Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[GT]Trabant 1.8 16V 250KM
Autor Wiadomość
Luker
Gość
Wysłany: 2004-01-08, 13:10   

Ah no i najwazniejsza sprawa , przeciez mozna do benzyniaka zastosowac sprezyne z diesla , zasada dzialania jest taka sama ! Mozna poproobowac z jakas starsza maszynka , a potem bawic sie w te klocki bardziej profesjonalnie.

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-01-08, 14:35   

turbina od golfa diesla na giełdzie to około 150 zł miałem kiedys okazje kupic za 200 kolektor turbine węże i zawór upustowy! a ha
mozna zastosowac polską spręzarkie od od ursusa chłopaki potrafią taką wykręcic w pgr za 50 zł! to są dore spręzarki koles miał w pf 125 ale po 100 km silnik mu rozerwało bo za duze cisnienie (nie dał zaworu upustowego)

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-08, 19:41   

Luker a odpowiedz mi na pytania -
1.jakie obroty ma przecietny silnik diesla a jakie benzynowy?
2.skad wezmiesz smarowanie na sprezarke?
3.skad pomysl ze sprezarka od ciagnika?
4.i czy wiesz na czym polega roznica miedzy sprezara samochodowa a ta w ciagniku?
5.czy wiesz po co np. fIAT UNO TURBO MA KUTE TLOKI ??mimo tego ze blok silnika jednostki 1,4 z wygladu jest taki sam jak turbo
6.czemu w twych postach nawet grama nie ma o wydechu?od tego trzeba zaczac!!!!!!!
7 wiesz moze czemu stosuje sie intercoolery?
MOGE CI ODPOWIEDZIEC NA TE PYTANIAI WTEDY NIE BEDZIESZ JUZ CHCIAL PRZERABIAC AZ TAK BARDZO SILNIKA
P.S.tez to lubie ale doglebne zapoznanie sie z temtem uswiadomilo mi ze predzej 3 silniki przeloze a nie zaloze turbo do silnika atmosferycznego. POZDRAWIAM

JAWA
Gość
Wysłany: 2004-01-08, 20:00   

Widzialem ten artykul...cala rzecz dziala sie w Niemcach...wiadomo kolesie nie maja tam co z kasa robic. A co do waszych klotni to kazdy ma swoje zdanie a moje jest takie zeby stad spier.... a ostatni niech wylaczy swiatlo :)

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 07:37   

czy ja pisze po chińsku? chodzi mi o sprężarke od usrsusa td a nie o tą co pompuje powietrze do hamulców i cop sie nią można kółka nadmuchać! były takie ciągniki td
zwłaszcza te wieksze! a co do turbiny to w wielu wypadkach są stosowane te same modele i w benz. i w diesel. pa

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 09:36   

I znowu wywiazala sie bezsensowna dyskusja ...Chodzi mi o materialy nt tego Trabanta,a nie jalowe dywagacje...
EOT..............
Chyba,ze ktosbedzie mial info
pozdro

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 13:54   

hehehehehehehehehehehehehehehehe
tyle moge powiedzieć

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-01-12, 21:48   

Boze... Wy sie martwicie o wlozenie 1.8 Pewien Amerykanin poszedl o 2 kroki dalej...
Trabi z silnikiem...
:DD
Pozdro

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-12, 23:06   

Z calym szacunkiem ale to juz nie trabant!!!!!!

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 04:43   

o w morde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 07:30   

wow tylko facet musi mieć jeszcze z tyłu szyny żeby sie trabi do tyłu nie "kojfnoł" ;D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi