Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Padl mi silnik w moim trabanciku co robić?
Autor Wiadomość
Łukasz Perski /"
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 17:11   

Hejka wszystkim! Mam mala sprawe ktora jest dosyc powazna . Poszedlem odpalic mojego trampka,wlaczylem ssanie,odpalil za pierwszym razem,pogazowalem go troche po czym pochodzil na wolnych obrotach z 15 minut,cos w nim pare razy stukelo i zgasl teraz nawet nie da sie odpalic :( Myslalem ze moze to rozrusznik ale kiedy probowalem go odpalic "z kopa" nawet nie ruszyl,nie da sie obkrecic wiatrakiem i wlasnie nie wiem co robic....podejrzewam ze zatarl sie silnik ale jak tankowalem to wlalem wiecej oleju wiec mieszkanka na 100% byla dobra....moze kogos z was spotkalo kiedys to samo i moze ktos mi cos doradzi sensownego bo szczerze mowiac to nie wiem co dalej robic.....jestem z lublina i moze ktos kto tez jest moglby mi pomoc?

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 17:20   

zatarł ci sie albo wał albo cylinder
jezeli nie rozbiezesz silnika to sie nie dowiesz:( tzn wystarczy zdjąć głowice i bedzie wiadomo

Hans
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 17:33   

stawiam na wał korbowy
w swoim wartku zatarłem 3 wały
a z olejem też nie należy go wlewać ponad normę
słyszałem opinie że jeśli się wlewa więcej to nie zaszkodzi a NAGAR
ps.pare lat temu u nas gościu kupił trabanta i nie wiedział że leje się olej długo nie pojeżdził

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 18:04   

haha!!ja tak tez mialem jak jechalem ze zlotu w Zelowie 2003!!jechalem i nagle silnik zgasl!!scholowli mnie i tez wsszycy stwierdzili ze silnik sie zatarl!no to zaczolem silnik wyciagac zdjolem pasek klinowy!i poprostu zatarlo sie lozysko w alrternatorze,pasek byl mocno naciagniety i zablokowal silnik!zdejmij pasek i zobaczz czy odpali!! to moze byc to!!pozdro

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 18:38   

może to zemsta?

.::.MadaM.::.
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 23:07   

sprawdz czy obrucisz jak sciagniesz pasek bo moze alternator ci padl i nie pozwala krecic ja sie tak przekonalem u siebie jak zawiozlem silnik do kumpla :) to sie okazalo ze alternatorek sie zepsul

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi