Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przeguby za 180zł?? czy warto?
Autor Wiadomość
blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 10:36   

u nas , znaczy w Krakowie, można kupić jedynie przeguby za ok. 180zł, ale nie wiem czy to dobre jest i ile wytrzyma. Może ktoś zakładał takie i wie kto je produkuje, ile są wytrzymaja(czy wytrzymają 1.3), no i w ogóle czy warto je kupić. Thanks za pomoc .

kuba s. (wladzio)
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 11:13   

jak są nowe niemieckie to tak. lepsiejszych (hyp!) nie snajdziesz.
a 1.3 jak każdy większy silnik skróci ich trwałość. to normalne zjawisko (hyp!)
DDR

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 13:36   

załuz od 601 nowy typ , to jest to samo co w polo
niematrw się o wytrzymałość bo VW z motorami 1,6 na nich jezdzą:)

kuba s. (wladzio)
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 14:46   

no właśnie. ale cena za nowe ta sama :P

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 16:37   

ale nie wiem czy do 601 nowy typ kosztują tyle samo i jakiej obie wersje są produkcji. widziałem używane 601 z półosiami za 50zł szt. lub VW polo 50zł szt .Są też w kielcach regenerowane 601 za 90zł.

kuba s. (wladzio)
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 16:40   

a dlaczego takie same przeguby od 601 mają kosztować mniej lub więcej od identycznych przegubów z 1.1??
jak coś jest IDENTYCZNE to w cenie nie ma róznicy. Prawda?? hyp!!

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 17:09   

ej, stary, kup sobie z jakiegoś rozbieranego 601 za 40-50 pln za komplet i problem z głowy. chyba, że masz za dużo kasy...;)

Mam gdzieś nawet takie, ale chyba aż na podkarpaciu. jak Ci się nie pali...

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 19:20   

no tak na nadmiar kasy jeszcze nie zachorowałem- zaszczepiłem się kupując polówke... troszke się martwie że używane mogą długo nie wytrzymać. Ale zobaczymy kto co ma. a po którym roku są te pasujące??

kuba s. (wladzio)
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 20:34   

kup, zobacz, bedziesz wiedział. jak sie bedziesz zastanawiał to bedziesz pchał a nie jeżździł. sorki za szczerość.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 22:05   

no tak kup zobacz... ale ciągle nie wiem które kupić!!! może obie wersje(o ile są inne)??

kuba s. (SIEDEM)
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 23:14   

te z ostatnich 601 mają wieloklin na końcu to poznasz. a stere mają inny czop osi i nie ma wieloklinu

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 00:16   

a chodzi Ci o te co były tak kijowo na końcu zrobione ,że sie lubiły podobno psuć(w kształcie jakby krzyża??), ale łatwo się je wyciągało??
Ja mam na oku szrot, na którym są po 50zł z półośką, tym wieloklinem co mówiłeś,osłoną - czyli kompletny ale i tak półośka nie pasuje, no i tu druga kwestia -czy półośki z polówy bedą tam pasowały? i czy w ogóle jest sens kupować używki,a ew jak sprawdzic ich stan bo koleś ze szrotu nie jest wzorem uczciwości... więc jak zobaczyć czy nie chce zrobić mnie w... coś męskiego. A co do pchania to rzeczywiście masz racje Kuba bo przy każdej zmianie biegu lub puszczeniu gazu(bądż dodaniu) tak trampolem szarpie że nie wiem jak one jeszcze sie trzymaja, a strzelaja przy minimalnym skręcie

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 00:25   

poco ci pól ośka przeciez przegub mozna zdjac z pół ośki ,pół oska z 601 nie pasuje do polo, ale przegób tak,
a co do stanu przegubów to powiem ci tak,ze orginalne uzywki wytrzymuja wiecej niz te nowe niby orginalne,
stan pzegubu mozesz sprawdzic w rekach , zegnij go na max, jedna reka trzymaj za poloske a droga za wieloklin obracajac jedno z nih dowiesz sie czy maluz,jeszcze zwruc uwage na oslone jezeli nie jest peknieta a podnia test smar, to pzegub na 90% jest sprawny :)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 09:29   

ok wielkie dzieki co do półośki to napisałem że jest razem z przegubem bo tak sprzedaja i inaczej(np za niższą cene się)sie nie da. ale na pewno półośka z polo bedzie pasowała skoro jest inna??no i na co jeszcze zwrócić uwage? wiem że troche upierdliwy jestem ale bardzo mnie te używki zainteresowały , a u tego faceta jest chyba ze6 kompletów(czyli 12szt) więc coś bym wybrał, a jeśli by były lepsze od tych za 180zł to bym bym w niebie.Czyli jeśli nie będzie luzu przy kręceniu i nic nie będzie stukało to brać?

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 09:32   

a i jeszcze sorki że tak troszke zboczyłem z tematu ale mam takie pytanie czy przy zmianie silnika bede musiał je jeszcze raz rozpinać? czy da sie po prostu wyciągnąć silnik nie ruszając skrzyni??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi