|
jak namowic rodzicow zeby zarejestrowali trabika na siebie?? |
| Autor |
Wiadomość |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-07-05, 16:40
|
|
|
Jak bylem u agenta ubezpieczeniowego to patrzyl na oferty roznych firm i wybral akurat taka gdzie emerytom przyslugiwaly znizki, poniewaz ojciec swoje stracil bo znajoma miala wypadek jego samochodem. Wiec napewno nie mial oferty tylko jednej firmy zreszta bylem przy tym i wiem co mowie.
Przy okazji pytalem sie o wspolwlacicieli to napisalem co mi powiedzial.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-07-05, 17:18
|
|
|
| No to byłeś u mało rzetelnego multiagenta albo po prostu w temacie zniżek źle go zrozumiałeś. W przypadku OC od składki podstawowej najpierw odejmuje się zniżkę za przebieg ubezpieczenia (czyli w przypadku Spiderman'a 60%), potem do uzyskanej kwoty dodaje się ewentualną zwyżkę za wiek właściciela/współwłaściciela (w omawianym przypadku 30%) a na końcu ewentualnie zniżka 5% za jednorazową wpłatę. Nigdy nie sumuje się zniżek i zwyżek! |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-07-05, 22:11
|
|
|
Przepraszam Cie Spiderman ze wprowadzilem Cie w blad, albo to ja juz nie pamietam dokladnie co tamten agent mowil, albo jemu sie cos pokrecilo. Jeszcze raz sorry. Pozostaje przy tym zebys sie przeszedl z tata do agenta i sie wszystkiego dowiesz. Mam nadzieje ze trafisz na bardziej kopetentnego niz ja ;)
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Spiderman_2005
Gość
|
Wysłany: 2005-07-07, 15:12
|
|
|
Niema sprawy,juz sie wszystko wyjasnilo...
wiecie co, ja doszlem do wniosQ, ze trabika kupie w przyszlym roku, bo moi rodzice sie niechca zgodzic... a tak to sobie uzbieram pieniadze na trabika i na polroczna stawke za OC i kupie i bedzie mi brakowalo tylko 1 roczek do prawka, a w marcu mam urodzinki, w maju bierzmowanie, wiec pieniaski tez sie powinny jakies znalezc :] tylko Qrde bede musial przebolec caly roczek... :( co myslicie o takim rozwiazaniu?? |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-07-07, 21:10
|
|
|
| Nie wsiadaj za kierownice trabanta bo zmienisz decyzje:) i będziesz prubował za wszelką cene zdobyć trabika |
|
|
|
 |
Spiderman_2005
Gość
|
Wysłany: 2005-07-09, 20:36
|
|
|
| ja nie ztwierdzilem ze chcem go kupic za rok, jak bym mogl to kupilbym go juz natychmiast... tyle ze rodzice niechca sie zgodzic, ale probuje dalej :) "za rok" to taka ostatecznosc jezeli nieuda mi sie ich teraz namowic... pozdrawiam :) |
|
|
|
 |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2005-07-15, 18:29
|
|
|
| co do OC nie polecam NIEpłacenia...teoretycznie mam 2040zł do zapłacenia a praktycznie ostre kombinowanie co by tu zrobić...pzdr. |
|
|
|
 |
Spiderman_2005
Gość
|
Wysłany: 2005-07-15, 23:23
|
|
|
| uuu... wspolczuje :[ |