Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymieniłem cyferblaty [1.1]
Autor Wiadomość
Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 18:16   

Moze twoja wiertarka ma inne obroty?;)

Major
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 18:17   

ja zawsze robię tak: biorę wiertarkę wkręcam wiertło 3mm i wkładam w ten otwór z licznika gdzie przychodzi linka. Nie wywiercisz dziury bo obroty są w przeciwną stronę do wiercenia, dajesz na maxa obroty i patrzysz ile się wychyli zazwyczaj 120-130 potem biorę 2 licznik (nie rozbierany nigdy wcześniej) bez wyłaczanania wiertatki przekładam do niega i patrzę się ile ten się wychyli. Regulujesz dociskiem tego białego do części gdzie sie przykręca blat, oczywiście wskazówka ma być w dobrym polożeniu. Przed zdjęciem wskazówki nalezy zaznaczyć sobie np. 120 km na tym kółeczku kreskę równo z obejmą i wiesz że tam ma być te 120 a jak nie pokazuje przy wiertarce to dociskasz lub oddalasz ten platikowy kołeczek na osi wskazówki

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 00:04   

a co tam wiertarki jakieś i inne badziestwa- ważne że ładnie wygląda:))

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 20:46   

ja do napedu wiertarka uzywalem malego okraglego pilnika ktory ma kwadratowa koncowke idealnie jak linka. Metoda dosc dokladna bo po grzebaniu licznik pokazuje jak oryginalnie.z ta roznica ze moja wiertarka na max. obrotach wyciagala pelny obrot wskazowki do ogranicznika (czyli ze 160 pewnie).aha duzo zalezy od obciazenia tzn. wiertarke i licznik trzeba zawsze tak samo trzymac bo moze sie raz bardziej a innym razem mniej rozpedzic i "legalizacje" szlag trafi :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi