Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Łożyska kół prz.
Autor Wiadomość
^ToM^
Gość
Wysłany: 2002-09-17, 20:29   

Potrzebuje pilnie numer łożyska do przednich kół - niggdzie nie moge go znaleźć. Sa to dwurzedowki, byc moze takie same jak dwurzedowe z dwusuwa (Ku 34 64 37 2RSR) ale nie mam jak tego potwierdzic. W koncu po 140 tys km wysiadlo mi prawe przednie.
Pozdrawiam
tom

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2002-09-17, 21:57   

Kup katalog od Papla ;-)

[%sig%]

Daniel Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-09-17, 22:06   

tak jest :) tam sa wszelkie wymiary

[%sig%]

Jahoo
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 19:08   

ja kupilem ale pozyczylem kuzynowi, tez w miare pilnie potrzebuje ten symbol, i dajcie znac ile to moze kosztowac, janek@otomin.net, gg:2888888

Kaszub.Gdynia
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 22:45   

W katalogu Papla znalazłem taki nr:
34x64x37, jeśli oczywiście chodzi Ci o Radial-Schraeg-Kugellager Ku, bo jestem na bakier z Niemieckim :))))))
Pozdrowy

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 09:09   

a dokladnie to jest tak Ku 34x64x37 2 RSR :d
psik

Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-24, 21:51   

A ja mam pytanie jak wymienić takie łożysko? Nie wiem od czego zaczac i co po kolei robic... Napiszcie jakie klucze do takiej zabawy sa potrzebne . Trzeba przegub i poloske wyjmowac? W ksiazce TRAPOLO jest to nie za dokladnie narysowane , mogloby byc tak jak tyl , ale tu jest tylko przekroj...

Pozdrawiam

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-24, 22:27   

przygladałem sie wczoraj i to było coś takiego: najpierw nalezy odkrecić śrube od piasty, potem koło zdjac, odkręcić McPherson i mocowanie tarczy od wachacza, odkrecić szczeke hamulcowa z klockami, odgiać do siebie za tarcze tak żeby wyszła półoś, -gdy mamy już w ręku tarcze z półosią zdjąć zawleczke trzymająca łożysko szczypcami i wybić łożysko jakąś tulejką. Wyczyscić , przesmarować, skręcić , założyć cieszyć sie jazdą:))
Może coś pominąłem , ale uwaznie patrzyłem zeby w przyszłości samemu zrobić

Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 21:40   

Czyli o ile dobrze zrozumialem to jest tak jak wymiana w tylnym kole , tylko ten sworzen (na ktorym osadzone jest lozysko )jest na stale polaczony z polosia ?

Dziexy za instrukcje.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 22:42   

sworzeń nie jest na stale połaczony z półosia , nie ma takich rzeczy:) sworzeń (piasta) jest połączony z tarcza hamulcowa, której nie trzeba odkrecac aby łożysko wymienić. Półos wyciaga sie najpierw , potem reszte j.w. Oczywiście teoretycznie jest możliwoś nieurobienia sie zbytnio i zrobienia tego w trabie , ale lepiej wyjac, wkrecić w imadlo, mieć super podejście, itp.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 08:13   

Nie wiem jak w polo, ale w dwusuwie łożysko wyszło dopiero pod naciskiem wielotonowej prasy. Weszło też wciskane ową prasą. Z wyciąganiem przez popukiwanie tulejką może być problem...

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 08:16   

no młot musi mieć co najmniej z 5 kg, łatwo nie jest ale jak ktoś nie ma prasy to wszystko sie da:))

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 09:31   

Nie chciałbym jeździć trampkiem, w którym łożysko koła było wbijane młotkiem... Od wciskania łożysk jest prasa, zwłaszcza tak pokaźnych rozmiarów łożysk... Poczytaj trochę o konstrukcji łożysk, a zauważysz że kilka uderzeń młotkiem niweczy zegarmistrzowską pracę ich projektantów i producentów...

breniek
Gość
Wysłany: 2004-10-08, 10:42   

popieram zbyszka jak nie wcisniesz prasą to tak jak byś sobie wyrzucił tą kasę za to łożysko pójdz do warsztatu to ci wcisną jeszcze pilnuj aby pchali za pierścień zewnętrzny nie wewnętrzny pzdr

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi