Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabi z niemiec.... pomocy!
Autor Wiadomość
mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-05-25, 23:39   

no kurde to pozyczyc dowód od kogos z cabrio proste jak pier... a potem przerejestrowac swój na cabrio szybka piłka.a w urzedach tylko czas stracisz i wiele innych lec z dowodem i tablicami i smiało wracaj nim a jak chcesz to ja z toba wyskocze bo dawno mnie tam nie było

Czajnik
Gość
Wysłany: 2005-05-27, 19:48   

witajcie niema przepisu o nierejstrowaniu 2taktów wiec niema żadnego problemu to jest normalny samochód tylko niewiem czy sie opłaca sprowadzac go jako trabanta i rejstrowac go i latac po urzedach czy pojechac z tabliczką znamionową i polskimi blachami napewno oszczedzi ci to czasu i pieniedzy przynajmniej ja bym to tak zrobił

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-05-27, 20:19   

To idź do urzędu i spróbuj zarejestrować normalnie dwusuwa!!! Powodzenia!!! A motocykle? Pewnie z tego samego powodu, z którego nie ma na nie akcyzy.

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-29, 07:43   

przeciez wiekszosc urzedników a zwłaaszcza urzedniczek nie wie czy dany pojazd ma silnik dwusuwowy czu nie, wogóle nie wiedza co to znaczy! patrza tylko na pojemnosc

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-05-30, 14:53   

Ja tam bym go zwiozl i pokombinował w Polsce :-p

bartłomiej guzek
Gość
Wysłany: 2005-06-22, 02:30   

zapomnij o legalnym sprowadzeniu chyba że ten trabi ma 25 lat wtedy potrzebne ci ksero dowodu niemieckiego który tłumaczysz na polski i idziesz do konserwatora zabytków i z jego opinią ciągniesz go na zabytek za friko.
w innym przypadku koszty cie zjedzą akcyza (po sprawie sądowej do odzyskania ale wymaga to pomocy kancelarii prawnej bo sam sprawe udupisz bo w naszym prawie nie ma opcji precedensu )badania techniczne pełne tłumaczenie umowy kupna autka tablice zjazdowe(130 euro)koszty rejestracji plus obowiązkowa karta pojazdu .
wnioski koncowe :
o legalu zapomnij
może z racji zawodu nie powinienem ale ... polecam na polskich kwitkach go przytargac.
Powodzenia

Bartek windykator

eddie
Gość
Wysłany: 2005-06-22, 21:46   

witam
nie wiem czy temat zyje jeszcze
ale odnosnie urzedasow. ja nie mam swojoego pieknego i wogole cudownego pick-upa przez gnoja zza biurka w wydziale komunukacji. "panie przeca trabant z kartonu jest! jak chce go pan ciac i spawac?!?.. " i takie bzdury.

antyLegal najlepszy w tym przypadku.
ps. co do wpisu w dowodzie.. ja mam kombi a w dowodzie jest ze to sedan, w innym trabie jakiego mialem nie bylo adnotacji nawet ze to byla 601 a o rodzaju nadwozia wcale,

zycze powodzenia w sprowadzeniu.
pozdrawiam
eddie

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 10:12   

eddie - to zrob we wnetrzu traba, taka niby klatke bezpieczenstwa (prowadzaca przez cala kabine) i do tylknych rur ( za kierowca i pasazerem)przyspawasz tylna scianke :] i bedziesz sie bezpieczniej czol... albo cos takiego: jest to oczywiscie pick-up (kilka fotek) 1, 2, 3, 4
jak juz zrobisz tego pick-up'a to daj znac, jakie napotkales trudnosci (w budowie, rejestracji itp...) pozdrawiam... :]

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 10:19   

cos te linki niedzialaja... :/

www.freewebs.com/parkour_c/1099580343.jpg
www.freewebs.com/parkour_c/1099580435.jpg
www.freewebs.com/parkour_c/1099580506.jpg
www.freewebs.com/parkour_c/1115310211812_pick2.jpg

przy wstawianiu linkow maja byc te codzyslowy?? :]

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-10, 20:52   

Musza, tylko zamiast www.cartoontrabant.pl wpisujesz adres www.freewebs.com/parkour_c/1099580343.jpg. Pamietaj o "" na poczatku i koncu jak jest napisane po prawej stronie :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi