Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Obnizenie...
Autor Wiadomość
guma_
Gość
Wysłany: 2004-02-29, 23:22   

jesli chodzi o "szukaj" to powiem wam ze bylem kiedys na pewnych wykladach o jezyku internetowym i czego sie dowiedzialem to tego ze ludzie sa leniwi i na forach wola zapytac azeby byl nowy post to ich buduje ze cos wlozyli od siebie w rozwoj niz poszukac, to tak jak czesto w zyciu jak mamy jakis problem pytamy sie innych zamiast szukac w encyklopediach, internecie, roznica jest taka ze w zyciu dostaniemy szybciej odpowiedz niz bysmy poszukali, z tego zalozenia ludzie wychodza na forach ale tu jest odwrotnie ...

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-02-29, 23:32   

Tak ,a szczegolnie jesli "Kolega z bloku naprzeciwko podobno tak zrobil !?" , no to idz do niego i sie zapytaj jak "obnizyc swojego Trampusia po przez wrzucenie mu do przody sprezyn z zuka "

No jak juz opanujesz montowanie zawieszenia z Zuka to daj mi znac ! Bo Zuki to solidne auta !

P.S Zapytaj sie czy tylny most tez pasuje i czy do tego moza wsadzic skrzyie biegow z Tarpana ?

Pozdrawiem i popieram Grzegorza w 100 %

Luko
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 00:32   

Ja bym osobiscie sprobowal sprezyny od kombajnu Bizon - podobno po wsiach ludzie tak robili jak im czesci do trabantow braklo, daje to zajebisty efekt, potem tylko podpiac kosiarke i na lake mozna jechac....

Ehh Trabimaniaq zajmij sie czyms pozytecznym... jesli masz kolesia w bloku obok to po co roznosic to po calej Polsce ?? to dla mnie niezrozumiale niestety :[ idz do niego, zapytaj, ogladnij i zostaw dla siebie. Niektorzy tak jak pisze Grzegorz nie maja tyle czasu zeby non stop pzed kompem siedziec i czytac jakies glupie posty nie wspomnie o tych co na modemach jeszcze siedza... Zlituj sie chlopie

Pozddr

Drożdżu
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 00:36   

jak ktoś będzie wiedział jak wsadzić zawiecho ze stara to niech da znać!!:)

a co do forum i szukaj to:

forum swój wysoki poziom już dawno straciło!!
ludzie piszą o takich bzdurach że aż wstyd!!!

opcja szukaj też nie spełnia swojej roli bo gdy wpiszesz jakis temat wyskocz pełno wątków ale tylko 2 góra 3 bedą na temat

tak jak tutaj niby o zawiszeniu i sprezynach ale jest o wszystkim i o niczym!!

pozdrawiam

Clark
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 12:29   

Panowie Litości!!! Wszyscy narzekacie,ale każdy odpisuje.To jakaś paranoja.Skoro was to drażni to pomińcie ten wątek i się nie rozpisujcie.Po wypowiedziach niektórych panów można wywnioskować,że w każdym z nich pozostała jakaś część 13to latka:)Luzik.Śledząc te forum,dochodze do wniosku,że część osób celowo pisze bzdury i dobrze się bawi,bo wielu z was łatwo wyprowadzić z równowagi.Nie ukrywam,że ja również czasami się zapienie:) hehehe. "Ale to banalne" LOL Pozrówka.

Złoty
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 16:55   

ale wracając do tematu moze da sie zastapic sprezyny w trabie 1.1 jakimis innymi, nizszymi i moze twardszymi??

Tzn chodzi mi o to czy ktos probowal obnizyc traba 1.1 nie tnąc sprezyn...

...pozDDRawiam...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 14:31   

ja miałem sprężyny od skody,ale je też trzeba ciąć. supertwarde, na prawdę o niebo lepiej...ale najbardziej nadają się na tył trampka, bo tam jest potrzebna twardość sprężyn. z przodu nie trzeba Ci twardych sprężyn,ale twarde amortyzatory, bo na przedniej masce nie wozisz kilku osób,ale wozisz je z tyłu. trampek po załadowaniu pełnego bagażnika i 4 osób ugina tył do ziemi (mi się kładą spojlery na asfalcie),a przód- podnosi. trzeba więc dać do tyłu twarde sprężyny, a amortyzatory - przód zalać gęstym olejem (tylko broń Boże nie hipolem, ale silnikowym - najlepiej mineralnym ). Zalanie amortyzatorów gęstrzym olejem powoduje, że trab przy 170 wogóle na boki nie łazi,ale trzyma się ziemi jak marzenie. Jechałem tak ostatnio z wawy i powiem,że nigdy tak dobrze nie prowadziło mi się traba. Tylko jeden feler - czujesz każdy kamyk. Aha! i jak dajesz sprężyny ze skody na tył, to musisz wspawać w górną miskę taką obejmę z blachy,żeby sprężyna się nie wysuwała z miseczki,bo jest cięta i nie ma płaskiego zakończenia.

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 14:45   

Z tego co wiem to sprezyn sie nie tnie !!!!!!!!!!!!! tylko daje kolalowi do sprasowania , wiem ze kolega za sprasowanie dwuch sprezyn i resora zaplacil 65 zl w Gliwicach przy ul.Pszczynskiej

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 17:49   

To jak je kowal rozhatuje to na pewno beda sie do czegos te sprezyny nadawaly.Mozna ciac mozna skracac jak kowal,tylko trzeba je na nowo utwardzic, wszystko trzeba robic z odpowiednia porcja zdrowego rozsadku.PZDDR

Złoty
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 18:11   

czyli nie ma od czego dobrac??

...bo nie jestem zbytnio za obcinaniem...
jakos mnie to nie bardzo interesuje

Borsuk
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 18:28   

Obcinac to niebardzo ! , ale jak pojdziesz do pozadnego kowala , to On juz bedzie wiedzial co z tym fantem zrobic .

Złoty
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 21:25   

ok to dzieki..

Niech Miksol Bedzie z Wami

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi