|
.: Kłopoty z kierownicą :. |
| Autor |
Wiadomość |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-01-10, 23:45
|
|
|
Witajcie!
Od kilku dni zauważyłem niepokojąca rzecz w mojej 601. Otóż jadąc ze średnią prędkością na prostej mam wrażenie jakby koła samoistnie lekko skręcały raz w lewo raz w prawo. Trudność sprawia kontrola nad nimi ponieważ na kierownicy mam chyba za duże luzy, jednakże z drugiej strony w takich przypadkach delikatny ruch kierownicą powoduje, że koła skręcają gwałtownie!
Bardzo dziwne. Z jednej strony koła "szaleją", przy próbie zapanowania nad nimi "szaleją" jeszcze bardziej, a kierownica ma jakby za duży luz... Sam już nie wiem o co chodzi!
Pomóżcie! Może to wina pogody i ślizgawicy na drogach (opony mam lekko śliskie)? A może coś poważniejszego? Co robić?
poZDRÓWKO |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-01-11, 01:17
|
|
|
ZBuK...
To trzeba zeby ktos zobaczyl - nie koniecznie wirtualnie ;) |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-11, 01:20
|
|
|
| moze zbierznosc? :) Ja tak mam, bo ustawilem zbierznosc a potem wymienilem tuleje... no i znowu nie mam zbierznosci :) pzdr |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-01-11, 01:31
|
|
|
Bardzo bym chciał żeby to ktos zobaczył... Ten głos na forum to głos rozpaczy!!!
Z Józkiem do tej pory się nie udało skontaktować... |
|
|
|
 |
dc.
Gość
|
Wysłany: 2004-01-11, 01:59
|
|
|
brzmi dosyć poważnie ale tak jak napisał Grzegorz na odległość chyba nikt tu nie pomoże
pozdrawiam
"Na początku był chaos. Potem się skomplikowało. Ktoś zapalił światło, a mewy zaczęły tupać." |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-01-12, 12:12
|
|
|
Smarować trzeba , SMAROWAĆ!!!!
Oczywiście nie koła, a zwrotnice i mgiel. Co jakiś czas trzeba sprawdzac co się dzieje z układem jezdnym i kierowniczym.
A ciśnienie w kołach masz prawidłowe???
Pytań i gdybania "co może być" można wiele.
Wirtualnie się nie da!!! trzeba sprawdzić u fachowca!!!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Mikołaj "psik&am
Gość
|
Wysłany: 2004-01-12, 17:29
|
|
|
witam
ja mialem cos takiego
okazalo sie ze wyrobila sie tuleja w kolumnie kierowniczej - wymienilem, zrobilem zbierznosc i wszystko ok!
psik |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-12, 18:06
|
|
|
| zbuk w przekładni kierowniczej w 601 mozna skasować luz , jest tam tuleja mimośrodowa, ale lepiej zebyci ktoś do tego zaglądnoą jezeli niebardzo sięznasz:) |
|
|
|
 |
|
|