Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tulejki z wachaczy przednich
Autor Wiadomość
Placik
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 20:00   

Mam małe pytanko
Czy można gdzieś kupić te tulejki i w jakiej cenie z wachaczy przednich. Będe teraz rozbierać traba i chciałbym to też przy okazji wymienić bo straszne luzy są.

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 20:23   

w Łodzi to wiem gdzie kupic ale czy to Ci pasuje? tanie sa kompletL/P moze 20 pln...

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 20:27   

Niestety po te 5-6 zlotych sa zamiennikami kiepskiej jakosci :(

Wytrzymuja 2-3 lata i sa w gorszym stanie jak oryginalne po kilkunastu latach!
Oryginaly mozna chyba tylko w Zwickau kupic i sporo kosztowaly bo chyba 3E za szt!

Placik
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 20:30   

Jak 20 zeta za kopmlecik to byłbym za, ale jeden problem mam po same te tulejki nie opłaca mi się tam jechać(za duża odległość). Może poczta by pomogła???

morti
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 21:31   

a czy na slasku nie wiecie gdzie taki kaplet tulejek mozna kupic bo ja tez musze zmienic ??

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 22:41   

tulejka trabant metalowo-gumowa wahacza długa ------ 3,80 x 4
tulejka trabant metalowo-gumowa wahacza krótka ------ 3,80 x 4

tyle w Częstochowie

Dominik ( mix0l )
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 22:42   

bry:) Na slasku mozna kupic w Dabrowie Gorniczej-sklep nazywa sie Stanpol, albo w Mikołowie.Telefony i adresy sa w dziale inne->sklepy. Jakbys mial problem z trafieniem to wal do mnie na gg albo na kom to ci wytlumacze tak jak bede umial albo dzwon do samego sklepu:)))

Placik
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 23:06   

Wszystko ładnie pięknie ale dla mnie te kilometry to ciężko będzie.
PozDDRawiam

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 00:08   

www.motirex.pl wiemwiem ja go nie lubie nic nie mowce :) ale biznes to biznes :) pozdrawiam

sidus
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 00:15   

a i jeszcze jedno.... przestrzegam Wam moi mili przed robieniem jakichkolwiek NAPRAW w firmie stanpol. Drogo, drogo, drogo- nie serwis nie wart nawet jednej gwiazdki. PZDR

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 00:17   

te tulejki wkłada się bez problemu, czy trzeba wciskać prasą albo kombinować jak w resorze?

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 00:31   

kombinowac jak w resorze. stare nie chca wychodzic z reguly, jak probowalem prasa to wahacz sie gial. trzeba brzeszczotem naciac i zagiac do srodka, wtedy wylezie. tylko uwaga zeby wahacza nie przeciac:). Nowe wchodza bez problemu tylko trzeba stukac w ta zewnetrzna stalowa tulejke bo inaczej ta wewnetrzna sie w gumie oberwie i wymiana na nic. Co do trwalosci to w pelni zgadzam sie z Grzegorzem B - niestety jak wiekszosc prywaciarskich czesci(wszystkie?) 3x mniejsza niz oryginalu. Aha w Kielacach po 4 zlote byly jak pamietam.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 00:44   

wyciąganie - tak, zgadzam się, najłatwiej rozpiłować. ale z wkładaniem - jest lepszy sposób niż bicie młotkiem. bierzesz śrubę np 6mm, np. 12-15 cm długą, zakładasz duuużą podkładkę i wkładasz z jednej strony w wahaczu, by wystawała z drugiej. na wystającą z drugiej strony śrubę ( z gwintem na całej długości) nasuwasz tuleję metal.-gum., potem znowu duża podkładka i nakrętka. Skręcając nakrętkę podkładka naciska na tuleję i wciska ją w mocowanie wahacza.i już.

Ania Kmieć
Gość
Wysłany: 2004-01-15, 13:47   

Polecam sprawdzic "LINKI"
PozDDRo...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 03:58   

że co, Aniu? linki? sprzęgła? gazu?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi