają ze spodu te paskude flaki czyli pojedyńcze odblaski i kolorowe kable. Co zrobić żeby to wyglądało fajnie?
Dajcie znać jak macie rozwiązane te sprawy u Was (jeśli ktoś wogóle ma białe klosze) i co robić i skąd skombinować czerwone żarówy???
Pozdrawiam
ZBuK

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-07-07, 23:23   

Ja podejrzewam że są takie żarówki a jakie są w maluchach co 2 malec ma białe klosze ale ilo watowe to niewiem ale może takie by spasowały??

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-07-07, 23:32   

Zarowki mozna bylo kupic na Allegro - takze rurkowe, poszukaj tez na gieldzie samochodowej...

zycze ladniejszych zarowek jak te ktore zwykle mial Jozek Baran ;)))

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 00:08   

zarowki mozesz pomalowac zwykle lakierem do zarowek firmy Motip-koszt ok 10 pln za sztuke wielkosci lakieru do paznokci,swieci jak powinno,i nawet sie trzyma i nie blaknie.

Jahoo
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 07:39   

ja pomalowalem transparetna farbka ze sklepu plastycznego (5 zeta) i spoko, dlugo trzyma i ladny kolor daje, lepiej niz te spray'e motipa

Bart
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 08:30   

jest spray do lamp i żarówek - spytaj w sklepie bo ja nazwy nie pamietam. kable owiń biała taśma izolacyjna moze troche lepiej bedzie wygladało :))
PoZdRaWiAm

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 10:31   

Żarówki z Allegro niestety świecą... na różowo. I właśnie o to chodzi. Nie mogą świecić na różowo! Musi być czerwień stopu, a nie róż barbie.
Spróbuję z farbką do szkła ze sklepu dla plastyków.
A z tym kablami i nnymi bebechami to zastanawiam się czy np. nie pomalować wewnątrz jakimś neutralnym kolorem wszystko i może nie będzie tak paskudnie wyglądać?

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 13:42   

zaloz cos na ksztalt tego co ma KamilOn....Zalozyl sobie do klosza wokol zarowek okragle tulejki-na ksztalt ucietej rurki.....fajnie to wyglada dosc.....

Luciu18
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 14:48   

tez mam tego typu problem za zarowkami chodzilem tygodniami i wszedzie byly tylko pomaranczowe a brak czerwonych tlumaczono mi ze jest to w naszym kraju poprostu nielegalne ale dowiedzialem sie ze istnieja lakiery do zarowek i to naprawde dziala. Ale odradzam ci kupowanie sprei. One sa poprostu tandetne.

Rafik601
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 18:01   

Witam!!!!
Sprawa z czerwonymi stopami jest prosta(przynajmniej w Rzeszowie). Dostac je można praktycznie wszędzie. Wiem bo sam kupowałem jakis tydzien temu. Co do neonówek to sprawa już nie jest taka kolorowa, więc pomalowałem je czerwonym markerem i nawet działa.
Pozdrawiam !!!!!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 18:51   

KURKA... RAFIK... A ŚWIECĄ NA CZERWONO? CZY NA RÓŻOWO... KLASYCZNIE?

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 21:06   

A czy mozna w polsce kupić białe klosze??, niedługo moze bede mał 20 kompletów i chciałem sie zorientować. Ja ma białe a przewody w srodku tez mam białe, co do zarówek to mam pomalowane 2 razy lakierem do zarówek i swieca na czerwono. Pozdrawiam

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 22:55   

Białe klosze można kupić, ale uwierzcie mi to co u nas sprzedają to jest zazwyczaj szajz 1 klasy - brzydkie i nieatestowane...
Te niemieckie (tanie nie były) ale przynajmniej pięknie wykonane i mają wszelkie atesty na plasticzku i policjant się nie przypier... - przynajmniej nie powinien.
Dzięki za info - kupiłem czerwone żarówki (czyli różowe) i machnąłem je "profesjonalną farbą do malowania na szkle" zobaczymy jutro efekt.
Pozdrawiam i dzięki za info i pomoc!

robak
Gość
Wysłany: 2004-07-08, 23:50   

we wrocku sa czerwone!! kupowalem takie dla nike z kepna. dwa wlookienka maja i moga robic jednoczesnie jako stop i zwykle. w 601 robia tylko jako stop wiec nie ma problemu ze zrobieniem zeby tylko czesc 23W swiecila. rurkowe czerwone tez sa.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-07-09, 07:08   

Robaczku!!! A czy nie mógłbyś takich czerwonych dwuwłóknowym dla mnie kupić?? Ja bym je założył jako stop i zwykłe (chyba że się nie da przerobić w trabiku żeby tak działały). I dzięki temu zwolniło by mi się miejsce w dwuch komorach, a tam wsadziłbym przeciwmgłowe i cofania.
Daj znać na maila czy wogóle wchodzi w grę takie cuś...
zbuk@interia.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi