Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tapicer
Autor Wiadomość
Michał Matuszewski
Gość
Wysłany: 2004-02-24, 20:23   

Czy zna ktos moze w okolicy Warszawy (tak do 40km) jakiegos taniego i dobrego (ale wymagania!) tapicera? Potrzebuje zmienic cala tapicerke- drzwi, fotele przod tył i boczki z tylu. Moze tez podsufitke. Bede bardzo wdzieczny za jakis namiar!

Joonior
Gość
Wysłany: 2004-02-24, 20:29   

Jest tani i dobry w Ursusie koło WAWY na ul.Rubinii.to mój znajomy.oklejał mi boczki w drzwiach,tylne boczki,deske rozdzielczą,podłoge i podsufitke.Niestety niemam numeru.musisz podjechac i sie dowiedziec.drugi dom po prawej.trzeba wejść na podwórko.zakład jest w garażach na podwórku..

Major
Gość
Wysłany: 2004-02-24, 20:43   

A może by tak samemu? Ja zrobiłem wszystko sam: drzwi, boki z tyłu, dach i podłogę i pokrowce. Całkowity koszt to jakieś 300-400zł za materiały i kleje ale są 1 jakości.
Łatwa robota w trampku te tapicerki, oglądniecie i ocenicie jaki ze mnie tapicer w Bełchatowie :)

Michał Matuszewski
Gość
Wysłany: 2004-02-24, 21:11   

chcialbym... ale zdolnosci tapicerskic nie posiadam. Igly jakimi sie potrafie poslugiwac to te w strzykawkach i chirurgiczne.. tylko one sa do innego rodzaju materialu:)

.::.MadaM.::.
Gość
Wysłany: 2004-02-25, 00:07   

...No jajladniej inajlepiej samemu sobie zrobic taniej wychodzi a i efekcik czasem fajny jest...no i mozna sobie w kazdej chwili zrobic cos innego....
...fajna zabawa..

Major
Gość
Wysłany: 2004-02-25, 09:42   

no właśnie!!

Strah
Gość
Wysłany: 2004-02-26, 18:30   

jakiego materialu uzyc najlepiej?? i jakiego kleju ?? napisz troszke o swoim dziele Major mysle ze nie tylko mnie zaciekawi to co napiszesz ;)
pozdrawiam.

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-02-26, 18:49   

A ja się rozglądam za oryginalnymi boczkami, ale takimi przed '84r. (czy któryms tam:), bo mój Trabi ma z nowszego modelu teraz wsadzone, i znowu mi cos tam narzekał, że jest starszy i należy mu się szacunek, że chce mieć oryginalne czy coś tam takiego :]

Major
Gość
Wysłany: 2004-02-26, 20:38   

Moja tapicerka to: pokrowce na siedzenia z futerka niebieskiego-niektórzy mowią że jest krótkotrwałe, ale moje poprzednie wytrzymało 5lat i dalej by służyło ale kolor mi się już nie podobał. Sufit wykleiłem gąbką 15mm i na to przykleiłem niebieski welur. Tylne boczki te gdzie jest wypukłe też z niebieskiego weluru a górna część niebieski skaj. Tapicerki drzwiowe to 20cm od dołu niebieski skaj(ławo umyć podczas przybrudzenia gdy się wsiada) reszta do góry welur. Dekska rozdzielcza oklejona czarnym skajem.
Najlepszy do tego wszystkiego jest klej Moment można go kupić w tubkach lub puszce 1l(bardziej się opłaca) ale jeśli wolicie taniej można użyć butaprem. Sufit kleiłem smarując po kawałku obie powierzchnie dach i gąbka, potem gąbka-welur i po 10minutach od posmarowania mocno docisnąć i wygładzić trzymie mocno. Boczki trochę inaczej. Robiłem zakładkę na wewnętrzną stronę (tak ja w oryginale) ok 10-15mm i smarowałem to obrzeże klejem i dociskałem spinaczami biurowymi które delikatnie zakładałem na około całej powierzchni po odpowiednim naciągnięciu materiału,po godzinie można zdejmować te spinacze i trzymie jak należy. Efekty mojej pracy zainteresowani :-) mogą zobaczyć bo będę w Bełchatowie na 99% do łodzi nie jadę bo nie mam czasu w tym okresie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi