|
[GT]Trabant 1.8 16V 250KM |
| Autor |
Wiadomość |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-01-08, 13:10
|
|
|
| Ah no i najwazniejsza sprawa , przeciez mozna do benzyniaka zastosowac sprezyne z diesla , zasada dzialania jest taka sama ! Mozna poproobowac z jakas starsza maszynka , a potem bawic sie w te klocki bardziej profesjonalnie. |
|
|
|
 |
olowaty
Gość
|
Wysłany: 2004-01-08, 14:35
|
|
|
turbina od golfa diesla na giełdzie to około 150 zł miałem kiedys okazje kupic za 200 kolektor turbine węże i zawór upustowy! a ha
mozna zastosowac polską spręzarkie od od ursusa chłopaki potrafią taką wykręcic w pgr za 50 zł! to są dore spręzarki koles miał w pf 125 ale po 100 km silnik mu rozerwało bo za duze cisnienie (nie dał zaworu upustowego) |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-01-08, 19:41
|
|
|
Luker a odpowiedz mi na pytania -
1.jakie obroty ma przecietny silnik diesla a jakie benzynowy?
2.skad wezmiesz smarowanie na sprezarke?
3.skad pomysl ze sprezarka od ciagnika?
4.i czy wiesz na czym polega roznica miedzy sprezara samochodowa a ta w ciagniku?
5.czy wiesz po co np. fIAT UNO TURBO MA KUTE TLOKI ??mimo tego ze blok silnika jednostki 1,4 z wygladu jest taki sam jak turbo
6.czemu w twych postach nawet grama nie ma o wydechu?od tego trzeba zaczac!!!!!!!
7 wiesz moze czemu stosuje sie intercoolery?
MOGE CI ODPOWIEDZIEC NA TE PYTANIAI WTEDY NIE BEDZIESZ JUZ CHCIAL PRZERABIAC AZ TAK BARDZO SILNIKA
P.S.tez to lubie ale doglebne zapoznanie sie z temtem uswiadomilo mi ze predzej 3 silniki przeloze a nie zaloze turbo do silnika atmosferycznego. POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
JAWA
Gość
|
Wysłany: 2004-01-08, 20:00
|
|
|
| Widzialem ten artykul...cala rzecz dziala sie w Niemcach...wiadomo kolesie nie maja tam co z kasa robic. A co do waszych klotni to kazdy ma swoje zdanie a moje jest takie zeby stad spier.... a ostatni niech wylaczy swiatlo :) |
|
|
|
 |
olowaty
Gość
|
Wysłany: 2004-01-09, 07:37
|
|
|
czy ja pisze po chińsku? chodzi mi o sprężarke od usrsusa td a nie o tą co pompuje powietrze do hamulców i cop sie nią można kółka nadmuchać! były takie ciągniki td
zwłaszcza te wieksze! a co do turbiny to w wielu wypadkach są stosowane te same modele i w benz. i w diesel. pa |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-01-09, 09:36
|
|
|
I znowu wywiazala sie bezsensowna dyskusja ...Chodzi mi o materialy nt tego Trabanta,a nie jalowe dywagacje...
EOT..............
Chyba,ze ktosbedzie mial info
pozdro |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-09, 13:54
|
|
|
hehehehehehehehehehehehehehehehe
tyle moge powiedzieć |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2004-01-12, 21:48
|
|
|
Boze... Wy sie martwicie o wlozenie 1.8 Pewien Amerykanin poszedl o 2 kroki dalej...
Trabi z silnikiem...
:DD
Pozdro |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-01-12, 23:06
|
|
|
| Z calym szacunkiem ale to juz nie trabant!!!!!! |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-01-13, 04:43
|
|
|
| o w morde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Michał Olejniczak
Gość
|
Wysłany: 2004-01-13, 07:30
|
|
|
| wow tylko facet musi mieć jeszcze z tyłu szyny żeby sie trabi do tyłu nie "kojfnoł" ;D |
|
|
|
 |
|
|