|
Tulejki z wachaczy przednich |
| Autor |
Wiadomość |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-01-16, 08:19
|
|
|
| Na śląsku są w sklepie w Mikołowie koło kopalini Barbara, ja tam kupiłem i jeżdzę już 3 lata bez luzów. Są z bakelitu tylko żeby luzy się nie robiły musicie się upewnić czy nie macie czasem skrzywionego sworznia po zdjęciu wspomnianej tulejki, inaczej cała robota może póść na marne. Niestety nasze drogi powodują że można skrzywić sworzeń |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-01-16, 11:27
|
|
|
| sworzeń? mówisz o zwrotnicy czy o wahaczu? bo trochę się zamotałem... Nie piszesz chyba o tulejkach sworzni zwrotnicy, tych teflonowych? |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-01-16, 17:55
|
|
|
popieprzyło mi się Ale też są w Mikołowie. Odradzam Stanpol - to kicz zdziercy i tyle!!! Używki droższe niż nowe i oryginalne w Mikołowie lub giełdzie |
|
|
|
 |
Jakubek
Gość
|
Wysłany: 2004-02-24, 00:08
|
|
|
W kwestii wymiany tulei w wachaczu, mam zamiar to jutro robić, więc wymysliłem taką sztukę (może mnie ktoś naprostuje):
założyć nową tuleję na śrubę od wachacza, pod łeb śruby oczywiście podkładka. Potem ta śrubę włożyć w starą tuleję i metodą młotka wybić starą jednocześnie wbijając nową.
Myślę, że powinno zadziałać.
Pozdrawiam! jakubek |
|
|
|
 |
Jakubek
Gość
|
Wysłany: 2004-02-24, 00:09
|
|
|
Przepraszam! Oczywiście WAHACZA a nie WACHACZA!
Moja mea culpa ;) |
|
|
|
 |
Jędrek
Gość
|
Wysłany: 2004-02-24, 00:40
|
|
|
| z wbijaniem ostroznie, zeby sie nie rozlazly... ja robilem na prasie - szybko,latwo:) przy okazji warto wymienic srube ta ktora jest przy krotszychtulejkach (mocowanie wahacz do zwrotnicy) |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-02-25, 07:57
|
|
|
a taka wymiana pomoze na "stuk-puk" od czasu do czasu?
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
|
|