Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Siłownik pneumatyczny maski?
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 00:46   

Heja!

Mam od "nowości" urwaną "stopkę" podtrzymującą maskę w moim 601z. Widziałem np. u Józka Barana zamiast niej, siłownik pnematyczny (pewnie z innego samochodu). Mam pytanie do kogoś, kto ma coś takiego u siebie. Czy sprawuje się takie rozwiązanie? Jaki siłownik podchodzi pod maskę trabiego (chodzi mi o długość i MOCOWANIE)? Montaż spawaniem czy przykręcaniem?
Z góry dzięki za wszelkie wskazówki!

ZBuK

Mikołaj "psik&am
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 09:16   

witam
ja kiedys kupilem nowki JAMEX-a tylko ze cholernie twarde - i mi mocowanie urwalo - przykrecilem w miejsce oryginalnego - szybko to zdemontowalem - ale moze ktos ma lepszy pomysl na mocowanie
psik

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 10:38   

Thnx Psiku!
Ktoś inny pomoże?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 15:24   

Wystarczyloby Jozka spytac...

albo isc za glosem KamiL_ONa
"masz rece i ..." ;))

To jest teleskop z klapy Trabanta kombi.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 18:55   

a ja w łaśnie miałem założyc nowy temat ale może bym zapytanko tu wrzucił -Zbuku jeśli sie nie obrazisz

Otóż chciałem zapytać czy da sie zrobić klape bagażnika(taka plastikowa pokrywa z tyłu pojazdu:))) na takie właśnie teleskopki?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-07, 19:57   

Blaz... chyba nikt Ci nie pomoże... Więc ja spróbuję. Myślę że się da, tylko kwestia mocowania tych siłowników do klapy. Do samej klapy chyba nie problem - pytanie tylko jak przyczepić je do bagażnika?
Ponadto siłowniki muszą być dobrej długości, żeby nie okazały się za krótkie bądź za długie.
Nie mogą za mocno wybijać - bo wybiją Ci duroplast...
Tak sobie myślę, że jestem zdany na eksperymenty, bo nikt nie ma nic do powiedzenia w tej kwestii.
Józek Baran to ma, ale chciałem usłyszeć czy jest jedyny i co INNI o tym sądząc, więc proszę Cię Grzesiek nie każ mi iść na giełdę, bo bywam tam raz dziennie i to wystarczy :)

poZDRÓWKO

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 08:34   

buku mysle że możesz sróbować bo u Józka wygląda to dość solidnie i i chyba dobrze sie sprawuje(tak przynajmniej twierdzi Józek). Spróbuj dobrze przyspawac to nie powinno być chyba problemów

Co do mojego pytania mysle że w miejscu mocowania do duroplastu można by jakąś maą blaszke w stawić i to wzmocnić a drugi koniec gdzieś pod uszczelką bagaznika zamocować

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 14:46   

Dodam tylko ze to sprezyna gazowa a nie pneumatyczny silownik (juz myslalem ze ktos chce zrobic otwierana pneumatycznie maske zasilana z kompresora :))). widzialem w kilku autach ze maska jest podtrzymywana na takich sprezynach jak klapa w kombi. z reguly maski sa dlugie i ciezkie wiec mysle ze taka jedna sprezyna maske traba spokojnie utrzyma. tylko one sa dosc dlugie z reguly i moze byc problem ze zmieszczeniem.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 15:17   

Józek właśnie ma dość długi. i chodzi super.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 18:13   

Jak będzie za krótki to klapa się otworzy do połowy...
A to w takim razie czyżby Józek był jedyną osobą która ma takie "udoskonalenie"??

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 20:11   

Zbuku sorki że napisałem buku-troszke sie spieszyłem i nie zauważyłem. Myśle że to bardzo fajny i praktyczny "wynalazek" i też o czymś takim myślałem, ale na razie chyba zainteresuje sie tyłem bo mam dość ciężki spoiler i fabryczne zawiaski trabantowe nie są w stanie utrzymać klapy

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 23:45   

ZBuuuuuuuuuuuuuK!

Silownik z klapy Trabanta kombi ma jeden wymiar, a nie krotszy lub dluzszy.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 23:54   

Grzesiek? Serio? Czytasz posty wybiórczo czy po prostu się czepiasz? Napisałem w odpowiedzi do posta mtrabanta głośno myśląc... Wiem że może geniuszem Trabanta nie jestem, ale nie róbcie już ze mnie debila skończonego.
Czasem mam wrażenie, że jak się coś napisze na forum, to każdy patrzy jakby tu tylko zbluzgać pytanie lub zniechęcić lub się uczepić jak rzep psiego ogona... A ja po prostu chciałem wiedzieć kto OPRÓCZ J.Barana ma takie siłowniki i jak wrażenia... :(

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 00:14   

nie mam czasu na czepianie sie i czytanie wszystkiego, moze takie wlasnie bylo moje podsumowanie na robienie habilitacji z bzdury...

teleskopu nie trzeba tez spawac etc...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 00:49   

Hmmm... no to dzięki za pomoc. Przykleję sobie na gumie do żucia i zamontuję na akumulatorze :)
Fajnie czasem jest usłyszeć od doświadczonych co i jak, skorzystać z ich spostrzeżeń i wiedzy nawet w sposobie dłubania w nosie...
Skoro to taka bzdura, to po co wogóle zabierać głos, panie profesorze? Zły dzień? Humor nie dopisuje? Czy o co chodzi?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi