Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
półosie w skrzyni 5 biegowej
Autor Wiadomość
sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-12, 17:24   

Pytam o to juz kolejny raz i zapewne kolejny raz albo pozostane bez odpowiedzi, albo odeslany do wyszukiwarki. W kazdym badz razie mam pytanie, mam w domu kompletny silnik 1,3i, skrzynie 5 itd itp MAM WSZYSTKO i wiem jak to polaczyc a i tak bedzie mi to robil mechanik wiec nie o to mi chodzi. Moim pytaniem jest TYLKO JEDNA RZECZ, o ktorej nie ma w "wyszukaj se" wiec PROSZE bardzo o POMOC, chce zrobić całą akcje w góra 2 dni i chciałbym wcześniej przygotować półosie, ale czy ktos mi może powiedzieć co ja mam z nimi zrobić? Tego też sam nie będę robić więc po prostu mam je skrócić, przedłuzyc czy co? Mam nadzieje, że moge liczyc na pomoc a jeśli ktoś chce napisać "poszukaj se" to niech sobie od razu daruje... A dziekuje z gory tym ktorzy chca mi pomoc...

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-12, 22:35   

no i prosze najbardziej aktywni wielbiciele wschodnich przyjaciol, najwieksi wymiatacze polskich miast, najbardziej aktywne 'ziomki' tego forum... tak jak sadzilem nikt nie jest skoro do pomocy, spoko ja wAM bardzo dziekuje i poradze sobie sam, teraz zaluje ze kupilem trabanta a nie warszawe... na zlotach warszaw przynajmniej nie ma akcji z udawana policja, prawda BANANKU??? (sick!)

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-02-12, 23:40   

nie kazdy co dzień przedłuza półośki ja nigdy tego nie robiłem..
ale postaram ci się odpowiedzieć
najpierw musisz zapakować silnik ze skrzynią na poduszki następnie zmiezyć długość półosiek jakie beda ci potrzebne (biorac pod uwage wachania zawieszenia i przesów póosi w skrzyni) następnie łączysz dwie pólosieod strony piasty polo, od skrzyni vw .
sposobów połaczenia jest wiele jeden z nich to połączenie za pomocą tulejki w którą na gorąco wciśniete są obie półośki
tokaz powinien wiedzieć jak to ołączyć, i mechanik tez (ale skoro mechanik niewie jak to zrobić to podaruj sobie tego mechanika "moje zdanie")
jak mówiłem nie powinieneś oczekiwać ze ktoś ci odpowie na to pytanie gdyz znam tylko dwie osoby co to robiły a one nie często tu zaglądają.....

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-02-12, 23:45   

Sidus spokojnie. Minelo dopiero 5h od pierwszego postu a Ty juz wieszasz psy. Zauwaz ze chyba tylko Paplo ma 5 w Trabie ale on zadko tu zaglada. A pozatym to Ci ktorzy moga to wiedziec nie zawsze maja dostep do netu rzez 24h. Czasami ma to miejsce tylko w pracy lub przez modem. Radze jeszcze troche poczekac.

"Nagroda czeka na cierpliwych"
Pozdrawiam.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 00:29   

no i prosze najbardziej aktywni wielbiciele wschodnich przyjaciol,

przykro mi ale nudzisz!
Picia juz napisal...

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 09:02   

Paplo tu zaglada, ale nie ma sily czasem pisac. Cale dnie siedzi w garazu i robi samochod. Picia napisal Ci dobry tok postepowania.

Topik
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 12:59   

No Sidus ile bedziemy czekać na twój odzew ?

Drzeć koty to potrafisz ale żeby podziękować..........;))))))

Pozdrawiam

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 16:51   

dzięki Picia, ale ten mechanik, który będzie mi to robił wstawił wstrysk z VW do silnika z wołgi, oraz silnik 2,8 z grenady do żuka, więc jest na prawde dobry, chodziło mi o to, że ja chce to zrobić szybko, oddać kolesiowi półosie do zrobienia potem do machela i już, ale nieważne potrwa troche dłużej i już. A Topik Ty sie nie odzywaj prosze :P Bo to nie Tobie bedę dziękować :PPPP. a TOBIE Picia dziekuje :P

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 20:31   

Nie zrobisz polosi bez pomiarow na aucie, trzeba wsadzic silnik i skrzynke i potem zmierzyc dlugoscv polosi. Jezeli mechanior ma tylko skrecac to po co jedo doswiadczenie we wkladaniu silnikow innych niz seria?

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 20:55   

ja chce mu pomoc i chce, zeby to trwało jak najszybciej, spoko powroce do tematu jak sie ociepli, teraz jest zimno, pzdr

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-14, 00:01   

jak będziesz sie za bardzo spieszył to gówno za przeproszeniem z tego wyjdzie,szybko tez można ale bez przesady. Półosie to poważna rzecz .możesz to zrobic byle jak żeby tylko szybciutko ale nie zdziw sie jak dasz kiedys gazu a będziesz stał w miejscu(niekoniecznie na luzie)

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-15, 15:47   

Nie no ja tego nie bedę robił na pewno, moja funkcja w całym przedsięwzięciu skończy się na przywiezieniu tego i wyciszeniu komory silnika. Ja wychodze z założenia, że nie dotykam NIC, co mogłoby mnie zabić, albo przeze mnie się zepsuć jak bede, np w Gdańsku :) Takze zostawiam to profesjonalista i juz

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi