|
Tulejki z wachaczy przednich |
| Autor |
Wiadomość |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 20:00
|
|
|
Mam małe pytanko
Czy można gdzieś kupić te tulejki i w jakiej cenie z wachaczy przednich. Będe teraz rozbierać traba i chciałbym to też przy okazji wymienić bo straszne luzy są. |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 20:23
|
|
|
| w Łodzi to wiem gdzie kupic ale czy to Ci pasuje? tanie sa kompletL/P moze 20 pln... |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 20:27
|
|
|
Niestety po te 5-6 zlotych sa zamiennikami kiepskiej jakosci :(
Wytrzymuja 2-3 lata i sa w gorszym stanie jak oryginalne po kilkunastu latach!
Oryginaly mozna chyba tylko w Zwickau kupic i sporo kosztowaly bo chyba 3E za szt! |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 20:30
|
|
|
| Jak 20 zeta za kopmlecik to byłbym za, ale jeden problem mam po same te tulejki nie opłaca mi się tam jechać(za duża odległość). Może poczta by pomogła??? |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 21:31
|
|
|
| a czy na slasku nie wiecie gdzie taki kaplet tulejek mozna kupic bo ja tez musze zmienic ?? |
|
|
|
 |
AdamM (Trimm Trabb)
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 22:41
|
|
|
tulejka trabant metalowo-gumowa wahacza długa ------ 3,80 x 4
tulejka trabant metalowo-gumowa wahacza krótka ------ 3,80 x 4
tyle w Częstochowie |
|
|
|
 |
Dominik ( mix0l )
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 22:42
|
|
|
| bry:) Na slasku mozna kupic w Dabrowie Gorniczej-sklep nazywa sie Stanpol, albo w Mikołowie.Telefony i adresy sa w dziale inne->sklepy. Jakbys mial problem z trafieniem to wal do mnie na gg albo na kom to ci wytlumacze tak jak bede umial albo dzwon do samego sklepu:))) |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-14, 23:06
|
|
|
Wszystko ładnie pięknie ale dla mnie te kilometry to ciężko będzie.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:08
|
|
|
| www.motirex.pl wiemwiem ja go nie lubie nic nie mowce :) ale biznes to biznes :) pozdrawiam |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:15
|
|
|
| a i jeszcze jedno.... przestrzegam Wam moi mili przed robieniem jakichkolwiek NAPRAW w firmie stanpol. Drogo, drogo, drogo- nie serwis nie wart nawet jednej gwiazdki. PZDR |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:17
|
|
|
| te tulejki wkłada się bez problemu, czy trzeba wciskać prasą albo kombinować jak w resorze? |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:31
|
|
|
| kombinowac jak w resorze. stare nie chca wychodzic z reguly, jak probowalem prasa to wahacz sie gial. trzeba brzeszczotem naciac i zagiac do srodka, wtedy wylezie. tylko uwaga zeby wahacza nie przeciac:). Nowe wchodza bez problemu tylko trzeba stukac w ta zewnetrzna stalowa tulejke bo inaczej ta wewnetrzna sie w gumie oberwie i wymiana na nic. Co do trwalosci to w pelni zgadzam sie z Grzegorzem B - niestety jak wiekszosc prywaciarskich czesci(wszystkie?) 3x mniejsza niz oryginalu. Aha w Kielacach po 4 zlote byly jak pamietam. |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 00:44
|
|
|
| wyciąganie - tak, zgadzam się, najłatwiej rozpiłować. ale z wkładaniem - jest lepszy sposób niż bicie młotkiem. bierzesz śrubę np 6mm, np. 12-15 cm długą, zakładasz duuużą podkładkę i wkładasz z jednej strony w wahaczu, by wystawała z drugiej. na wystającą z drugiej strony śrubę ( z gwintem na całej długości) nasuwasz tuleję metal.-gum., potem znowu duża podkładka i nakrętka. Skręcając nakrętkę podkładka naciska na tuleję i wciska ją w mocowanie wahacza.i już. |
|
|
|
 |
Ania Kmieć
Gość
|
Wysłany: 2004-01-15, 13:47
|
|
|
Polecam sprawdzic "LINKI"