|
cabrio |
| Autor |
Wiadomość |
krzychu_
Gość
|
Wysłany: 2003-06-10, 20:31
|
|
|
| witam, chcialbym z dwutakta zrobic cabrio a przed obcieciem dachu wypadałoby go powzmacniac iusztywnic. Czy ktos wie dokładnie jak i gdzie? moze gdzies w necie jest dokładny opis albo ktos wie z własnego doświadczenia? |
|
|
|
 |
Robert "Kojot"
Gość
|
Wysłany: 2003-06-10, 21:53
|
|
|
Janka z Gdańska pytaj. Chociaż pewnie w niedługim czasie sam coś tu napisze :)
[%sig%] |
|
|
|
 |
Lukasz Ludziejewski (Roba
Gość
|
Wysłany: 2003-06-11, 02:09
|
|
|
jak tylko dojdzie do siebie :D
to chyba jedyny Trabanciarz ktorego na zlocie tzezwego spotkac nie mozna nawet bezposrednio po przekroczeniu bramy zlotu :)
[%sig%] |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2003-06-11, 12:45
|
|
|
Zapominasz Kojot ze jest takze Chopin z Krakowa!
A o cabrio bylo juz sporo na forum, trzeba uzyc tajemnej funkcji szukaj...
Mam nadzieje ze masz krzychu_ wystarczajaco sporo kasy na wzmocnienia zgodne z przepisami i kasy na formalnosci zwiazane z homologacja...
[%sig%] |
|
|
|
 |
Robert "Kojot"
Gość
|
Wysłany: 2003-06-11, 14:36
|
|
|
wiesz, z tą homolagacją to jest różnie. A co do Chopina to przepraszam najmocniej, fucktycznie zapomniało mnie sie.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Jahoo
Gość
|
Wysłany: 2003-06-12, 08:47
|
|
|
okazuje sie ze nie trzeba miec wcale duzo kasy, bylem wczoraj w urzedzie i na okregowej stacji, ustalilem z nimi ze potrzebna jest ocena rzeczoznawcy (300 netto), przeglad na stacji kosztuje 180 (zwykly kosztuje 90) i jakies grosze w urzedzie wiec nie ma tragedii, ale chyba sie nie zdecyduje teraz na zalatwienie tego i bede jezdzil jak dotychczas
[%sig%] |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2003-06-13, 11:26
|
|
|
no jest taki jeden diagnosta......
hmmm......
zrobi....
[%sig%] |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2003-06-25, 20:33
|
|
|
ejze, panowie, z tego co wiem to do zalatwienia sprawy z cabrio, coby byc wporzo z urzedem komunikacji, to rury konstrukcyjne musza byc homologowane, a takie rury kosztuja w wawie 600/mb.
[%sig%] |
|
|
|
 |
CaShu
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:46
|
|
|
600 zl/mb
hmmm jestes tego pewien? chodzi o te same rury, ktore powinny byc stosowane przy uzyciu klatki (bez szwowe z homologacja etc..)
Sorry ze wyciagam stary temat ale mnie to zaintrygowalo
Pozdro
Lukasz |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:48
|
|
|
| te same... |
|
|
|
 |
Gucio
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:54
|
|
|
nigdy nie robir Cabrio.Mi tam zawsze jest dobrze pod dachem.
A tak to ptak mi moze nas... albo sasiadka kwiatka zrzucic do srodka.
Mi wystarczy dach :) |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:58
|
|
|
| jestem tego pewien. W tym kraju są przepisy na miarę europy i zarobki na miarę Mołdawii. W dodatku wszystko załatwia się w warszawie. |
|
|
|
 |
CaShu
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 01:01
|
|
|
Ale z tych rur musza byc wykonane tylko pałąki anty dachowaniowe (czy jakos tak)? Wzmocnienia budy nie musza miec homologacji?
Niech jeszcze ktos mi potwierdzi cene...
I jak ktos ma jakies nowe przepisy dotyczace przerobki na cabrio to bylbym wdzieczny za podeslanie linka badz przepisow na maila
lukasz@coi.waw.pl
Pozdrawiam
Lukasz |
|
|
|
 |
CaShu
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 01:04
|
|
|
Ewentualnie jakies fotki, dobre rady, shcematy, rysunki jak ktos ma to tez bym prosil na maila.
lukasz@coi.waw.pl
Pozdrawiam i z gory dziekuje
Lukasz |
|
|
|
 |
KRZYSIEK & ULI P.
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 09:33
|
|
|
| Jeśli chodzi o wzmocnienia, to w moim poscie TRABI CABRIO są linki do stronek, gdzie krok po kroku jest wszystko pokazane... Jak już mówiłem wczesniej mi rzeczoznawca powiedział, że nie zmienia to jego wytrzymałości konstrukcji i nawet nie trzeba tego zgłaszać (mi się zdaje, że on jakiś powalony jest, ale skoro robi dla wydziełu komunikacji to niech mu bedzie...) w razie czego wystawi papier:) |
|
|
|
 |
|
|