|
czym rozni sie silnik trabiego 1.1 od vw |
| Autor |
Wiadomość |
;picca
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 09:33
|
|
|
| Mam pytanko. nie moge dojsc do tego czym rozni sie silnik z trabiego od tego samego zamontowanego w vw polo. Ten sam niby silnik ma w trabim kilka koni mniej. Wydaje mi sie ze to wina walka rozrzadu ale nie mam pewnosci. moze ktos to sprawdzal?????????? pozdrowionka |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 10:02
|
|
|
| podobno jest to wina właśnie wałka ale może i jeszcze coś. Nie wiem dokładnie który to jest silnik bo w polo nie ma oznaczenia 1.1 tylko 1.0 lub 1.2, ale to chyba 1.0 |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 10:06
|
|
|
| może ja też na temat chyba pytanko rzuce a mianowicie kiedy rok temu chciałem kupić okazyjnie silnik 1.3 do trampola, znajomy powiedział rzebym nie kupował go bo jest troche inny niz w warburgu(bo ten był z Niemiec z golfa 1.3) i nie da sie go założyć, czy tam da sie ale roboty dużo ,bo ma sanki inne ale coąś to nie wierze |
|
|
|
 |
;picca
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 10:09
|
|
|
| na pewno 1.0. nie moge nigdzie dorwac czasow otwarcia zaworow w vw bo wtedy moglbym je porownac z tymi z trabiego. boje sie zeby nie bylo roznic w glowicy. taki walek z vw mozna stosunkowo latwo dostac a silniczek powinien z nim duzo lepiej smigac. mam nadzije. :) |
|
|
|
 |
;picca
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 10:11
|
|
|
| przeciez wartburg tez ma inne sanki? |
|
|
|
 |
Karol S
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 11:01
|
|
|
witam!
silnik traba jest zmodyfikowanym silnikiem vw o pojemnosci 1.1 montowanym np w polo pierwszej generacji tj. model 8N co do roznic to:
inny walek rozrzadu
inne kolo zamachowe (jesli dobrze pamietam w trabie jest lzejsze i mniejsze)
inny rozrusznik
i jeszcze skrzynia biegow i przeguby
i bynajmniej nie jest to identyczny silnik jak w vw
pozdrawiam karol s |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 12:02
|
|
|
| Poza tym co napisales inne sa :glowica , zaplon , kolektory dolotowe i wylotowe, no i gaznik oczewiscie.PZDDR |
|
|
|
 |
;picca
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 12:35
|
|
|
| a czy mozna do silnika z trabiego zalozyc walek rozrzadu z vw? bedzie pasowal bez zadnych przerobek? |
|
|
|
 |
Michał Olejniczak
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 12:51
|
|
|
Nie wiem tego na 100% (tylko 99,99) ale słyszałem ze nie ma problemu nawet z wałkami od starszych audic. jeśli chodzi o wałek to na 200% pasuje od 1,3 wardburga (tego z silnikiem golfa), od Wargolfa pasuje też gaźnik - w 3city jest trabi z tą kombinacją (wałek i gaźnik 1,3 w 1,1). To z tym wałkiem od audicy to mówił mi gostek z mojego osiedla który skończył samochodówkę i ponoć u nich na warsztatach takie przerubki robili.
Nawet zdeklarował się że jak kupię potrzebne części to pomoże mi to dostroić i założyć. |
|
|
|
 |
CaShu
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 18:48
|
|
|
a tloki przypadkiem sie nie roznia? Mialem silnik 1.1 z polo i mial wypukle tloki, a 1.1 z trabiego mial wklesle - w zwiazku z tym jest w trabim mniejszy stopien sprezania
ale nie jestem co do tego pewien...
Pozdrawiam
Lukasz |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 21:01
|
|
|
| może polo miał wtrysk?? |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 22:20
|
|
|
| Masz racje tłoki w trampolinie sa inne.Te silniki sa takie same jak w niejakim vw k11 czy cos w tym stylu-taki dziadek passata |
|
|
|
 |
|
|