|
Wycieraczki firmy TOYA 330mm |
| Autor |
Wiadomość |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 00:05
|
|
|
Jaki rozmiar wycieraczek macie w swoich Trabikach?
Ja kupilem 330mm firmy TOYA (wiecie - taki tani syf) za niecale 10zl, bo akurat nie bylo takiego rozmiaru z lepszejszych i musze powiedziec ze juz wiecej nigdy ich wycieraczek nie kupie ... Po krotkim uzytkowaniu zaczely mazac strasznie ...
Btw. no i te 330mm to powoduje ze wycieraczka kierowcy szoruje po uszczelce ... U was tez tak jest?
No i dzisiaj zalozylem stare - zaczalem sie zastanawiac, po co ja wogole kupowalem nowe - scieraja idealnie ...
Pozdrowienia!
[%sig%] |
|
|
|
 |
Łukasz Jarząbek
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 01:31
|
|
|
Witam- ja kupiłem całe pióra od 126elx. Pasują idealnie, ładnie zbieraja nic nigdzie nie wadzi.Cena 3,50szt. Zastrzezenie mam tylko co do trwałosci-otóz po 2 tygodniach po montazu wychodzi na nich korozja :PPP
POZDRAWIAM
[%sig%] |
|
|
|
 |
Piotrek
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 10:20
|
|
|
| ja kupilem jakis chyba wegierski szit, nie dosc ze maze to po 3 (!!!) dniach uzytkowania wydac na nich nalot przypominajacy do zludzenia rdze. ps. sztuka kosztowala 10 PLN |
|
|
|
 |
dr.Greenthumb
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 11:12
|
|
|
a tak przy okazji wycieraczek... to ktoś ma jakiegoś faworyta?? (producent)
[%sig%] |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 11:46
|
|
|
Valeo - to moj faworyt. Testowalem tez Bosch, ale Valeo bije go na leb.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 14:06
|
|
|
taaa .. pawel ma racje ...
ja mialem Valeo w Maluszku i bylo cool ... teraz te co mam (stare) to nie wiem jakiej sa firmy ...
ale TOYA zdecydowanie odpada ...
Pozdrowienia!
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian "Similas&q
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 14:50
|
|
|
A ja mam jakis polgumy cy cus takiego...Kupilem piora, zaplacilem 18 zl... Teoretycznie sa do tylnej szyby od Cinqecento... (Tylko po co 2 w opakowaniu ?) O jakis centymetr krotsze niz te co oryginalnie mialem w trabiku... ALe wycieraja niezle... (Tylko by mi sie ramionka z nowymi sprezynami przydaly :( )
[%sig%] |
|
|
|
 |
Mikołaj "psik"
Gość
|
Wysłany: 2003-01-28, 16:23
|
|
|
witam
mam mozliwosc zalatwienia wycieraczek Valeo do Trabanta :)
dlugosc 280mm - sa po prostu fenomenalne :) - mam juz okolo 9 miechow i wszystko jest OK - aha kosztowaly mnie 8zl - 2 szt +mocowania :)
pozdro
psik
[%sig%] |
|
|
|
 |
Gregory Peck
Gość
|
Wysłany: 2003-01-29, 15:24
|
|
|
Co do pior wycieraczek to uwazam, ze najlepsze sa "grafitowe" - lepsze od zwyczajnych Valeo. Do Valeo zrazilem sie 3,5 roku temu. Kosztowaly mnie wtedy 68zl za kpl. i wytrzymaly okolo 7 - 8 miesiecy. Na "grafitowych" znajomy jezdzil 2 lata i zmienil tylko dlatego, bo stwierdzil, ze ma je juz za dlugo, a nadal dobrze zbieraly wode. Jestem ciekaw jak teraz spisuja sie VALEO - moze ktos mi opowie?
Znajomy wycieraczki mial niemieckiej firmy Stinnes (ciekawe czy jest to na polskim rynku :o) )
"grafitowe" to wycieraczki o wyzszej trwalosci gumy piora.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Michał Olejniczak
Gość
|
Wysłany: 2003-01-29, 15:42
|
|
|
Był na Allegro gosciu o psełdo Vann. On miał te wycieraczki (valeo) za 7zł + wysyłka. Ostatnio jak zamawiałem w Grudniu to już mu sie kończyły. zamówiliśmy w sumie 4 komplety (ja dwa i koleżanka dwa) z tym że ja kupiłem jeden kpl. na próbe we Wrześniu. Zbierały dobrze do początku tego miesiąca aż mi siadł mechanizm wycieraczek ;o). Oczywiście to nie od piór po prosty póścił ten nit od mechanizmu wewbnątrz kabiny. Ogólnie jestem zadowolony bardzo dobrze zbierają (ły ;o)), nawt sól bez spryskiwania szyby.
Żeby guma wycieraczki była ciągle miekka polecam smarować ją wazeliną techniczną - przedłuża żywot wycieraczki.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2003-01-29, 19:00
|
|
|
Żeby guma wycieraczki była ciągle miekka polecam smarować ją wazeliną techniczną - przedłuża żywot wycieraczki.
Ale chyba ogranicza widocznosc, bo nie wyobrazam sobie szyby tlustej od wazeliny?
[%sig%] |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 09:55
|
|
|
hehhe ... w tym roku kupilem 300mm i juz jest lepiej, ale chyba 280mm to jest idealny rozmiar dla traba ... :)
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
Szycholec
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 11:04
|
|
|
| No Valeo to bardzo dobre wycieraczki. Moja mama w Megance II tez ma Valeo i na razie sciaraja bardzo dobrze |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 11:15
|
|
|
Nie mam doświadczenia z wycieraczkami w Trabie, ale w innych samochodach widziałem Bosche i nie są godne polecenia. Wszyscy mówią, że Valeo są warte polecenia. Pewno tak jest...
Osobiście mam teraz w Trabiku "orginalne niemieckie" (tak powiedział mi gość w sklepie) ramiona+pióra. Bez rewelacji, bo guma nie równo ściera.
A przy okazji... mam płyn do spryskiwaczy TESCO -16. Bujda że hej. Wystarczy -10 a ja mam w zbiorniczku lód. Cena mnie zwabiła... |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-01-25, 11:29
|
|
|
| ja kupiłem bosch takie zblizone rozmiatem do wycieraczek trabiego wyjąłem gumyobciołem i załozyłem w oprawki trabantowskie, jestem zadowolony mam je juz ponad rok i nie nazekam zapłaciłem 36 zł ale było warto , juz miałem dość tych polskich gówien ehh, polecam |
|
|
|
 |
|
|