Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jednopunktowy wtrysk
Autor Wiadomość
Markus
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 21:55   

Przegladalem ostatnio ksiazke od VW polo
i dowiedzialem sie ze montowali takowy wtrysk w silniku 1.1 od 1990r. Powiedzcie mi drodzy koledzy jak by sie to mialo w trabie 1.1 . Parametry silnikow sa b.zblizone mysle ze to by sie dalo zrobic. Co o tym sadzicie.
Tylko nie mowcie mi ze NA GIELDEEEEEEEEE:))))

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 23:19   

Haha Markus jak do silnika z Wołgi da się zamontować wtrysk z VW to do silnika VW tym bardziej sie to da zrobic :) Jedyne co Ci potrzeba to wtryski, pompa paliwa i wszystko od wtryskow, mechanik i spawacz z jajem :) Wszystko sie da! Uwierzcie mi to po przejazdzce zukiem 2,8 i Warszawa z silnikiem z wolgi na wtrysku... wierze w cuda :)

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-01-27, 13:01   

da sie z tym ze moze być problem z elektroniką tzn elektronik samochodowy nie powinien mieć tym probemów .
(mówisz oczywiście o wtrysku jednopunktowym)

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 09:53   

Wielopunktowy to raczej nie bardzo... chyba ze z całym silnikiem z nowego polo ;)

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 10:05   

da sie zamontowac wielopunkt do tego silnika bez problemu

Markus
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 16:48   

Z wielopunktem to bylo by wiecej zabawy mi chodzi i wtrysk jednopunktowy. Zastanawia mnie tylko to czy mocowanie w wtrysky bedzie takie jak w gazniku(chodzi mi o rozstaw srob).

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 18:00   

To by chyba bylo cos za latwo jakby wszystko tak bez kombinacji pasowalo,ale co mi tam niech ci pasuje.A moze by tak kolektor dolotowy od polo podchodzil i mialbys z glowy.PZDDR

wartborgini
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 18:34   

Tak, widziałem na autozłomie taki silnik od 1,1 z wtryskiem paliwa... różnił sie niewiele, ale modułu sterującego pewnie nie mieli...

ciekawe jaka jest różnica w mocy...

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 22:33   

do wielopunkta a czesc z elementow do jedno trzeba kolektor z wtryskami, listwa paliwowa, pompe paliwa + ewentualnie filtr paliwa z zaworkiem, kompiuter, sonde, wiazki z kostkami, przepustnice, miernik masy powietrza, inny czujnik temperatury moze byc potrzebny,

do tego przyda sie kompiuter z Wtoolem lub VagComem lub oryginalny VAG lub VAS aby wgrac nastawy czy zdiagnozowac nieprawidlowosci

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 23:50   

yyyyyyyyyyyyyy
mi sie wydaje ze to troche nie opłacalne??

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 00:20   

Wydaje mi sie, ze taniej jest kupic, np seata albo polo na niemieckich blachach :)

Markus
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 18:40   

eeeeyyyyyyy po tym jak jak Daniel wymienil te wszystkie rzeczy to to moze byc dosc skomplikowane ale popytam jeszcze jak nie to trudno dam sobie z tym spokoj.
dzienki za rade

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-01-29, 23:11   

Ja powiem tyle.Najlepiej miec cale polo nawet gruz byle mialo oryginalna elektryke i wspomniany silnik z wtryskiem i wtedy przekladac wiazke i cala reszte ,bo inaczej czlowiek sie w zyciu w kabelkach nie polapie.PZDDR

wartborgini
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 19:50   

ja bym dał dobra kase za zalozenie takiego czegos do 1,3...

andy_k
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 02:13   

Znalazlem coś takiego:
126p na wtrysku

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi