Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy Trabant to dobry samochód dla niedoświadczonego kierowcy
Autor Wiadomość
macq
Gość
Wysłany: 2005-07-05, 08:55   

Dokładnie. Mając 14 lat sam zrobiłem sprzegło, tylko w wyciagnieciu silnika potrzebowałem pomocy. Tak samo z naprawą alternatora, czy hamulców. Po prostu trabi jest tak prosty. Oczywiście nie wszystko zrobi samemu ale dużą część. No i ten dźwiek silnika przy predkosci 80km\h prawie kazdy się ogląda za trabem (zwłaszcza, że mam dziurawy przedni tłumik taki fajny basik :)). A spalanie no cóż.... niektórzy mówią 5l na 100km, ale u mnie to tak poniżej 7l nie schodzi...

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-05, 09:58   

Ja mam 2 książki jak naprawiać trabanta, lecz zdaża się ze czegoś tam nie ma, a jak boję sie że coś zepsuje to piosze na forum:). Ale trabant jest bardzo prosty, tam nie ma co się psuć:)

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-07-05, 11:50   

macq - czas zaczac mowic ze tez ci pali 5 litrow.najtansza i najprostsza regulacja;)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-07-12, 07:38   

Golf z 91 za 10000? Buhahaha, może ze złota :-) 1-4 tys. za taki wynalazek to max. A co warto kupić? To już zalezy od kupującego. Jeśli potrzebujesz auta na co dzień do jeżdżenia na dłuższe lub krótsze trasy to zdecydowanie polecam golfa, przerabiasz na gazik i śmigasz. A jeszcze lepiej wziąć klekota, silniki są nie do zdarcia.
Natomiast jeśli chcesz się trochę polansować, mieć fajowskie autko i uzaleznić się do końca życia - bierz traba, najlepiej 601.

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-12, 09:13   

Czy ja wiem ja golfa II za 2 tys nie widziałem szczerze patrze po cennikach w komisach z opłatami i innyi duperelami. Za 2 tys to szrota kupi :)

newman
Gość
Wysłany: 2005-07-24, 20:41   

mnie po wymienie tlumika na DDR i regulacji zaplonu i gaznika zszedl do 7/100 po miescie i 4,8/ 100 na trasie, ale predkosc w porywach do 90/h, srednio 80/h. przedni tlumik duzo daje...

Pawel Lulas/bolo
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 18:10   

ile sie płaci za prawko na kategorie b1 ??

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 18:43   

prawko na b2 jest nie opłacalne, l;epiej troche odczekać i grzebać przy trabim:)

Pawel Lulas/bolo
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 13:09   

ale ile kosztuje ??

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 20:17   

Jak ja się pytałem to mi odpowiedzieli że może wynieść do ok. 2tys. zł a potem i tak musisz zdawać na kategorie B jak ukończysz już wiek. A i tak trabant jest cięższy. Wiem że pewnie myślisz o odciązeniu, wywalenie kanapy itp. Ale później zapewne chciałbyć to włożyć, a jak policja będzie uparta to i tak cie wykryje ze autko więcej waży. Dodatkowo musisz płacić za przeglad i zmiane dwodu rejestracyjnego bo zmieniają się dane samochodu. Więc jak to zliczysz to są ogromne koszty. Też nad tym myślałem , ale jak sie dowiedziałem że w moijej szkole za rok będę zdawał na prawko za ok. 500zł to sie rozmyśliłem całkowicie:) Pozdrawiam

Pawel Lulas/bolo
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 09:41   

dobra dzieki juz wole poczekac do osiemnastki

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 14:08   

Heh, tak jest lepiej i duzo kasy masz w kieszeni, a trabant się nie pogniewa jak na niego pujdzie ta kasa:)

ali
Gość
Wysłany: 2005-11-11, 22:04   

Witam

To mój pierwszy post na tym forum i cieszy mnie, że moge pochwalić sie, że wreszcie zakończyłem czyszczenie trabika polo. Zapłaciłem za niego 1450zł i jedyne co musiałem zrobić to tylną klape i gril zakonserwować, wyczyścić wnętrze i śmigać na LPG!!! Czyli kupiłem go w cenie instalacji gazowej do przeciętnego auta!!!
Szczerze wszystkim polecam zakup trampka ojciec ma 601 ja 1.1 oba kombi i nie mamy powodów do narzekań - te auta praktycznie sie nie psują.
3 lata byłem właścicielem kaszlaka i wolałbym jeździć trabantem na pedały niż wrócić do malucha a jak patrze na gnijące nadkola w innych autach to dziękuje bogu za duroplast :-)

Ps. Wybieram sie do Bielska 13.11.05 już jako zarażony ciężką chorobą trabancią :-)

Pawel Lulas/bolo
Gość
Wysłany: 2005-11-12, 19:12   

mam zamiar se kupic trabiego ale za bardzo nie wiem jak sie jeździ moze ktos mi wytlumaczy. Prosze

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-12, 21:10   

Jakbyś mieszkał w Wieluniu, to dałbym ci lekcje nauki jazdy trabantem:) byś sobie moim posmigał:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi