Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak namowic rodzicow zeby zarejestrowali trabika na siebie??
Autor Wiadomość
Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 23:23   

mam 16 lat i mam zamiar kupic trabika 601, remontowac go przez 1,5 roQ i pozniej jezdzic super odrestaurestaurowanym autkiem :]. tylko ze narazie namawiam rodicow zeby zgodzili sie go zarejestrowac n asiebie (tzn na tate bo ma chyba 60% znizki :)), ma ktos moze jakis dobry sposob na to aby ich namowic?? prosze

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 23:25   

PROSZE POMÓŻCIE MI!! :(

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 23:39   

Sam powinienes wiedziec najlepiej, wkoncu to Twoi rodzice. Cala impreza bedzie dosc kosztowna tym bardziej ze sam mowisz ze bedziesz go caly czas remontowal, jezeli masz wolny garaz to jeszcze nie jest tak zle, jezeli nie to ciezko bedzie. Wszystko kosztuje trabant, przerejestrowanie, OC (przegladu chyba nie trzeba skoro nie bedziesz jezdzil;) Jak ich przekonac... Najlepiej wynikami w szkole (tia.. w lipcu :D) Pewnie latwiej bedzie ich przekonac jezeli sam zdobedziesz czesc pieniedzy, np sezonowa praca.
Gratuluje idei i oby wiecej bylo takich jak Ty :)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 08:35   

przez tydzień wynoś śmieci, zmywaj naczynia i wyprowadzaj psa. Powinno zadziałać ;)A tak na serio... Ja jak kupiłęm trabiego miałem 16 lat ale nie miałem problemu z rodzicami. jedno jest pewne. Zaczniesz sobie wmawiać że jak kupisz samochód to na bank nie będziesz nim jeździł i takie tam. Jestem pewny że będzie inaczej tak jak to było w moim przypadku. Teraz mam 17 lat i zdążyłem zaliczyć "małego" dzwona :)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 08:37   

odezwij siędo mnie na gg. 4574732 pozdro \m/

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 11:20   

No takiego tematu to jescze nie było :)

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 13:03   

myslisz się temat taki już był bodajże koleś z 3-miasta jak pamiętam , miał takie chwilowe zapalenia do traba, bo coś o nim przestało być głośno :)

a co do rodziców
nie znam kolego sytuacji finansowej twoich rodziców i nie chce poznać ale tylko dodam , że to może być również uzaleznione od tego, bo jakby nie patrzeć to jest zamrożenie kasy na 2 lata achga i jeszcze domrażanie więcej :)
kupisze traba, oc trzeba płacic a trab stoi, ty go remontujesz, kasa potrzebna bo bez tego to możesz tylko traba tylko posprzątać i umyć ;(
zakładam, że nie potrafisz spawać, lakierować,( o ile bedzie potrzeba), a to wszystko kosztuje, ty nie pracujesz i nie bedziesz pracował bo się uczysz (tak przepuszczam),
więc to istna skarbonka dla twoich rodziców
acha i jeszcze moze pomyslą, ze przez tego traba nie będziesz miał czasu na nauke :(

więc cóż , mysle ze wynoszenie śmieci tutaj nie da
no nic
życze powodzenia i pozdrawiam

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 15:28   

Witam, zgadzam się z Arkiem. Ja też mam 16lat i śmigam bez prawka:) ak mijam się z policjom to się do nich uśmiechać a oni do mnie:). Ja rodziców przekonałem mówiąc że nie potrafie żyć bez samochodu( to prawda, jak zmarł mój dziadziuś to już nie miałem przy jakim aucie grzebać), więc kupiłem trabanta w dobrym stanie:). Spędzam całe dnie w garażu:). Pogadaj z rodzicami i powiedz że trabi jest tani w utrzymaniu, amło pali i że jak im się popsuje autko to im pożyczyusz za drobną opłatą:) i że będziesz pracował zeby zarobić na jego utrzymanie( ja tak robbie) i że nie pożałują tej decyzji itp. Mi się udało i trzymam kciuki zeby tobie też sie udało. Pozdro

Syl
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 20:08   

tiaaaa.... to ja mam jeszcze zabawniejszy problem: jak OZNAJMIĆ rodzicom, że mam Trabanta tak, żeby mnie nie wydziedziczyli i nie wykluczyli z rodziny...

Sprawa ma charakter wyłącznie poglądowy, bo Traby rejestruję na siebie i sama ponoszę wszystkie koszty.

Warto zaznaczyć, że mam 24 lata i jestem kobietą :-D

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 22:14   

hm... Najlepiej niech sie z Toba przejada :)

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 12:12   

dzieki za pomoc, a oc niemusze placic.. zaczne jak juz bede jezdzil "legalnie" :)

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 14:42   

OC- musisz płacić, nawet jak nie będziesz jeździł

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 21:29   

Ja bym nauczył rodziców zmieniać biegi w trabie a potem dać im poprowadzić, jak by poczuli trabika to by sie zakochali i sami sobie takie autko kupili:)

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 22:56   

co do OC to mi sie zdaje ze jezeli nikt mnie niepodkapuje ze nieplace to nic mi niezrobia... ale niewiem, nieznam sie..

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 12:39   

OC MUSISZ PŁACIĆ I KONIEC, KROPKA.
Rodzice by się na pewno ucieszyli gdyby musieli płacić 3tys. kary za brak OC.

Napisz do mnie na GG, jest taki sposób na rodziców jeden :]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi