Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[T601] Ech.. Progi.. Szukam blacharza
Autor Wiadomość
lasic
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 19:14   

Witam

Progi w moim autku wolaja od pewnego czasu o natychmiastowa zmiane... O ile z materialem nie ma wiekszego problemu i nie jest zbyt drogi to koszty wymiany mnie przerazaja... Czy moglibyscie mi polecic jakis warsztat w Warszawie i bliskich okolicach gdzie moglbym je wymienic...?? Najtaniej jak znalazlem to 200pln za strone + czesci u p. Filipa z dzialu warsztaty (ale nie szukalem bardzo intensywnie...) Licze na Wasza pomoc i z gory dziekuje za pomoc...

Pozdrawiam serdecznie

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 19:28   

Sprawdz w archiwum !!!

Sreednio raz w miesiacu pojawia sie watek z progami !

lasic
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 19:53   

Sprawdzalem... brak konkretow poza radami typu wypozycz spawarke i zrob sobie sam niestety....

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 20:52   

i myslisz ze teraz bedzie inaczej ?

lasic
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 23:04   

Licze na to ze tak, bo chyba ktos juz progi robil? Chyba ze sie myle i tylko mi sie to rozsypalo... Tak czy inaczej czekam na odpowiedzi kogos kto robil to w Wawie i moze mi powiedziec ile go taka przyjemnosc kosztowala, bo mi narazie wyszlo 540 za same progi u tego samego kolesia ktory wedlug archiwum wzial 200pln za wszystko....

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 23:23   

hej lasic.... nie rob u Filipa, bo nie cieszy sie dobra opinia... za nienajlepszew wykonanie bierze duzo kasy, a czesto te 200zl za strone przemieniaja sie na 300zl...

co do dobrego i taniego blacharza w Wawie i okolicach to nie doradze, bo o takich nie slyszalem, jednakze duza wprawe i z tego co widzialem - dobre wykonanie - maja w warsztacie trabantowym przy ul.Modlinskiej (ceny na pewno nie sa tez niskie)

pozdrawiam
Gregory

lasic
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 23:52   

hej.. nie zrobie bo nie wydam za progi tyle co wydalem na caly samochod... co do modlinskiej to tez uwazam ze nie sa najgorsi, ale ceny to oni beda mieli z kosmosu... dlatego wlasnie szukam jakiegos znajomego pod Warszawa, ktory zrobi to w rozsadnych cenach...

Pegaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 01:42   

Cześć! Ja robiłem pod koniec zeszłego roku tylko jedną strone plus jeszcze miałem wahacz do zrobienia ( "naderwał" sie i "popękał")i jeszcze jakies drobiazgi po drodze wyszły (cylinderki hamulcowe itp)no i gość wziął 360 zeta (prożek mój). Marki-Struga to jest na obrzeżach miasta więc taniej niż w "centrum" ale zawsze... Poza tym gość nie zrobił tego jakos super no i długo trzymał wozik. Może spróbuj w Konstancinie-Jeziornej, jest namiar na stronce, ponoć "tanio i dobrze ale długo"
Pozdro!

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 06:19   

Stary! bierz progi, wsiadaj w autko i ruszaj wałem miedzeszyńskim, albo jakąs inną drogą w stronę otwocka.
zatrzyamj się podrodze o kilku panu Mietków i wybierz najtańszego.

możesz też zadzwonić do tego gości co Ci dawałem na niego namiery i zapytać się czy nie może Ci kogoś polecić.

powodzenia!

lasic
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 08:05   

ten numer do konstancina jest chyba bledny, odbiera babka i mowi ze pomylka.

Pegaz: Dzieki za info, niestety dalej nie jest to specjalnie tanio, ale chyba taniej niz u Filipa(chociaz niewiele)

Szucz: Mam lepszy plan niz jezdzenie, otworze ksiazke telefoniczna i podzwonie po obrzezach. tylko ten sposob ma jedna wade, nawet jak znajde kogos kto zrobi to taniej, to niekoniecznie musi to zrobic dobrze, dlatego wole kogos z polecenia... Co do tego goscia to zupelnie o nim zapomnialem. Zadzwonie wieczorem i spytam, dzieki.

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 08:30   

Kup spawarke za dwie stówy. ja tak zrobiłem i nie żałuje. Zwróci Ci się pierwszego dnia gdy będziesz spawał. A spawanie to wcale nie jest wielka filozofia

Goodstuff
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 08:40   

nie wydam za progi tyle co wydalem na caly samochod

Obawiam się że musisz się liczyć z taką możliwością :P
Ja byłem zmuszony do wymiany przerdzewiałych resztek blachy które udawały progi. Za wymiane tychże, wykonanie wzmocnien w obrębie jasółki i mocowania przednich amortyzatorów zapłaciłem 800 zł :/

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 09:38   

o kurde... miałbyś już prawie na migomat... NIE LEPIEJ ZMIENIĆ CAŁĄ BUDĘ NA ZDROWĄ?

lasic
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 10:10   

jakbym mial wydac 800 pln to bym jezdzil tym poki sie da, a pozniej kupil ze zdrowsza blacha 2 trabanty i sie nie bujal po warsztatach... co do kupna sprawarki to... nie mam gdzie jej trzymac, nie mam gdzie jej uzyc, nie umiem jej obslugiwac no i nie bardzo mam czas na nauke... wiec mozna zalozyc ze spawarka odpada :(...

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 12:31   

Powiem tak Plock jest 120 km od wawy a u mnie za 1000 zlotych to kolo lata samochod spawa podloge i jeszce potem caly maluje a na koniec konserwuje wiec nie wiem w czym problem.Tylko szczegol ze ma ksywke PAPRAK bo dlugo walczy z autem i nie jest za dokladny ale progi by zrobil podejrzewam za 200zeta ale oba .PZDDR

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi