Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
sprzęgło 1.3
Autor Wiadomość
osyt
Gość
Wysłany: 2003-10-15, 15:45   

moze wiecie co to jak podciagam linke od sprzegła bo biegi nie wchodzą to po dwóch dniach zaczyna się dziać to samo co się urywa łamie czy cos na kształt a tak powaznie to co do wymiany. i może ktoś z warszawy robił sprzegło ostatnimi czasy i nieduz go to kosztowało?????

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2003-10-15, 17:34   

prawdopodobna przyczyna?

cała lista :(

moze się urywac linka...
może się ukręcać element łapy sprzęgła
moze się przecierać końcówka pedału z zaczepem linki, ale to po trzech regulacjach zwykle juz pęka czyli jak jezdzisz dalej to może nie byc to
moze się kończyc docisk..

a może wszystko po trochu...

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2003-10-15, 17:41   

a i moze tarcza sie konczyc...

osyt, czy masz problem z wbiciem biegu na silniku zimnym czy rozgrzanym? Bo jezeli problemy sie pojawiaja wraz z temperatura, to docisk masz juz zmeczony.

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2003-10-15, 18:14   

a ja zawężąm krąg...

to ze 10 dni temu pierdyknął mi pedał...
i wczoraj znowu straciłem sprzęgło to dla mnie wskazywało na to ze cos znowu z tym ... pedałem

włąśnie wracam od samochodziku...
przygotowałem sie do tematu i pospawałem następny pedał aby wymienic i jakież było moje zdziwienie...

LINECZKA... roczna... bździągwa... jedna... szczeliła... wczoraj... a... nie... ten... pederasta...

zatem na 95% stawiam u ciebie jednak na linke jesli tyle regulacji w takim czasie.
poszły częściowo druty, a te co zostały odkształcaja sie... as sie skończą i juz!

powodzenia!

arek 353
Gość
Wysłany: 2003-10-15, 19:32   

ano ja sobie o 5 rano z przyczepką do pracy dzisiaj pomykałem a tutaj psikus
wrzuciułem 4-ke i na tym sie skonczyło bo pedał wpadł mi w podłoge, przyczyna--ułamała mi sie łapa sprzęgła
jakoś sie do domku doczągałem bez sprzegła

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2003-10-15, 23:07   

kiedys słysząc że nie ma sprzegła pomyslałbym o lawecie albo holu, a teraz dojechałem do Łodzi ze Zduńskiej Woli łacznie z przystankiem po drodze i celowaniem w światła i zmianą biegów w zakresie 2-3-4-3-2

Polak potrafi ;)

jutro idę kupic czwartą linke sprzęgła w historii mojej polówki :P

osyt
Gość
Wysłany: 2003-10-16, 14:15   

LINKĘ MAM 2 TYGODNIOWĄ NA TEFLONIE FULL WYPAS, PEDAŁ PO TNINGU TAK ŻE NIC GO NIE RUSZY A TARCZA SPRZEGLO MA OKOŁO 150000 TYS , DOCISK OK 200000, NA ZIMNYM LEPIEJ WCHODZI NIZ NA CIEPŁYM

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2003-10-16, 17:21   

to wymien tarcze i docisk.

Jahoo
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 16:14   

a u mnie jest tak ze sprzeglo chodzi ciezko jak w starze i nie wysprzegla do konca, linka naciagnieta jak sie tylko dalo, nowe sprzeglo zalozone kilka tysiecy kilometrow temu, co to moze byc?

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-01-30, 17:25   

Buehehehehh..Ja jezdzilem bez sprzegla 2 tygodnie....wszystko byloby git gdyby nie to,ze zachcialo mi sie scigac z UNo 1.4...No i wygralem,ale w skrzyni tak chrupnelo,ze juz dalej nie pojechalem...i stoi teraz prawie 2 lata moja trabancina biedna nieruszana... :-( ((

picek
Gość
Wysłany: 2004-02-11, 13:12   

Powiedzcie mi ile tys. wytrzymuje nowa tarcza wraz z dociskiem? Na wymienionej tarczy i docisku zrobiłem 30 tys. Teraz czasami mam czasami problem z wrzuceniem wstecznego biegu, gdy silnik jest rozgrzany.. Na razie podkręciłem linkę i wsteczny wchodzi dobrze, ale przy włączaniu sprzęgła słychać gdzieś jakieś trzeszczenie. Przesmarowałem też linkę. Czy trzeba myśleć już o nowym docisku?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-02-11, 16:29   

Powiedzcie mi ile tys. wytrzymuje nowa tarcza wraz z dociskiem?

Malo konkretne pytanie.

Jaka tarcza, jaki docisk?
Jak porzadnie zostalo wymienione, jakie lozysko wlozone, czy tulejka byla wymieniona, lapa nasmarowana itd.

picek
Gość
Wysłany: 2004-02-11, 17:14   

Nie wiem, o Co konkretnie Ci chodzi. Wymieniałem wszystko w 2001 roku. Wszystkie części były nowe. Mogę Ci podać tylko ich ceny z paragonu. Docisk tarczy sprzęgła 131,60, tarcza sprzęgła 61,00, łożysko oporowe 63,00 i sprężyna łapy sprzęgła 5,10.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-02-11, 23:32   

no to chyba proste, czy tarcza, docisk byly porzadne czy tez wegierskie...

od tego wiele zalezy - na oryginalnych Traby 1,1 robily i 100tys. km, a na wegierskich ile im sie podoba...

picek
Gość
Wysłany: 2004-02-12, 07:51   

Nie wiem czy były niemieckie czy węgierskie. Wtedy kupiłem trabanta i się tym nie interesowałem. Teraz to wiem, że jest dużo węgierskich części. Teraz sprzęgła nie podejrzę, jakie mam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi