Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki firmy TOYA 330mm
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 00:05   

Jaki rozmiar wycieraczek macie w swoich Trabikach?
Ja kupilem 330mm firmy TOYA (wiecie - taki tani syf) za niecale 10zl, bo akurat nie bylo takiego rozmiaru z lepszejszych i musze powiedziec ze juz wiecej nigdy ich wycieraczek nie kupie ... Po krotkim uzytkowaniu zaczely mazac strasznie ... :-(
Btw. no i te 330mm to powoduje ze wycieraczka kierowcy szoruje po uszczelce ... U was tez tak jest?
No i dzisiaj zalozylem stare - zaczalem sie zastanawiac, po co ja wogole kupowalem nowe - scieraja idealnie ... :-)
Pozdrowienia!

[%sig%]

Łukasz Jarząbek
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 01:31   

Witam- ja kupiłem całe pióra od 126elx. Pasują idealnie, ładnie zbieraja nic nigdzie nie wadzi.Cena 3,50szt. Zastrzezenie mam tylko co do trwałosci-otóz po 2 tygodniach po montazu wychodzi na nich korozja :PPP
POZDRAWIAM

[%sig%]

Piotrek
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 10:20   

ja kupilem jakis chyba wegierski szit, nie dosc ze maze to po 3 (!!!) dniach uzytkowania wydac na nich nalot przypominajacy do zludzenia rdze. ps. sztuka kosztowala 10 PLN

dr.Greenthumb
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 11:12   

a tak przy okazji wycieraczek... to ktoś ma jakiegoś faworyta?? (producent)

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 11:46   

Valeo - to moj faworyt. Testowalem tez Bosch, ale Valeo bije go na leb.

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 14:06   

taaa .. pawel ma racje ...
ja mialem Valeo w Maluszku i bylo cool ... teraz te co mam (stare) to nie wiem jakiej sa firmy ...
ale TOYA zdecydowanie odpada ...
Pozdrowienia!

[%sig%]

Sebastian "Similas&q
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 14:50   

A ja mam jakis polgumy cy cus takiego...Kupilem piora, zaplacilem 18 zl... Teoretycznie sa do tylnej szyby od Cinqecento... (Tylko po co 2 w opakowaniu ?) O jakis centymetr krotsze niz te co oryginalnie mialem w trabiku... ALe wycieraja niezle... (Tylko by mi sie ramionka z nowymi sprezynami przydaly :( )

[%sig%]

Mikołaj "psik"
Gość
Wysłany: 2003-01-28, 16:23   

witam
mam mozliwosc zalatwienia wycieraczek Valeo do Trabanta :)
dlugosc 280mm - sa po prostu fenomenalne :) - mam juz okolo 9 miechow i wszystko jest OK - aha kosztowaly mnie 8zl - 2 szt +mocowania :)
pozdro
psik

[%sig%]

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2003-01-29, 15:24   

Co do pior wycieraczek to uwazam, ze najlepsze sa "grafitowe" - lepsze od zwyczajnych Valeo. Do Valeo zrazilem sie 3,5 roku temu. Kosztowaly mnie wtedy 68zl za kpl. i wytrzymaly okolo 7 - 8 miesiecy. Na "grafitowych" znajomy jezdzil 2 lata i zmienil tylko dlatego, bo stwierdzil, ze ma je juz za dlugo, a nadal dobrze zbieraly wode. Jestem ciekaw jak teraz spisuja sie VALEO - moze ktos mi opowie?
Znajomy wycieraczki mial niemieckiej firmy Stinnes (ciekawe czy jest to na polskim rynku :o) )
"grafitowe" to wycieraczki o wyzszej trwalosci gumy piora.

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2003-01-29, 15:42   

Był na Allegro gosciu o psełdo Vann. On miał te wycieraczki (valeo) za 7zł + wysyłka. Ostatnio jak zamawiałem w Grudniu to już mu sie kończyły. zamówiliśmy w sumie 4 komplety (ja dwa i koleżanka dwa) z tym że ja kupiłem jeden kpl. na próbe we Wrześniu. Zbierały dobrze do początku tego miesiąca aż mi siadł mechanizm wycieraczek ;o). Oczywiście to nie od piór po prosty póścił ten nit od mechanizmu wewbnątrz kabiny. Ogólnie jestem zadowolony bardzo dobrze zbierają (ły ;o)), nawt sól bez spryskiwania szyby.
Żeby guma wycieraczki była ciągle miekka polecam smarować ją wazeliną techniczną - przedłuża żywot wycieraczki.

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2003-01-29, 19:00   

Żeby guma wycieraczki była ciągle miekka polecam smarować ją wazeliną techniczną - przedłuża żywot wycieraczki.

Ale chyba ogranicza widocznosc, bo nie wyobrazam sobie szyby tlustej od wazeliny?

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 09:55   

hehhe ... w tym roku kupilem 300mm i juz jest lepiej, ale chyba 280mm to jest idealny rozmiar dla traba ... :)
Pozdrowienia!

Szycholec
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 11:04   

No Valeo to bardzo dobre wycieraczki. Moja mama w Megance II tez ma Valeo i na razie sciaraja bardzo dobrze

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 11:15   

Nie mam doświadczenia z wycieraczkami w Trabie, ale w innych samochodach widziałem Bosche i nie są godne polecenia. Wszyscy mówią, że Valeo są warte polecenia. Pewno tak jest...
Osobiście mam teraz w Trabiku "orginalne niemieckie" (tak powiedział mi gość w sklepie) ramiona+pióra. Bez rewelacji, bo guma nie równo ściera.
A przy okazji... mam płyn do spryskiwaczy TESCO -16. Bujda że hej. Wystarczy -10 a ja mam w zbiorniczku lód. Cena mnie zwabiła...

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-01-25, 11:29   

ja kupiłem bosch takie zblizone rozmiatem do wycieraczek trabiego wyjąłem gumyobciołem i załozyłem w oprawki trabantowskie, jestem zadowolony mam je juz ponad rok i nie nazekam zapłaciłem 36 zł ale było warto , juz miałem dość tych polskich gówien ehh, polecam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi