Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trzesie kierownicą!!!
Autor Wiadomość
Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 18:12   

cze,mam pytanko!!??Mam traba 1.1 i jesli jade szybciej niz 100km/h kierownica dosc znacznie zaczyna drgac!!czy ktos z was wie moze jaka moze byc przyczyna!aha kola byly juz wywazane!!slyszalem cos o gumach stabilizatora, moze to to!!amortyzatory sa chyba jeszcze w dobrym stanie!!bylem na przegladzie i niby wszystko ok nie ma luzow w ukladzie kierowniczym !a mnie to denerwuje jak sie tak kierownice telepie!dwutaktem jezdzilem po 120 i sie kierownica nie trzasla!!dzieki za info i pozdro!!!

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 20:00   

kola masz wywazone?
u mnie przewaznie miedzy 80 a 90 mocno trzeslo jak nie mialem przednich wywwazonych ... zreszta tylne tez trzeba ... :)
Pozdrowienia!

Joonior
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 20:19   

sprawdz czy niemasz pogiętych felg albo guza na którymś kole..to normalne,u mnie w 601 przy 120 zaczyna odlatywać od drgań

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 20:20   

U mnie to samo bylo, ale to byla wina krzywych felg i nawet jak byly wywarzone, ale krzywe to walilo nieziemsko, a Ty chyba trzasnales w busa prawda? Sorry jesli sie myle, ale podobne zdjęcie :) Sprawdz kola- jak sa krzywe to masz powod

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 20:29   

tak nie o trabie, ale podobnie.w peugeocie 206 mojej mamy jest podobnie110-130 cała fura sie trzęsie. opony nówki, luzów brak, kola są proste( na wywazarce nie bylo widać bicia, a ciezarków tez duzych nie musialem nabijać-max20g) Jaka moze być przyczyna? Czy moze być za to odpowiedzialne łozysko koła przedniego?

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 20:29   

jesli ci tez rowno nie hamuje tzn pulsuje przy chomowaniu to mozeszm miec krzywe tarcze

picek
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 21:18   

Miałem też taki problem. U mnie przy szybkiej jeździe też trzęsło kierownicą. Przyczyną tego był luz na wahaczu z jednej strony. Normalnie przy ręcznym sprawdzaniu nie było tego widać. Dopiero wyszło to przeglądzie, ale na szarpakach. Wahacz dałem do regeneracji, bo nie było stać mnie na nowy. Po regeneracji trzęsienie ustąpiło. Przejechałem na mim już około 30 tys. i wszystko jest ok.

kuba s. (SIEDEM)
Gość
Wysłany: 2004-02-08, 22:10   

a mi trzepie bo mam te blaszke co kierownice trzyma niedokręconą + krzywe felgi

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 13:31   

ale na pewno nie zasniesz za kierownica.wiec poki co oszczedzisz na kawie i red bullach

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 17:01   

mi też cholernie trzepie kierownica ale tak dopiero ok 100km/h. Na nier.ównej drodze tego tak nie czuć ja na gładkiej. Na przeglądzie powiedzieli mi że mam wymienic gumy stabilizatora ale jeszcze tego nie zrobiłem. Koła wyważone.

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 17:46   

A może lepiej poprostu jeździć po mniej dziurawych drogach? Chociaz w Polsce chyba nie ma "mniej dziurawych" dróg.... :[ Ale można omijać :]

szkielu
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 19:45   

u mnie felgi proste, koła wyważone, ,gumy wymienione, a i tak ręce bolą od kierownicy. I wydaje mi się, że doszedłem do przyczyny.Magiel się sypie już dość ostro. bicie nie idzie od kół tylko od maglownicy...jutro wieczorem okaże się czy mam rację...

oksy
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 20:54   

po pierwsze sprawdz wywazenie a po drugie magiel mowie ci sprzawdz

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-02-10, 15:36   

A sprawdzaliście ciśnienie w kołach, jak masz różne po obu stronach to też będzie trząść nie zależnie od tego czy są wyważone, czy nie.
PozDDRawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi