|
.: TRABI Z SILNIKIEM VECTRY??? :. |
| Autor |
Wiadomość |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 00:40
|
|
|
| SOHC = Super Obżygany Herbaciany Członek |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 01:45
|
|
|
| sohc-jeden walek; mi sie zdaje |
|
|
|
 |
arek 353
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 06:53
|
|
|
krzysztof kot.../ zgadza sie oto mi chodziło tylko źle sformuowałem wypowiedz
chciałem powiedzieć że na mechanicznym miały inne mniej rozbudowane :) |
|
|
|
 |
Wariat
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 13:35
|
|
|
Ja zakupie sobie silnik od Concorde'a sprzedam bude od Trabiego, dorobie koła do tego silnika i będę nim śmigał na papierach Trabanta Ja to dopiero zrobie furore... Albo lepiej kupie całego Concorda i przebije numery silnika i ramy i będę udawał, że to Trabant
PzDr. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 13:45
|
|
|
| w kazdym razie sporawe to bylo...pewnei sie jakos zalozyc da. bo nie da sie tylko kilku rzeczy (parasola w d...e rozlozyc, kasku na druga strone wywrocic i takie tam). tylko jesli juz ktos fantazjuje, to niech robi to z glowa i trzyma sie faktow. omni nie jestm, silnika daewoo nie widzialem, tylko kilka fordoskich i tylko tam widzialem dohc. stad byc moze powiazanie do marki. w kazdym razie - nie ma to jak dobre 2t... |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 13:46
|
|
|
| JA ci dam "kot"heheheheh. |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 13:52
|
|
|
a może Wojtek Czapla tez cos zrobi... zna sie na tym....
Ale juz spadam bo mam nowego pomysła na silnik.... |
|
|
|
 |
Jakubek
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 13:55
|
|
|
DOHC - Double Over Head Crankshaft (Podwójny wałek rozrządu pod głowicą)
SOHC - Single Over Head Crankshaft (Pojedynczy wałek rozrządu pod głowicą)
A Traba z silnikiem Vectry wkładam między bajki...
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-03-07, 14:10
|
|
|
na moje to jak 353 się w roczek rozprawia z trabową skrzynią to co dopiero takie cuś. [BTW to bym wolał już 1.6 to był nowoczesny motor DOHC]
S.znowu zasiewa wątpliwości na forum ;) |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-03-08, 08:46
|
|
|
SOHC to to samo co OHC tak na marginesie
a ja juz skończyłem... tak więc-mam oryginalny silnik 1.1 trabiego pod maska+ silnik 13liter zamiast tylnich siedzeń+silniki od malacza pod każdym z siedzeń+silnik od kosiarki w kieszeniach drzwi i jeszcze po jednym silniczku od maszynki do golenia w lusterkach
cooo nie mam , ja nie mam włąsnie gadałem na GG i uwierzyli mi |
|
|
|
 |
Maximus
Gość
|
Wysłany: 2004-03-08, 09:51
|
|
|
Papiej o jakim Ty komputerze rozmawiasz???
Zwykły tranzystor jakich wiele. Ten bardziej rozbydowany to ma tylko dodadkowo sonde lambde podpiętą i tyle.
Vectra? - dlaczego nie? tylko pytanie:
czy ten koleś o którym mowa ma w rodzinie mechanika???
To ważne, gdyż jesienią jechałem przez Pragę Południe i na jakiś światłach podjechał do mnie starszy facet (~50) i na czerwonym pogadaliśmy trochę i to co powiedział:
"Że jego dobrego kolegi, mechanika któś tam (nie pamiętam dokładnie pokrewieństw) właśnie montuje w trabancie niezłą jednostkę: 1,8 i na wiosne ma być gotowy!!!
Panowie i panie
UWAGA!!! Licho nie śpi, znaczy coś się dzieje.
Refleksja:
A czy w takim razie zapiszę się jako prekursor polskiego nurtu trabanciarstwa powyżej 100KM??? |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-03-08, 10:04
|
|
|
Wszystko byloby ok,gdyby nie fakt ze ten niejaki SEVRION nie potrafil sobie poradzic z gaznikiem z trapolo,wiec jakby mial wujka mechanika to chyba daliby rade.A w to ze on sam cos zrobil nie uwierze nigdy,bo
1 raz juz mnie oklamal o tym ze ma traby na sprzedaz,
2 raz nie mial pojecia jakie zderzaki dopasowac do trabanta chcial wstawic z golfa 1,a nawet dziecko wie ze golf jest kwadratowy jak cegla i szerszy od trampa,wiec kolo musi byc niezbyt bystry technicznie,
3 juz kilka osob poruszylo absurdalny watek skrzyni z traba z tak mocnym silnikiem,a ja sie pod tym podpisuje jako kolejny watpiacy w ta hybryde,
4 sam wiesz ile to kombinacji z zakladaniem silnika ,w twoim przypadku wychodzacego z tej samej rodziny,a co dopiero mowic o tak duzym gabarytowo i pochodzacym z calkiem innej fabryki(mocowania itd)
5 sumujac -BAJKI LUDZIE PISZXA |
|
|
|
 |
Leeloo
Gość
|
Wysłany: 2004-03-08, 10:31
|
|
|
(kiedyś już ten temat poruszałam)
do nabycia w TVmarkecie jest maszyna do szycia z silnikiem Porshe i kosztuje tak malutko, że jak dostanę wypłatę to zadzwonię do TVmarketu i sobie ją zamówię (oczywiście po to, żeby zrobić przeszczep). I nikt mi nie powie, że o silnik nie zmieści się do traba, skoro zmieścił się do tak maleńkiej maszynki. a rozwiązanie ze skrzynią biegów. no cóż. ta maszyna nie posiada skrzyni biegów tylko pedał. i tym pedałem zastąpię skrzynię biegów. będę miała automata ;)))))
ps. kupię sobie jeszcze ogromnie długi kabel i będę śmigać na zasilaczu ;)))))
Buhahhahahaha
pozDDRawiam |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-03-08, 12:28
|
|
|
| ZROB TROLEJBUS-BEDZIESZ JEZDZIC NAJBARDZIEJ EKOLIOGICZNYM TRABEM W POLSCE.PZDDR |
|
|
|
 |
olowaty
Gość
|
Wysłany: 2004-03-08, 20:26
|
|
|
| blablabla sie wszystkiego czepiacie! jak miał trapolo to se mógł wsadzić nawet 2 litry od motyla noga wie czego! silnik opla nie jest az takim gigantem nie przesadzajcie |
|
|
|
 |
|
|