Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
2 sprawy, pomoc!!!
Autor Wiadomość
Piotr Wójcik
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 20:23   

Witam wszystkich

Jestem tu pierwszy raz, tz. to moj pierwszy post bo czesto czytam listy forumowiczow, zwlaszcza gdy mam jakies problemy z moim trabem;)ok, a teraz do sedna sprawy...

potrzebuje pomocy przy
1. w moim trabancie polo 1.1 polo nie mam obotomierza, a wiem ze niektóre ze mozna go zalozyc, pytanie teraz gdzie mozna go kupic i za ile??
2. pol roku temu wymienilem amortyzatory na regenerowane i po przejechaniu ok.10tys.km znów wszystko wali i tłucze a samochód na zakretach, koleinach, dziurach faluje niczym statek na morzu;)czytalem archiwum, jest duzo info na temat przerobienia amorków(nie chce juz trabantowskich, chodzby z tego ze nie stac mnie na nie).

problem w tym wszystkim jest taki ze szczerze mowiac nie wiele wiem na temat naprawy i wymiany czesci, drobniejsze rzeczy potrafie sam zrobic, ale tu potrzebuje pomocy juz innych osob(nie chce jechac do mechaników, bo zdzieraja jak cholera i juz pare razy rozwalili mi to co bylo dobre).
tak wiec zwracam sie z prosba o pomoc ludzi dobrej woli w zalatwieniu tych 2 spraw(czyt. pomoc), najlepiej z okolic warszawy lub łowicza skad pochodze którzy juz to robili i maja te rzeczy obcykane, nie musi byc to teraz, nie zalezy mi tak bardzo na czasie, zwlaszcza ze pogoda za oknem nie rozpieszcza. jak by ktos mial ochote i troche czasu to prosze o pomoc;)

S de Luxe
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 20:41   

Tutaj znajdzieszodpowiedzi na wszystkie twoje ptyania ;))).

No dobra, co do pierwszego, to weź elektroniczny obrotomierz do DOWOLNEGO 4 cylindrowego 4suwa. Zero problemu, w końcu 90% samochodów ma takie silniki. Szukaj na szrotach, Allegro, garażach i piwnicach nielubianych sąsiadów (ok, tego ostatiego nie polecam ;D ).

A jak nie masz kasy na amory, a przeróbki dla ciebie są za trudne (tak jak dla mnie :(( ) to możesz spróbować sposobu mojego kumpla. On wierci dziurę w amorze, wlewa olej i zaspawuje (tą dziurę, nie olej ;) ). Ale nie jest to moim zdaniem dobre rozwiązanie (zwłaszcza jak się spali simerring spawarką jak to się zdarzyło temu mojemu kumplowi) bo oleju dlatego nie ma, że simerring nie trzyma. No, ale tymczasowo, do czasu nazbierania kasy.....

Clark
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 20:49   

CZe piotrek.Tu Clark.Moze znamy sie z jakliegoś zlotu Dm :) ale ten świat mały.

Hans
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 20:57   

cooooooooo DM na CT witam i jaki ten świat mały hi hi

pozDrawiaM
pozDDRawiam

Leeloo
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 20:57   

hej Piotrek czy to nie Ty przypadniem masz na nazwisko Kozieł????

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:00   

hihi...rzeczywiscie;) jaki ten swiat mały;)nawet tu sa fani DM, mysle ze sie znamy, bo w wawie jestem na wszystkich imprezach DM etc., w polsce juz nie stety tak dorze nie jest, chyba sie starzeje i nie chce mi sie jezdzic

co do wyszukiwarki to mam ja opanowana doskonale, pomogla i to nie raz, teraz jednak potrzebuje ludzi do tego aby te wszystkie pomysly które tam sa wprowadzic w zycie;)

Leeloo
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:00   

o ja pierdzielę Hans Ty też???????????

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:02   

o w morde...ile tu ziomali...hehehe, to moze zrobimy zlocik trabi_dM...hehehe;))))
ps. piotrka kozieła znam ale to nie ja;)

Hans
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:05   

ja ja

Leeloo
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:07   

no to sobie myślę że łódź to będzie trabiDMania ;) ja jestem za i Clark też;)))

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:12   

ok. to zlocik bedzie raczej pewny;)jakby cos to zapraszam na priwa...moze ktos z fanów uzyczy mi pomocy w w/w problemach??

Leeloo
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 21:16   

piotrek masz GGadulca? podaj numer bo w profilu nie masz:( albo odezwij się do nas 2089957

Hans
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 22:39   

S de lux z tymi amortyzatorami to prawda i póżniej trzymają

ROSO
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 13:19   

DM.... - to rozumiem !

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 13:32   

moj gadulec to 673773...tylko mam prosbe zeby raczej popoludniami bo internet mam tylko w pracy a gg nielegalnie zainstalowanie, tak wiec raczej nie otwieram go przed 17.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi