Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
.: TRABI Z SILNIKIEM VECTRY??? :.
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 00:40   

SOHC = Super Obżygany Herbaciany Członek

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 01:45   

sohc-jeden walek; mi sie zdaje

arek 353
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 06:53   

krzysztof kot.../ zgadza sie oto mi chodziło tylko źle sformuowałem wypowiedz
chciałem powiedzieć że na mechanicznym miały inne mniej rozbudowane :)

Wariat
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 13:35   

Ja zakupie sobie silnik od Concorde'a sprzedam bude od Trabiego, dorobie koła do tego silnika i będę nim śmigał na papierach Trabanta ;-) Ja to dopiero zrobie furore... Albo lepiej kupie całego Concorda i przebije numery silnika i ramy i będę udawał, że to Trabant ;-)

PzDr.

papieju
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 13:45   

w kazdym razie sporawe to bylo...pewnei sie jakos zalozyc da. bo nie da sie tylko kilku rzeczy (parasola w d...e rozlozyc, kasku na druga strone wywrocic i takie tam). tylko jesli juz ktos fantazjuje, to niech robi to z glowa i trzyma sie faktow. omni nie jestm, silnika daewoo nie widzialem, tylko kilka fordoskich i tylko tam widzialem dohc. stad byc moze powiazanie do marki. w kazdym razie - nie ma to jak dobre 2t...

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 13:46   

JA ci dam "kot"heheheheh.

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 13:52   

a może Wojtek Czapla tez cos zrobi... zna sie na tym....

Ale juz spadam bo mam nowego pomysła na silnik....

Jakubek
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 13:55   

DOHC - Double Over Head Crankshaft (Podwójny wałek rozrządu pod głowicą)

SOHC - Single Over Head Crankshaft (Pojedynczy wałek rozrządu pod głowicą)

A Traba z silnikiem Vectry wkładam między bajki...

Pozdrawiam!

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 14:10   

na moje to jak 353 się w roczek rozprawia z trabową skrzynią to co dopiero takie cuś. [BTW to bym wolał już 1.6 to był nowoczesny motor DOHC]
S.znowu zasiewa wątpliwości na forum ;)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 08:46   

SOHC to to samo co OHC tak na marginesie

a ja juz skończyłem... tak więc-mam oryginalny silnik 1.1 trabiego pod maska+ silnik 13liter zamiast tylnich siedzeń+silniki od malacza pod każdym z siedzeń+silnik od kosiarki w kieszeniach drzwi i jeszcze po jednym silniczku od maszynki do golenia w lusterkach

cooo nie mam , ja nie mam włąsnie gadałem na GG i uwierzyli mi

Maximus
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 09:51   

Papiej o jakim Ty komputerze rozmawiasz???
Zwykły tranzystor jakich wiele. Ten bardziej rozbydowany to ma tylko dodadkowo sonde lambde podpiętą i tyle.

Vectra? - dlaczego nie? tylko pytanie:
czy ten koleś o którym mowa ma w rodzinie mechanika???
To ważne, gdyż jesienią jechałem przez Pragę Południe i na jakiś światłach podjechał do mnie starszy facet (~50) i na czerwonym pogadaliśmy trochę i to co powiedział:

"Że jego dobrego kolegi, mechanika któś tam (nie pamiętam dokładnie pokrewieństw) właśnie montuje w trabancie niezłą jednostkę: 1,8 i na wiosne ma być gotowy!!!

Panowie i panie
UWAGA!!! Licho nie śpi, znaczy coś się dzieje.

Refleksja:
A czy w takim razie zapiszę się jako prekursor polskiego nurtu trabanciarstwa powyżej 100KM???

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 10:04   

Wszystko byloby ok,gdyby nie fakt ze ten niejaki SEVRION nie potrafil sobie poradzic z gaznikiem z trapolo,wiec jakby mial wujka mechanika to chyba daliby rade.A w to ze on sam cos zrobil nie uwierze nigdy,bo
1 raz juz mnie oklamal o tym ze ma traby na sprzedaz,
2 raz nie mial pojecia jakie zderzaki dopasowac do trabanta chcial wstawic z golfa 1,a nawet dziecko wie ze golf jest kwadratowy jak cegla i szerszy od trampa,wiec kolo musi byc niezbyt bystry technicznie,
3 juz kilka osob poruszylo absurdalny watek skrzyni z traba z tak mocnym silnikiem,a ja sie pod tym podpisuje jako kolejny watpiacy w ta hybryde,
4 sam wiesz ile to kombinacji z zakladaniem silnika ,w twoim przypadku wychodzacego z tej samej rodziny,a co dopiero mowic o tak duzym gabarytowo i pochodzacym z calkiem innej fabryki(mocowania itd)
5 sumujac -BAJKI LUDZIE PISZXA

Leeloo
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 10:31   

(kiedyś już ten temat poruszałam)
do nabycia w TVmarkecie jest maszyna do szycia z silnikiem Porshe i kosztuje tak malutko, że jak dostanę wypłatę to zadzwonię do TVmarketu i sobie ją zamówię (oczywiście po to, żeby zrobić przeszczep). I nikt mi nie powie, że o silnik nie zmieści się do traba, skoro zmieścił się do tak maleńkiej maszynki. a rozwiązanie ze skrzynią biegów. no cóż. ta maszyna nie posiada skrzyni biegów tylko pedał. i tym pedałem zastąpię skrzynię biegów. będę miała automata ;)))))
ps. kupię sobie jeszcze ogromnie długi kabel i będę śmigać na zasilaczu ;)))))
Buhahhahahaha
pozDDRawiam

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 12:28   

ZROB TROLEJBUS-BEDZIESZ JEZDZIC NAJBARDZIEJ EKOLIOGICZNYM TRABEM W POLSCE.PZDDR

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 20:26   

blablabla sie wszystkiego czepiacie! jak miał trapolo to se mógł wsadzić nawet 2 litry od motyla noga wie czego! silnik opla nie jest az takim gigantem nie przesadzajcie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi