Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
.: TRABI Z SILNIKIEM VECTRY??? :.
Autor Wiadomość
CaShu
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 16:38   

Gdybym byl na miejscu Sevriona i rzeczywicie nie mial bym takiego silnika pod maska w swoim trabim, a przeczytalbym tego posta to zrobilbym wszystko (np sprzedal nerke:) zeby zdobyc kase i wpakowac takowy silnik do trabiego, dokonujac odpowiednich modyfikacji.
Niech chcoc jedna osoba zobaczy ta bryke na wlasne oczy to wtedy bedzie mozna sie wypowiadac, a nie spekulowac i pisac bzdury...

Pozdro
Lukasz

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 17:33   

DOHC??

Jakby jeszcze napisal, ze to VVTi to stwierdzilbym, ze pomylil samochody: Opla z Toyota Corolla RunX 1.8 ;)

Teraz takie mamy mozliwosci, ze wszystko jest mozliwe, a prawde o slynnym trabim zobaczymy na zlocie w Lodzi jesli sie pojawi...

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 20:52   

Mi kolega tez obiecal trampoliny sztuk 2 jak zadzwonilem niby do kolesia sie umwiac to ze niby moze zaciagnie mi je do domu tylko ze ja potem od sevriona dowiedzilaem sie ze nie da sie zaciagnac za takie pieniadze-a ponoc rozmawialem z wlascicielem trampkow nie sewrionem choc znal najintymniejsze szcegoly mojej rozmowy a potem wykrecal sie ze sprzedazy ze niby ten wlasciciel powiedzial ze sie niekulturalnie wobec niego zachowywalem -a kto by nie zjechal faceta ktory sie umawia ze zadzwoni a potem telefonow nie odbiera przez 3 dni

papieju
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 16:19   

Pierwsza sprawa - DOHC to silniki forda.Taki motorek 1.8 16v dohc mialem w sluzbowym eskorcie z 1994 roku, na wielkopunkcie. Mialo toto 115kucy i szlo jak przecinak, a wiadomo ze esxort malym autem nie jest, a moj byl 5d na 185, wazyl 1300kg. Silnik sie jednak posypal i trzeba bylo do wyjac. Abstrachujac od okolicznosci - widzialm to bydle, bo inaczej sie tego nazwac nie dalo. Mam watpliwosci czy to sie do warba zmiesci, a co dopiero do traba. I wazy jak ze 2 kompletne 1.1. Osobiscie jestem wiec sceptyczny co do tej idei, a w polaczenie tego ze skrzynia 4-biegowa juz w ogole nie uwierze. A nawet jesli - jest za slaba do tej mocy! Do tego dochodzi komputer, ktory tez trzeba przelozyc, a byle kto sie tego nie podejmie - wiem, bo planowalem do warba 1.3 wsadzic jakies 1.8, od golfa II gti albo wlasnie od forda i w warsztatach oferowano mipomoc w przelozeniu samego silnika i skrzyni, natomiast kmputer - panie, to nie u nas. Pozdrawiam marzycieli.

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 16:38   

trzeba miec fantazje papieju;)

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 20:38   

Poradźcie mi: czy pakować jakiegoś Hemi 427 z 3 biegowym automatem czy może jakiegoś diesla- np Wola V12 (taki z czolgu T-72) z przekładniami do kierowania różnicowego?
Bo przymierzałem lotniczego Rolls-Royce Merllin ale mi się maska nie domyka i śmigło widok zasłania...

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 20:42   

Przytnij smiglo i wytnij dziure w masce bedzie gites malines.PZDDR

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 20:51   

tak chyba zrobię...A na kołpaku od śmigła taka wielka trabantowa eska :-)

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 21:46   

ŚTARY ALE FURORE W CFIKAL ZROBISZ!!!!!!

arek 353
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 21:50   

papiej co do 1,8 GTI z golfa były dwa rodzaje z i bez kompa :) to tak na marginesie

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 22:05   

DOHC to tez nazwa silników Daewoo (nawiasem mówiąc dośc dobrych) :) to tak na marginesie

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 23:00   

arek353-w golfie gti wszystkie silniki byly z kompem nawet te z mechanicznym wtryskiem mialy maly modul elektroniczny sterujacy katami wyprzedzenia i takimi tam.PZDDR

picia trabik
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 23:05   

kur....
DOHC------dwa wałki rozrządu, nie łączcie tej nazwy z jaką kolwiek marką!!!!!!!!!!!!!
a co do daewoo...... to są silniki oplowskie.

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 23:18   

a dokladniej to z tego co pamietam DOHC to dwa walki rozzadu umieszcone w glowicy :)

hehe i hydrozagadka :) co oznacza skrut SOHC ?? :)

dla ulatwienia nic nie powiem :)

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-03-06, 23:57   

...i tak to wszystko ma się nijako do dwóch zaworów obrotowych :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi