|
zamienniki - mechanizm wycieraczek |
| Autor |
Wiadomość |
Adam Markowski (t601)
Gość
|
Wysłany: 2003-08-04, 07:05
|
|
|
| może ktoś orientuje się od jakiego autka pasuje cały mechanizm wycieraczek, żeby go wpakować do traba? mój już szwankuje, a jesień tuż tuż... |
|
|
|
 |
Adam Markowski (t601)
Gość
|
Wysłany: 2003-08-04, 09:20
|
|
|
| ...a i jeszcze jedno - wkładki filcowe w ramkach drzwi uszczelniające szybę - na co to można zamienić? |
|
|
|
 |
Narwaniec
Gość
|
Wysłany: 2003-08-04, 09:43
|
|
|
| Ostatnio widziałem jak kolega klubowy wpasował tam ramki od wartburga,na jedne drzwi wchodzą 2,5 uszczelki,więc na komplet drzwi wystarczy 5.Kosztują w wawce coś ok 8 zł za szt. |
|
|
|
 |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2003-08-04, 14:51
|
|
|
silniczek do wycieraczek chętnie Ci wyślę pocztą. co jeszcze potrzebujesz?
pisz a zostaniesz wysłuchany! |
|
|
|
 |
Adam Markowski (t601)
Gość
|
Wysłany: 2003-08-04, 20:26
|
|
|
| głównie chodzi mi o te ramiona pod deską rozdzielczą i bolce wystająca na zewnątrz, z moimi to już nic nie będzie, ale na razie się wstrzymuję, jak już pisałem gdzieś indziej mam na oku traba za 100 zł, tylko muszę go oblukać |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2003-08-04, 20:52
|
|
|
Eeeeeeeeeeee tam!!
Mechanizm do dwusuwa to zaden problem!
Gorzej z unikatrowym rozwiazaniem z Trabanta 1,1 !!!!
A jak jestesmy przy temacie wycieraczek - ogladalem wlasnie rozwiazanie w tylnej klapie Cinquecento - chyba daloby sie zaadaptowac do kombi? |
|
|
|
 |
Adrian
Gość
|
Wysłany: 2003-09-03, 14:47
|
|
|
Witam! Żeby nie rozpoczynać nowego wątku dopiszę się do tego.
Czym zastąpić spalony silniczek od tylniej wycieraczki w 1.1? Jaki jest orientacyjnie koszt takiego silniczka?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Sebastian Majda
Gość
|
Wysłany: 2003-09-03, 15:00
|
|
|
Grzegorz tylko mi nie mów, że mechanizm w 1.1 jest inny niż w 601. Kurcze blade. O tym, że jest inny niż w Wartburgu już się zdążyłem przekonać. ))) |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2003-09-03, 16:16
|
|
|
Czym zastąpić spalony silniczek od tylniej wycieraczki w 1.1? Jaki jest orientacyjnie koszt takiego silniczka?
Pozdrawiam
Jest bezcenny...
Patrzylem kiedys pod klape fiata CC - moze jakos ustrojstwo z tego podeszloby?
Grzegorz tylko mi nie mów, że mechanizm w 1.1 jest inny niż w 601
Jest.
Zwroc uwage chociazby na miejsce silniczka... |
|
|
|
 |
Piotrek
Gość
|
Wysłany: 2003-09-03, 19:35
|
|
|
| a nie da sie rady go "przewinąć"?? |
|
|
|
 |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2003-09-03, 21:51
|
|
|
| jezeli opłacisz koszty przesyłki to mogę ci wysłać cały mechanizm i silniczek. |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 09:58
|
|
|
inneego watka nie znalazlem wiec dopisze sie tutaj zeby nie robic zamieszania ... bo problem dotyczy tego samego czyli WYCIERACZEK! :(
jest taki motyw ze silnik wycieraczek zamiera na jakis czas ... zamiera w sensie, ze sie po prostu nie wlaczaja .. przed zamarciem jest ostatnie drgniecie i nic ...
stalo mi sie juz tak dwa razy ale po jakims czasie znow odpalil ... no i taki motym mam wlasnie teraz ...
co to moze byc? ktos ma pomysl?
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
bipi78
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 11:41
|
|
|
| co do silniczka tylnej klapy pasuje z Ursusa, to nie żart , jedynie co, to oś do ramienia jest nieco dłuższa :) , i ten silnik ma 2 stopnie prędkości przymierzałem u siebie jest spoko mam załorzony |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 12:13
|
|
|
bipi:
mi akurat siada w polo "przedni" silniczek ... chyba siada ... moze wystartuje po raz trzeci ... przerwy sobie robi, kurna ... :)
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
trabiq14
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 12:23
|
|
|
A propos silniczka wycieraczek - nie wiecie przypadkiem dlaczego u mnie jest tylko jedna predkosc? :|
Nie ma tej najwolniejszej i tych czasowych.
Zalozylem inny przelacznik i zadnej zmiany. Zmienilem silniczek i tez dufa :(
Zeby wylaczyc, to trzeba 'celowac', coby wycieraczki na sztorc nie stanely.
Help
Pzdr |
|
|
|
 |
|
|