Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabi z sercem 650
Autor Wiadomość
CZUCZU
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 21:17   

www.alutec.hat.pl/flash/luko/index.html

Wczoraj porobilem te Fotki.
Co moge powiedziec Trabi jeździ przyjemniej i jest elastyczniejszy ........
Starałem sie w miare dokladnie porobic te Fotki ......
Aha silnik oczywiscie od kashla wiec ma spory potencjał.

kuba s. (wladzio)
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 21:58   

nie chciałbym być nie miły, ale silnik od kaszla za dużego potencjału nie ma (w porównaniu z silnikiem P65/66B)

pozDDRoofka

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 22:38   

Czolem CZUCZU!!!
To ja el_comendanto...~co spowodowalo,ze pojawiles sie na forum CT???
;-)
Pozdroowka!!!

trabiq14
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 23:18   

Jezeli ten silnik maluchowski jest podrasowany, to ma zapewne lepsze osiagi niz standardowy dwusuw.
Kazdy silnik mozna podrasowac o kilka KM wiecej.
Pzdr

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 23:28   

każdy silnik mozna podrasować duuuuuzo podrasować, tylko ze jesli chodzi o wytrzymałośc rasowanego silnika, to ten maluchowski niestety wygrywa :(

Joonior
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 23:37   

@!#$ ale ktos przy tym sie nakombinował.
silnik maluchowski ztrbabtowską dmuchawą,skrzynią biegów i rozrusznikiem.zespół napedowy tego traba to jeden wielki patent o niewiadomej wytrzymałości.....gratuluje pomysłu

Luko
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 23:41   

Heh tak sie sklada ze jestem wlascicielem tego zielonego Trabiego :] co moge powiedziec po dwoch tygodniach uzytkowania go ?? jak narazie sobie chodzi calkiem calkiem, w silniku nie byly robione zadne zmiany [przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo] jego osiagow max. i spalania jeszcze nie poznalem bo nawet nie bylo kiedy ani nie ma warunkow zbyt dobrych :P wszelkie zmiany jakie bede czynil w tym aucie zostana sfotografowane i przedstawione pokolei :] sprobuje "przeszczepic" jeszcze rozrusznik od kaszla bo ten trabantowski juz pada i nie zawsze kreci tak jak powinno byc :[

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 03:29   

Wyglada niezle...

Tylko ta rura wydechowa puszczona gora sprawia zle wrazenie, i jeszcze ten zestaw podgrzewania rozrusznika ;)

(pewnie ciezko inaczej ja poprowadzic...)

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 03:53   

maluchowski rozrusznik to koszmar! kup używkę trabantowską i jeździj kolejne 20 lat.

Major
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 08:28   

Ciekawe ile wytrzym jaskółka takie obciążenie. Porobiłeś jakieś wzmocnienia? Niestety w maluchu chodzą tłoki w 1 położeniu razem a nie naprzemiennie co jest przyczyną większych wibracji przenoszonych na ramę silnikową i jaskółkę, możesz zmęczyć jej materiał i kapa! Postaraj się o jakieś wzmocnienia.
Wygląda fanie na zdjęciach.
Ja mam traba 601 i silnik lekko podrasowany ale bez zwiększania stopnia sprężania (nie planowałem głowic więc nie zmniejszyłem żywotności wału) wypolerowałem tylko kanał wydechowy, denka tłoków i głowice też polerka i kanał dolotowy od gaźnika do stawideł też, wyregulowałem gaźnik i zapłon. Na hamowni 29kM co Wy na to? Bez problemu 120ciągnie i wciska w fotel :-) )

Major
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 08:28   

Ciekawe ile wytrzym jaskółka takie obciążenie. Porobiłeś jakieś wzmocnienia? Niestety w maluchu chodzą tłoki w 1 położeniu razem a nie naprzemiennie co jest przyczyną większych wibracji przenoszonych na ramę silnikową i jaskółkę, możesz zmęczyć jej materiał i kapa! Postaraj się o jakieś wzmocnienia.
Wygląda fanie na zdjęciach.
Ja mam traba 601 i silnik lekko podrasowany ale bez zwiększania stopnia sprężania (nie planowałem głowic więc nie zmniejszyłem żywotności wału) wypolerowałem tylko kanał wydechowy, denka tłoków i głowice też polerka i kanał dolotowy od gaźnika do stawideł też, wyregulowałem gaźnik i zapłon. Na hamowni 29kM co Wy na to? Bez problemu 120ciągnie i wciska w fotel :-) )

Luko
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 09:00   

Nie ja go przerabialem, robil to poprzedni wlasciciel wedlug wlasnego pomyslu :]

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 13:52   

wibracje to na pewno silnik kaszla ma wieksze. Kumplowi przy rozruchu stukal o ziemie :)))

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 14:21   

Ja juz widze pekniecie przy lewym kielichu... Dlugo chlopie nie pojezdzisz..

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 16:06   

Wykastrowali biednego Traba!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi