Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[T353} pytanie o drobiazg w 353
Autor Wiadomość
miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-12, 22:28   

Mam pytanko do 353-cowców. czy ta okrągła puszka na gaźniku, która jest pusta w środku, musi być okrągła? i dlaczego ma 2 wloty powietrza, nie wystarczy 1? czy jeśli zetnę ją z dwóch stron na płasko, to coś stracę?mam nadzieję, że jej okrągłość nie powoduje jakiś specjalnych zawirowań powietrza.chcę zostawić tylko 1 wlot powietrza w tej puszce. wszystko będzie OK? dzięki!

Przemek
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 00:58   

Jeśli chodzi Ci o tłumik szmerów ssania to on ma jeden wlot i dwa wyloty, bo gaźnik do którego jest przystosowany do dwuprzelotówka SEDR. A jeśli masz inny gaźnik (np. 40 F1-11 czy 40 F2-11 czy 36 F1 - wszystkie jednoprzelotowe) i na nich tą puszkę (chociaż nie wiem jak byś ją tam umocował) no to ją musisz zmienić na dedykowaną do danego gaźnika. Jeżeli ją zetniesz to autko nie będzie oddychać prawidłowo (znaczy się dostanie więcej powietrza), bo powietrze nie idzie prostą drogą do gaźnika, tylko kręci się po tej puszce.
Pozddr

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 01:21   

dzięki!ale w takim razie jak trabanciarze z 353 zmieścili tą puszkę pomiędzy głowicą silnika a "stukniętym bakiem" bez przycinania jej?

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 13:22   

ano zmieścili :)
i to bez przycinania

kuba s. (wladzio)
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 14:12   

młotek?? :)

Złoty
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 23:16   

mydelnica, przeciez widziales jak to u mnie wyglądalo, mlotek 2kg i pare razy energicznie w bak ;-) (najlepiej niech Ci powie Picia, bo on to ma fachowo stuknięte... hehehe) ...pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie kiedys przewieziesz ;-)

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 00:08   

Złoty, wiem doskonale, jak to jest z bakiem... ja to podłączyłem tak, że bak stuknąłem tylko ok.1-2 cm (praktycznie tylko ten rant na środku baku co odstaje) bo zminimalizowałem (spłaszczyłem) tą puszkę. Pytanie na forum brzmi: czy moje odchudzenie tej puszki nie wpłynie na spadek mocy albo inne cyrki...?

Złoty! Masz już serce?

Złoty
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 14:09   

silnik mam, ale nie mam kasy zeby to wkladac, bo nie mam jeszcze w ch...j czesci... :-[

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 22:14   

taa... sam silnik to nie problem. problemem jest przeróbka - znasz to przecież z 353...pzdr!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi