Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki firmy TOYA 330mm
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 12:13   

a co myslicie o tych "owiewkach" na wycieraczki, ktore maja je przysciskac do szyby przy szybszej jezdzie? daje to cos?
Pozdrowienia!

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 20:26   

Ja mam takie owiewki, niedość że średnio ładnie wyglądają to w dodatku nie widac poprawy skuteczności...

Artur (YETI)
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 07:10   

Witam. Ja ostatnio kupiłem wycieraczki polskie :) firmy MOTGUM sa w practikerze i realu. Cena niska okolo 16 zł i sa zajebiste (BOSCH sie kryje) Naprawde fajnie wycieraja i sa dosc wytrzymale. POLECAM WYCIERACZKI FIRMY MOTGUM !!!!!!!!!!

Sebastian Majda
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 08:41   

Co do krycia się Bosch'a to wg obiektywnych testów są to najlepsze wycieraczki, ale każdemu przydarzyć się może zły produkt.
Co do płynów do spryskiwaczy to najlepsze są produkty Sonax'a, ale drogie. Płyn płynowi nierówny, bo jak ktoś chce mieć tylko niezamarzalny to polecam denaturat, a jak ktoś chce zawsze widzieć przez szybę to niech sobie da z "psik psikami" lub "ABS'ami" spokój.

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-01-26, 11:46   

co do wycieraczek to trzeba zwlaszcza w supermarketach uwazac gdyz sa dwa rodzaje
1)wycieraczki (drozsze)
2)wcieraczki (tansze)
oczywiscie zdarzaja sie ze wycieraczki sa tansze a wcieraczki drozsze- wtedy pech;). poza tym leza na tych samych półkach wiec o pomyłke nietrudno
pozdrawiam

Leeloo
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 01:12   

no a ja dzisiaj z ciekawości sprawdziłam:) siedzieliśmy w garaży próbując sciągnąć spręzyny z amorów i tak sobie patrzyłam i zastanawiałam się dlaczego moje wycieraczki wycierają mi szybę do samej uszczelki u góry (dosłownie na styk) a inne traby tak nie mają. wzięłam miarę i się okazało że pióra mają 330 mm!! no i jakoś wszystko super działa. Nadmienię, że owe wycieraczki były już przy zakupie trabusia więc mają się dobrze od przynajmniej roku ;) 330mm no nie za dużo;) tylko trzeba je odpowiednio ustawić;)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 01:28   

ja powiem tyle że zawsze kupowałem od malacza i tyle tylko mówiłem w sklepie -"wycieraczki do malucha" (z drugiej strony to wtyd to było mówić)i pasowały idealnie(i pasują) a kosztują w przeciętnym sklepie moto ok. 6zł sztuka. Mam je od marca zeszłego roku i jeszcze są ok a duzo jeżdziłem w deszczach i takich tam.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 01:30   

a zapomniałem: mój chrzestny ma lagune 2, auto ma rok i przejechane 40tys.-wycieraczki VALEO-do d... nic nie widać i strasznie rozmazują , gorzej jak by w ogóle nie wycierać, może taki traf

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 08:51   

blaz:
pewnie taki traf ... :(
Pozdrowienia!

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 10:10   

no pewnie tak ale wycieraczki kosztowały go (dziś rano padało więc podjechał do serwisu) 250zł z wymianą (trwającą 10min). Jedynie tylnia też VALEO sprawuje sie bez zarzutu

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 13:54   

ja mam zwykłe pióra(nawet nie pamietam firmy) za 9zl z marketu 330mm, sa juz prawie roczek i zadnych z nimi problemów.fakt ze dochodza praktycznie do uszczelki na samej górze, ale nie zawadzaja o nia;)

z tego co sie orientuje to najlepsze sa chyba BOSCHA

MarKov
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 17:07   

a ja mam champion X 28 i sa zaj.... mam 3 latka i nadal sciagaja dobrze uprzedzam nie sa tanie:)

TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 19:20   

A czy zdazyc sie moze ze wycieraczce nierowna ? znaczy jedna bedzie twarda i niebedzie zbierala. a druga bedzoe ok i bedzie lux ?

Szycholec
Gość
Wysłany: 2004-02-06, 07:16   

Blaz

To pewnie był taki traf, bo moja mama tez ma Reno tylko ze megane 2 i tez ma te Valeo i jak na razie od kwietnia sprawują sie bardzo dobrze.Wycierają dobrze.Tylko przy zakupie jedno mnie wkurzylo.Płynu do spryskiwaczy dali dwie kropelki!

S de Luxe
Gość
Wysłany: 2004-02-06, 09:10   

A ja do Traba kupiłem 1 czy 2 lata temu gumową część (noname) za 9 zeta, długą na pewnie coś ok. 60 cm, i przeciełem na pół. Ale jusz nie zbiera zbyt dobrze.
A co do Valeo, to muj stary kupił se do skody takie z takim "czujnikiem zurzycia" co to zmienia kolor jak trzeba wymieniać wycieraczkę i jeszcze koloru nie zmienił a guma na jendym piórze się rozdarła. Wycieraczki chyba nie mają pół roku. Tak więc Valeo terz się zdarz wypuścić bubel.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi