Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak jest z tym ssaniem w 1.1???
Autor Wiadomość
blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-19, 07:29   

a ja mam kurka nieoryginalny i pisze na nim 87stopni a na oryginalnym pisze(jeszcze znaczek ddr jest i data produkcji 89rok)84stopnie---trabi oj trabi..

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-19, 14:39   

ja juz po wymienie termostatu. tyle ze na moim pisze 92stopnie(tylko taki mieli na nowolipkach w wawie). na starym nie znalazlem nic poza data 07.90;)
roznica jest taka ze teraz sieca mi sie obie zielone kontrolki a nie jak kiedys jedna i pozniej zalancza sie wiatrak przy chlodnicy, ale za to w srodku traba mam jak w salnie;)))

ps. mam nadzieje ze wyzsza temperatura nie wplywa na silnik??

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-02-19, 15:21   

sluchajcie gdzie wy wszyscy macie te diody o ktorych z takim zapamietaniem mowicie? u mnie sie nic nie swieci- co wy na to?
pozddr

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-19, 15:59   

bo moze masz założone od łady wskaźnik wskazówkowy zamiast kontrolek;)wiem ze ludzie zmieniaj...czy byly od poczatku takie robione w trabach to nie wiem

szkielu
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 10:48   

Mnie się wiatrak właczał przy drugiej zielone, teraz przy pierwszej. Ale znalazłem już przyczynę - pęknięcie przy chłodnicy. Bierze lewe powietrze i czujnik od wskaźnika temp. nie jest w stanie wejść na 2 zielone...Tak mi się wydaje. Jak załatam to się przekonam czy mialem rację.

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-20, 17:52   

mi sie wydaje ze u mnie zmiana z wlanczaniem wentyaltora jest spowodowana tym ze moj termostat pozniej otwiera obieg, bo 82 lub 87 a 92 to wydaje mi sie ze jest róznica...

chyba ze zle go wlozylem, ale tam nie bardzo bylo mozna sie pomylic, bo wlozony zostal tak samo ja wyjety. chyba ze ma znaczenie ustawienie jego wokół wlasnej osi...

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-02-21, 00:28   

wskaznik wskazowkowy mam taki jak w skodzie.te diody to miedzy licznikiem a obrotomierzem macie czy gdzies na desce?

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-23, 15:03   

diody sa na 2zegarze(obok predkościomierza) i znajduje sie tam wskaznik paliwa(tez. diodowy) i temperatury.a obrotomierza nie mialem wogole i bede zakladal dopiero w tym tygodniu;)

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-02-25, 08:00   

moj termostat z motirexu dopiero dotarl .. ale obejrze go za 2 tygodnie dopiero ... ;)
Pozdrowienia!

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-25, 16:25   

a ja go dopiero zamówilem, ciekawe kiedy przyjdzie;)

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-02-26, 12:09   

heh ...
w tym momencie to ciezko mi jest szacowac ...
do mnie paczka szla 2 tygodnie prawie ...
doslownie szla ...
Pozdrowienia!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi