|
jednopunktowy wtrysk |
| Autor |
Wiadomość |
Markus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-26, 21:55
|
|
|
Przegladalem ostatnio ksiazke od VW polo
i dowiedzialem sie ze montowali takowy wtrysk w silniku 1.1 od 1990r. Powiedzcie mi drodzy koledzy jak by sie to mialo w trabie 1.1 . Parametry silnikow sa b.zblizone mysle ze to by sie dalo zrobic. Co o tym sadzicie.
Tylko nie mowcie mi ze NA GIELDEEEEEEEEE:)))) |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-26, 23:19
|
|
|
| Haha Markus jak do silnika z Wołgi da się zamontować wtrysk z VW to do silnika VW tym bardziej sie to da zrobic :) Jedyne co Ci potrzeba to wtryski, pompa paliwa i wszystko od wtryskow, mechanik i spawacz z jajem :) Wszystko sie da! Uwierzcie mi to po przejazdzce zukiem 2,8 i Warszawa z silnikiem z wolgi na wtrysku... wierze w cuda :) |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-27, 13:01
|
|
|
da sie z tym ze moze być problem z elektroniką tzn elektronik samochodowy nie powinien mieć tym probemów .
(mówisz oczywiście o wtrysku jednopunktowym) |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 09:53
|
|
|
| Wielopunktowy to raczej nie bardzo... chyba ze z całym silnikiem z nowego polo ;) |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 10:05
|
|
|
| da sie zamontowac wielopunkt do tego silnika bez problemu |
|
|
|
 |
Markus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 16:48
|
|
|
| Z wielopunktem to bylo by wiecej zabawy mi chodzi i wtrysk jednopunktowy. Zastanawia mnie tylko to czy mocowanie w wtrysky bedzie takie jak w gazniku(chodzi mi o rozstaw srob). |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 18:00
|
|
|
| To by chyba bylo cos za latwo jakby wszystko tak bez kombinacji pasowalo,ale co mi tam niech ci pasuje.A moze by tak kolektor dolotowy od polo podchodzil i mialbys z glowy.PZDDR |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 18:34
|
|
|
Tak, widziałem na autozłomie taki silnik od 1,1 z wtryskiem paliwa... różnił sie niewiele, ale modułu sterującego pewnie nie mieli...
ciekawe jaka jest różnica w mocy... |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 22:33
|
|
|
do wielopunkta a czesc z elementow do jedno trzeba kolektor z wtryskami, listwa paliwowa, pompe paliwa + ewentualnie filtr paliwa z zaworkiem, kompiuter, sonde, wiazki z kostkami, przepustnice, miernik masy powietrza, inny czujnik temperatury moze byc potrzebny,
do tego przyda sie kompiuter z Wtoolem lub VagComem lub oryginalny VAG lub VAS aby wgrac nastawy czy zdiagnozowac nieprawidlowosci |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 23:50
|
|
|
yyyyyyyyyyyyyy
mi sie wydaje ze to troche nie opłacalne?? |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-29, 00:20
|
|
|
| Wydaje mi sie, ze taniej jest kupic, np seata albo polo na niemieckich blachach :) |
|
|
|
 |
Markus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-29, 18:40
|
|
|
eeeeyyyyyyy po tym jak jak Daniel wymienil te wszystkie rzeczy to to moze byc dosc skomplikowane ale popytam jeszcze jak nie to trudno dam sobie z tym spokoj.
dzienki za rade |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-01-29, 23:11
|
|
|
| Ja powiem tyle.Najlepiej miec cale polo nawet gruz byle mialo oryginalna elektryke i wspomniany silnik z wtryskiem i wtedy przekladac wiazke i cala reszte ,bo inaczej czlowiek sie w zyciu w kabelkach nie polapie.PZDDR |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 19:50
|
|
|
| ja bym dał dobra kase za zalozenie takiego czegos do 1,3... |