Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
drzwi bez klamek
Autor Wiadomość
blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-14, 16:46   

najczęściej do eupejskich bądż japońcówm typu toyota supra, mitsubishi lanser evo.., eclipse, warte co najmniej 40tys $ mające kilkaset koni. Widziałem ostatnio o takich artukuł-rekordowa supra miała 850KM!!!

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-02-15, 19:33   

wow
to nawet nie wiedzialem ze mozna 1.1 na oryginalnej skrzyni rozbujac do 180????!!! :d

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-15, 20:13   

niby to 1.1 ale 60kobył

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-02-16, 14:37   

co do ciemnych szyb to przednie mogą być przyciemnione w 30% przy białych szybach. przy zielonych, niebieskich i brązowych przyciemniać już nie można. z tego co wiem zaden producent nie oferuje folii o takich parametrach. najjaśniejsza to o przepuszczalności 60%(100%-60%=40% przyciemnienia). policja na nią przymyka oko wiem coś o tym. przyciemniam szyby już od 2 lat robiłem to nawet zawodowo ale sie pokuciłem z takim jednym palantem z wałbrzycha... no to tyle

osyt
Gość
Wysłany: 2004-02-16, 16:57   

tak mi się to trochi kojarzy z domem wariatow "drzwi bez klamek""" heheheheheh

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-16, 18:36   

nie takiego pojecia jak zielona czy niebieska szyba bo szyby takie w autach montowanych seryjnie są nie przyciemnione tylko szkło jest BARWIONE w procesie produkcji-dlatego mówią nam gdy kupujemy auto że ma nie zielone tylko BARWIONE szyby. A jeśli chodzi a minimalne zaciemnienie to są folie o mniejszej przepuszczalności. Widać mało zawodowo sie tym zajmowałeś bo mając folie na przednie szyby trzeba miec folie 70%-ową i ates Instytutu Szkła i Ceramiki w Krakowie.firma "CFC-CutLine Thermo Tec" już od wielu lat sprzedaje folie jasne ,ciemne, 3D i na przykład najjaśniejsza u nich jest 85%a najpopularniejsze 70%. Sa też chromowane ściemniające o 22%(czyli 78%). A nawet mają folie która ściemnia jedynie o 5%!!!!-to juz najjaśniejsza. Podobne parametry mają tez produkty firmy "INXX" czy "Folia Tec"

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-16, 18:38   

[..]są też folie o mniejszej przpuszczalności...

chciałem powiedzieć większej

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 14:45   

dzieki za wiadomość

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 16:45   

prosze

MarKov
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 16:53   

ja mialem 20% przyciemnienia z papierami i w Warszawie stracilem dowod:( wiec ostroznie

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 16:55   

a daj mnie jakiś namiar na nich

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 16:59   

a ha blaz. ale szyb barwionych już nie mozna przyciemniać. a co do tego ze zielone blablabla to oczywiste ze są one barwione ale
tak sie mówi potocznie

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-02-18, 19:20   

czasami szyby nie sa wogole barwione < a href="http://www.reksio.dhcp.biz/respect/rozne/szyby.jpg">jak np tu :-)
:D

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-18, 21:30   

oczywiście że czasami nie są z tego co pamietam jak matka była w salonie kupić auto to pytali sie czy szyby maja być barwione czy zwykłe. Chodzi też o to jaki samochód jakiej marki kupujemy bo na przyklad fiaty mają słabe barwienie,a peugeot którego matka oglądała miał dość ciemne-sporo-w takim przypadku zgodzde sie że nie wolno barwić już dość ciemnych szyb-ok 15-20%

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi